Indonesia pancen Gudhange Pendhekar Silat
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 36 kali

Kanthi 14 medhali emas kang wis kecekel tangan, Indonesia kang minangka tuan rumah pancen ora luput yen diarani gudhange pendhekar silat.

Pesilat putri asal Ciamis, Wewey Wita wusanane nutup oleh-olehan emas tim Indonesia ing cabor pencak silat ing ajang Asian games 2018. Wewey kasil ngalahake pe­silat Vietnam, Thi Them Ram kanthi skor telak 5 - 0 kang digelar ing Padhepokan Pencak Silat Taman Mini Indonesia Indah (TMII), rebo kepungkur (29/8/2018).

Kemenangan Wewey iki ndadekake Indonesia dadi jua­ra umum ing cabang pencak silat Asian Games 2018. Saka 16 nomer kang ditandhingake, 14 medhali emas ing anta­rane kasil dimenangkake atlet asal Indonesia. Wolung emas pertama kasil dimenangake nalika Indonesia sapu bersih ing babak final hari pertama Senin kepungkur (27/8).

Dene ing dina sabanjure nyumbang nem emas tam­bahan. Emas loro kang ucul saka Indonesia ana ing nomer tarung pria kelas J lan F. Indonesia mung sukses oleh me­dhali perunggu siji.

Pertandingan final dina iku nyedhot animo penonton. Meh ora ana bangku kosong ing tribun Padepokan Pencak Silat TMII. Malah, babak pamungkas cabor pencak silat dina iku uga ditekani para elit politisi. Katon, saliyane ana Ketua Gerindra Prabowo Subianto kang uga ketua umum IPSI (Ikatan Pencak Silat Indonesia), ana uga Ketua umum PDI-Perjuangan Megawati Soekarno Putri bebarengan Sekjen-e Hasto Kristiyanto. Mega teka kanggo ngancani putrine Puan Maharani kang dadi Menteri Koordinator Bidang Pemba­ngunan Manusia lan Kebudayaan. Ora suwe sabanjure rawuh Presiden Joko Widodo lan Wakil Presiden Jusuf Kalla.

 

Ndadekake Presiden lan Prabowo rerangkulan

Ing final iku, pesilat Indonesia Ha­nifan Yudani Kusumah sukses ngrebut medhali emas ka-29 kanggo Indonesia ing Asian Games 2018.

Nanging, ana sawijining bab kang ndadekake trenyuh suwasana, yakuwi nalikane pesilat asal Jawa Barat iku man­faatke momen kasuksesan mau kanggo nggathukake Indonesia lu­mantar rerang­kulan antarane Presi­den Joko Widodo lan Prabowo Subianto.

Kemenangan Hanifan pancen di­sek­seni langsung dening Presiden Joko Wido­do kang lenggah jejer Ketua Umum Ikatan Pencak Silat Indonesia (IPSI), Prabowo Subianto. Iki dadi momen kang luar biasa kanggone sang atlet. Pesilat umur 20 taun iku kanthi spontanitas nyiptakake kedadeyan kang sabanjure dadi viral ing Indonesia.

Momen mau yakuwi nalika Hanifan duwe inisiatif kanggo ngajak Presiden Jokowi lan Prabowo Subianto rerangkulan bareng. Momen iki sakala banjur dikeploki rame dening para pendukung Indonesia kang ngebaki Padhepokan Pencak Silat. Ora suwe momen kang diciptakake dening Hanifan iku uga dadi rame ing media sosial. Kabeh wong padha nga­­lembana momen ksb minangka sawijining wujud per­satuan Indonesia, ngelingi akeh debat kusir ing masyarakat Indonesia keri-keri iki, utamane merga kekarone negarawan iku bakal padha maju ing Pemilihan Presiden 2019.

Hanifan uga ngundang pangalembana ing linimasa media sosial. Akeh kang ngandhakake dheweke minangka pah­lawan kang ora mung oleh medhali emas Asian Games 2018, nanging uga oleh emas persatuan Indonesia.

Hanifan ngaku apa kang ditindakake mau sawijining spontanitas merga nresnani kekarone tokoh negara ksb. Malah nalika mangerteni kekarone tokoh mau padha rawuh ing arena pencak silat, atlet umur 20 taun iku janji marang awake dhewe supaya ora kalah nalika tandhing.

“Tumindakku iku mau spontan wae. Aku rumangsa kita kabeh kudu njunjung sportivitas, aja nganti ana kang pecah. Jokowi lan Prabowo padha-padha wong kang hebat,” tandhese peraih emas Asian Games 2018 ksb. (d)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saben masalah kang muncul bisa gawe ajur utawa bisa ndadekake kuwat ...

Klik

DREAM SEREM

Ora sateruse bangunan utawa gedhong kang digawe menungsa bakal terus dipigu-nakake lan diramut. Akeh bangunan kang wusanane ditogake mangkrag ngono wae. Saengga jroning wektu tinamtu bali dijaluk dening alam. Kaya dream molen iki upamane. Sawise ora dipigunakake lan dianggurake ngono wae mula malih dadi ‘dream serem’ merga akeh dirambati tanduran ing kana kene. (d/ist)***

Pethilan

Pemerintah nyiapake dana kelurahan

Mesisan kampanye!

Mogok guru ing Mimika, Papua, tanpa solusi

Padha lali sajake, ora dadi pejabat yen tanpa guru

Jokowi: Bangun optimisme

Sing pesimis nyemplung segara ae