Oleh Medhali, Oleh Omah lan Dadi PNS
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 129 kali

Kementerian  Pemuda  lan Olahraga (Kemenpora) Republik Indonesia njanjeni aweh bonus akeh marang atlet kang padha bisa oleh medhali ing Asian Games 2018 iki. Bonus kang dijanjek­ake mau wiwit saka dhuwit milyaran rupiah, omah engga dadi Pegawai Ne­geri Sipil (PNS).

Manut Menpora Imam Nahrawi, bonus dhuwit kang bakal diwenehake yakuwi wiwit saka Rp. 1,5 milyar kang­gone kang bisa methik medhali emas. Ora mung iku wae, para pelatih tumekane asistene uga bakal oleh ber­kah ing Asian Games iki.

“Bab bonus atlet, kita wis nyiapake saben medhali emas Rp 1,5 milyar, nanging iku durung kang gandha apa­dene tim, iku lagi kang individual,” ujare Imam Nahrawi ing Surabaya, Setu kepungkur (21/7).

“Sing gandha lan tim mesthi wae ana rumuse dhewe, mangkono uga kanggone pelatih lan asisten pelatih, kita uga nyiapake bonus,” imbuhe pri­ya asal Bangkalan ksb.

Dene bab bonus omah nganti dadi PNS bakal dianugerahake marang atlet kang kasil methik medhali emas lan perak. Omahe uga wis disiapake de­ning Kementerian Pekerjaan Umum lan Perumahan Rakyat (PUPR).

“Pegawai negeri sipil kanggone kang nggondhol medhali emas lan perak uga wis ngenteni ing ngarep ma­ta, lan omah uga disiapake dening kementerian PUPR,” tambahe Imam.

“Sing jelas saiki persiapane wis mateng, wis siap. Kari kita ora sabar maneh kapan tanggal 18 Agustus iku enggal kita adhepi, lan dongakna atlet ora nandhang tatu,” pamungkase.

 

Stadion Jakabaring

Didandani Maneh

Sauntara iku Pemerintah Provinsi Sumatera Selatan lan jajaran personil TNI Angkatan Darat wiwit ndandani maneh kerusakan ing tribun penonton Stadion Gelora Sriwijaya Jakabaring, Palembang, sawise kedadeyan keru­suhan durung suwe iki. Iki ora liya mer­ga Stadion Jakabaring mujud­ake arena kanggo Asian Games 2018.

Kepala Dinas Pemuda lan Olah­raga Sumsel, Ahmad Yusuf Wibo­wo ngan­dhakake, dandan-dandan iki kudu rampung awal Agustus iki, yakuwi sadurunge arena bal-balan wanita ksb disterilisasi panitia pe­nyelenggara. “Dina iki wiwit didan­dani dening pihak (personil) Zidam II/Sriwija­ya,” ujare, Senin kepung­kur, 23 Juli 2018.

Ana 335 kursi ing tribun lor lan kidul Stadion Gelora Sriwijaya Jaka­baring (GSJ) kang ngalami rusak parah. Rusake kursi-kursi mau mer­ga ulahe kelompok-kelompok supor­ter Sriwi­jaya FC Sabtu kepungkur, sa­ram­punge Sriwijaya dikalahake Arema 3-0. Saka keterangan Rusli Nawi, minang­ka pe­ngawas saka PT Jakabaring Sports City (PT JSC), sing gawe ulah yakuwi Singa Mania lan Sriwijaya Mania.

Direktur Jakabaring Sport City, Bam­bang Supriyanto, pasang target sadurunge 31 Juli kabeh kursi stadion kang mujudake fasilitas Asian Games kudu wis temata maneh. Kerusakan iki mesthi wae dieman banget ngelingi bisa nambahi sangga kerjane panitia sarta mbuwangi dhuwit negara.

Sauntara kuwi Wakil Direktur Ve­nue Inasgoc (panitia penyelenggara), Badaruddin Ahmad, ngajab Inasgoc nyurati PT JSC amrih ngendhegake kabeh kegiatan ing sanjabane kesi­apan Asian Games, klebu pertan­dingan bal-balan. Bab iki ditindakake kanggo ngurangi resiko kang padha merga bisa ngganggu kesiapan pa­gelaran Asian Games.

“Surat dikirimake amrih iki di-lock down dhisik,” panutupe. (d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Apa gunane kasuksesan yen bab kuwi ora mupangati tumrap kita, keluarga lan wong liya.

Klik

Omah Teko

Kaya apa omah impenmu? Apa sing gaya Eropa kanthi maneka saka ing njerone? Utawa pengin sing gaya minimalis nanging tetep nyaman? Kanthi ndeleng maneka inspirasi ing majalah utawa internet, para maos bisa nggathukake maneka desain saengga muncul gaya omah kang unik lan beda saka sing liyane. Salah sijine yakuwi kaya omah kang modhel teko iki? Mbokmenawa kanthi model teko iki para maos bisa nemokake ‘kehangatan’ ing njerone. (d/ist)***

Pethilan

Korupsi proyek mesjid, bupati Solok Kidul resmi ‘tersangka’

Koruptor Indonesia pancen kendel mesisan keblinger!

Prioritas masyarakat jroning blanja ritel nggeser

Dhuwite dicelengi nggo mudhik

Wong cacah 5 kang dinuga teroris dirangket ing Bekasi

Aja lena…