LSW 34 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 26 kali

Katur Bp. Dr. Drs. H. Soeprawoto, SH. Msi

Ngaturi pirsa bilih kintunanipun buku “Dalane Uripku” sampun kula tampi kala dinten Jum’at, 13 Juli 2018 jam 14.25. Matur nuwun sanget paringanipun, mugi sageda da­dos obat anggen kula nandhang raga.

Sugeng mimpin Kab. Magetan priode 2018-2023, mugi-mugi tanah sinengkuyung RAKYAT Kab. Magetan. Amin ya rabul alamin.

Nuwun!!!

M. Ali Soeparmantoro

Jl. Gading Karya IV/5 — Surabaya-60134

 

Ana Jasad Loro Pangeran Diponegoro?

Ing tulisan tanggal 4 November 2017 ngenani Pangeran Diponegoro sing sumare ana Sumenep  (Pulau Madura?)  Peter Carny, sejarawan Inggris percaya yen makamme pahlawan nasional iku ana kampung melayu Makassar Sulawesi.

Penulis duwe sumber saka salah sawijining keturunan Pangeran Diponegoro sing saka garwane Pangeran sing asma timure Pangeran Ontowiryo iku sing asmane RA. Titisari sing sumare sakidule makamme Imogiri almarhum Raden Wibatsu Harianto.

Sak durunge nyeritakake bab Pangeran Diponegoro almarhum nuduhake pedhang wanita sing bentukke kaya bulan sabit sing aran pedhang sakayona. Wektu iku penulis dikon nyekel pedang. Sawektu tak cekel tak junjung pedhang iku bobote entheng utawa ringan.

Ature, pedhang iku pernah / nate dinggo merjaya utawa mateni kapten Van Lingan, sawektu pertempuran perang Diponegoro ana tlatah Nanggulan Kulon Progo.

Bali nang Diponegoro sing jasade ana loro, ana ciri-ciri khusus sing padha benere. Sa-lah sijine jasate minangka Diponegoro jasate diaturake Dokter dening Ratu Belanda miturut Visum et Reperium Pangeran Diponegoro jasate duwe ciri-ciri piadege gagah dhuwur, kulit putih, matane kuning lan ana dhadhane ora duwe tatu utawa goresan getih.

Ana jasade siji maneh  saka Jendral marang Ratu Belanda ciri-cirine, piadege sedheng ora dhuwur ora pendhek, kulite ireng, matane tajem lan dhadhane ana luka.

Miturut sumber kuwi mau Diponegoro ana pertempuran ing Solo kena peluru bedhil landhep langsung ngumunake bilih Ratu Adil sing dinobatake marang dhewekke ditepis lan ditolak.

Sumber iki ora isa dinggo pathokan, sebab amung saka sumber keturunan Dipone­goro utawa gethok tular.

Herat Jemen-Yogyakarta

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe ora nduweni apa sing mbok senengi, mula senengana apa kang mbok duweni dinane iki.

Klik

CUKUR WULU UNTA

Jroning ngadhepi riyaya qurban, ing Pakistan unta-unta kanggo keperluan kurban padha dicukur luwih dhisik amrih mbentuk wulu kanthi motif kang edipeni. (d/ist)***

Pethilan

Nom-noman Indonesia akeh tampil ing panggung jagad

Indonesia saya ‘mendunia’

Ormas dadi bandhul kang ngimbangi polaritas akibat pemilu

Parpol kang ngebot-eboti

Kerukunan kuwi modal penting pembangunan

Aja gelem digawe usreg terus