JUBIR Istana
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Rena-rena - Dibaca: 61 kali

JUBIR Istana Ali Mochtar Ngabalin sing nembe sawatara minggu makarya, wis diangkat dadi Komisaris BUMN PT Angkasa Pura I.

* Layak wae ko­mi­saris diplesetake dadi: gunggunge dhuwit komisi gawe giris, tur gaweyane mung duduk manis karo ngisis.     

***

BLANJANE Ali Mochtar Ngabalin minangka Jubir Istana sesasi Rp 36 juta, ketambahan blanja ko-misaris sakupenge Rp 60 juta.

* Donga­ne Mochtar Ngabalin lagi makbulin, mobile solan-salin, saiki ora doyan es lilin, sabane pertokoan Duta Merlin.

***

WAHID Husen Kalapas LP Sukamiskin Bandung, ditahan KPK awit disogok napi korupsi Fahmi Darmawansyah, amrih entuk sel penak lan bisa mlebu-metu.

* Merga na-pi Darmawan sing “dermawan”, Kalapas melu ditawan dienggo pengewan-ewan.

***

SENAJAN pamarintah kasil nguwasani saham PT Freeport Indonesia (PFI) dadi 51 persen, suprandene Amien Rais nganggep apus-apus.

* Dimaklum, kaum oposisi mono pa­hame Malima, yaiku: manasi, madani, madoni, mahoni, karo maido.

***

NGEWANGI partai Perindo, Wapres Jusuf Kalla melu gugat menyang MK, njaluk aturan jabatan Wapres mung rong periode dibatalake.

* Jare JK wis pengin ngaso, wong yuswane wis luwih saka wektu ngasar, ning jabatan Wapres kok meksa ngesir?

***

MAPAG Asian Games ka-18, Gubernur DKI Anies Baswedan ngetogake wae pasangan gendera manca cagak pring, nganti RI disorot negara manca.

* Cucul anggaran gendera owel, negara manca padha mangkel, temahan Indonesia sing di­ingel-ingel.

***

MBURU wektu, kali Item Kemayoran sing sawangan lan gandane ngganggu para atlet Asi-an Games mung ditutup Gubernur Anies kanthi waring (jaring ireng).

* Kok ana-ana wae, waring kanggo nutupi wirang, ora wurung akeh sing banjur padha wa-ringuten.

***

NENO Warisman sing melu demo “#2019 ganti presiden” ing toko Markobar Solo duweke Gibran putra Jokowi, nembe iki mobile kobong.

*Neno Warisman ngaku budiman jebul atine panasan, brangasan gampang ke­brongot, mobile dadi kebrongos.

***

ANGGOTA DPR Eni Maulani Saragih, kena OTT KPK jalaran nampa sogok Rp 4,8 milyar jroning nglancarake proyek PLTU Riau-1.

* Dhuwit pirang-pirang milyar kok olehe mayar, ning bareng kesiyar kariere bakal buyar, manggon ing sel sing boten wiyar.

***

LALU Mohammad Zohri (18) saka NTB, merga kasil dadi juwara lari dunia ing Finlandia, entuk hadiah omah, emas 1 Kg, dhuwit pirang-pirang atusan.

* Yen begja, banjir hadiah mer-ga juwara lari, liyane padha lari saka tang­gungjawab lan kanyatan.

***

PRESIDEN Jokowi ngendikakake, dhaftar Cawapres wis mlebu kanthonge, ning sapa wae jenenge lali jalaran kanthonge akeh banget.

* Kanthong sepuluh sing dipilih mung siji, liyane dadi kenthang-kenthang wong racake kelas Petruk Kanthong Bolong.

***

PRABOWO pengin koalisi karo Demokrat - PAN, ning politisi Gerindra Arief Poyuono - Desmond Mahesa suwarane pijer ngaco.

* Ngibarate Prabowo arep nyekel pitik ras, omong-ane Desmond – Arief Poyuono pijer ke­ras, temahan pitike dadi giras.

***

PERTAMINA tekor Rp 72 trilyun lan terancam bangkrut sawise diwajibake pemerintah ngedol premium lan solar kanthi rega ora cucuk.

* Pemerintahe asal nembak, Pertamina dadi nombok, pejabate arai nembok, rakyate sing padha numbuk-numbuk.

***

MANUT prediksine lembaga survei LSI-Denny JA, ing Pileg 2019 ngarep iki akeh partai sing gagal mlebu Senayan, merga swa­rane ora nyukupi.

* Rakyat wis wegah ngurus, akeh politisi sing malah dadi tikus, partaine ora ana sing ngambus, ben kawus!

***

SUMELANG gagal mlebu Senayan, ngadhepi Pileg 2019 parpol padha jor-joran mbujuki artis kondhang, dikon  dadi Caleg DPR.

* Artis racake mung modal popularitas, sugih dhuwit kertas, wawasan politike gak ngerti blas, ana ing  DPR mung dadi ampas.

***

KPUD ing ngendi-endi nemokake bakal Caleg sing aneh; ana sing isih bocah, ijazah durung dilega-lisir, malah ana sing nyaleg rong partai.

* Maklum, racake dudu politisi, mung perut pengin isi, wekasane padha salah ngisi, KPU-ne sing mundhak tensi. (GTS)

***

SENAJAN MK wis nglarangi anggota DPD ngrangkep dadi pengurus partai, akeh calon anggota DPD sing wegah mundur saka partai.

* Dadi anggota DPD yen kliwat pede, mung padha nggugu karepe dhewe, apa kakehan mangan pelas gudhe?

***

                                                                                                                                   (GTS)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!