Respati Lair (6)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Padhalangan - Dibaca: 61 kali

Sang Hyang Jagad Girinata ngajak pirembugan Bathara Narada supaya anggone gawe

putusan ora tumpang suh, temah bisa adil kang rinasa dening kang lagi nandhang

pepeteng. Sejatine Bathara Narada dhewe tansah ngenteni dhawuhe Bathara

Guru anggone nedya paring putusan kanthi adil lan wicaksana.

“Kakang Narada, bab Nini Srihatni ingkang nyidham Pelem Pretangga

Jiwa saha woh Payasa ulun parengaken, awit punika panyuwunipun jabang bayi ingkang wonten kandhutan. Menawi saking pamanggihipun Kakang Narada kadi pundi?”

“Sae menika, Adhi Guru, malah kedah dipun pinangkani. Awit Srihatni punika putrinipun Prabu Sri Maha Punggung, kamangka Sri Maha Punggung punika panjalmaning Kaki Wisnu, inggih putra paduka. Kanthi ngaten sampun cetha bilih Srihatni punika klebet wayah paduka, Adhi Guru.”

“Lajeng sinten ingkang maringaken pelem menika dhateng Kandhihawan  kalamun ingkang badhe matur mboya perlu ngadhep ulun, Kakang?”

“Prayogi  Adhi Guru dhawuh dhateng ingkang putra pun Bathara Indra.”

“Kanthi mekaten ulun minangkani panyuwunipun Prabu Kandhihawan.”

“Lha inggih prayogi. Mila kedah mekaten, nama sampurna. Lajeng wonten satunggal malih ingkang dereng kaparingan sabda paduka, Adhi Guru, inggih punika anggenipun Prabu Kandhihawan minta pitulungan dhateng Bathara Gana. Dipunpinangkani, malah Bathara Gana ngiras sowan nedya nyuwun pangkat.”

“Enggeh, Kakang. Prayogi putra ulun Bathara Gana kaparingan pangkat angratoni arga.”

“Prayogi sanget, Adhi Guru.”

“Dene perkawis ngunduraken mengsah saking negari Samaskuta, sampun dados kesagahanipun Bathara Gana, ulun kantun paring pangestu.”

“Inggih, Adhi Guru, prayogi sanget menika.”

“Heh Indra.”

“Nuwun wonten dhawuh timbalan, Rama Pukulun.”

“Jeneng kita methukana sowane  Kandhihawan sarta Bathara Gana. Ora perlu ketemu ulun, cukup jeneng kita paring kanugrahan marang Prabu Kandhihawan wujud Pelem Pretangga Jiwa lan Payasa. Iki paringna. Jeneng kita uga paringa dhawuh marang Bathara Gana kang wose ulun paring pangkat supaya angratoni arga.”

“Nuwun dhateng sendika, kapareng madal pasilan, nedya mrepegi lampahipun Adhi Bathara Gana miwah Kaki Prabu Kandhihawan.”

“Sing prayitna ngati-ati”.

Pasewakan kabubarake. Bathara Guru kondur mring Purantara. Bathara Indra lumengser nedya daya-daya mrepegi Bathara Gana lan Prabu Kandhihawan. Kasusul lumengsere Bathara Narada, Bathara Sambo sarta Bathara Brama.

Kocapa, lakune Bathara Gana anganthi Prabu Kandhihawan kang nedya sowan Bathara Guru, tekan sukuning Arga Dumilah cinegat dening……………

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ana Gusti papane se­mendhe kang kukuh, geneya wedi tiba. Ana Gusti kang kagu­ngan tresna sejati, ge­­neya wedi kela­ngan. Ana Gusti pang­gonane nyenyuwun, geneya wedi kentek­an? Pasrahna saka­behe marang Gusti Kang Murbeng Dumadi.

Klik

60 TAUN ORA ADUS

Adus saben dina penting banget kanggo njaga kesehatane awak. Nanging ora mangkono tumrape Amou Haji, priya tuwa asal Iran iki malah lara kabeh kulite yen kena banyu. Mula dheweke ora tau adus sasuwene 60 taun iki. Nganti-nganti dijuluki priya paling kotor sadonya. Kepriye ora, werna kulite wis padha karo wernane lemah, semono uga teksture atos kaya semen saengga kerep dikira patung yen lagi lungguh meneng wae. (d/ist)

Pethilan

Pirembugan cawapres durung rampung

Dudu mung ngomongi ban serep

Disiapake rekayasa lalu lintas kanggo Asian Games

Jalur zig-zag sepedhah uga ana

Penduduk desa bisa saya miskin

Nah, kena kanggo bahan adol kam­panye