Yogyakarta Juara Festival Olahraga Tradisional
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 325 kali

Festival Olahraga Tradisional (FOT) tingkat nasional edisi ka-XI wis nyengkakake Propinsi D.I Yogyakarta minangka juarane. Jroning event nasional kang dianakake ing Jambi tanggal 7 nganti 8 Juli iki, Yogyakarta ngusung olahraga tradisional kanthi aran Obah Owah. Lucune, iki mujudake gelaran FOT pisanan kang dieloni dening Propinsi istimewa iki.

Joko Mursito salah sijine perwakilan saka Kontingen iki ngandhakake rasa senenge atas kemenangan kang wis dipethik kontingene.

“Ya, pancen lagi pisanan iki, lan jelas seneng merga kita temen-temen ngangkat tradisi daerah. Dolanan iki asalesaka padesan banjur diangkat menyang tingkat nasional lan Alhamdulillah dadi kang paling apik,” ujare marang media (8/7).

Dikandhakake dening Joko, dolanan obah owah iki persise saka wilayah Kulon Progo, Yogyakarta.

“Obah owah nduweni teges ing saben ana gerakan mesthi bakal ana owah-owahan. Ing kono mau wasit aweh aba-aba mandheg banjur dheweke ngandhakake obah, kabeh kandha obah, iku wis geser kabeh merga kabeh ngincer sasaran,” jlentrehe Joko. Mengkone, sasaran kang dikarepake ing permainan iki yakuwi arupa damen kang diunting.

“Kanthi cara gerak. Terus mandheg, gerak maneh iku bakal owah mula banjur diarani obah owah,” jelase.

Dolanan iki biasane ditindakake dening mudha-mudhi utawa bocah-bocah anake petani ing kampung-kampung ing wilayah Kulon Progo sawise panen raya. Biasane di­main­ake ing pengetan-pengetan hari besar, kaya upamane ing pengetan dina kemerdekaan 17 Agustus lan sapa­nunggalane.

Sawise menangake pagelaran iki, Joko ngajab olahraga tradisional daerahe ksb bisa diformat ulang, saperlu didadekake sawijining olahraga.

“Mula kudu ana ketentuan bab aturan main,banjur lapangan, ana wasite, ana skor, ana sanksi, lan liya liyane,” jlentrehe.

Manut Joko, kemenangan daerahe iki amarga, sudut pandang Juri kang nganggep anane nilai-nilai penting kayadene nilai kedisiplinan, nilai keikhlasan, sportifitas, sarta nilai kebersamaan, lan kerja sama kang kenthel banget ing olahraga iki.

Sauntara kuwi tumrap Provinsi Jambi kang dadi tuan rumah lan ngirimake wakil kabupaten cacah papating event iki kudu lila mapan ing sanjabane tiga besar. Jambi kang ngirimake Kabupaten Batanghari minangka juara saka gelaran FOT tingkat Propinsi , ditambah klawan Kabupaten yakuwi Tebo, Bungo lan Tabjabtim. Satemene ana limang kabupaten nanging Sarolangun lan Merangin mundur merga kentekan ragad.

Yen ditotal, mula event iki mung dieloni 24 kontingen ing ajang kaliber nasional iki.

Deputi III Pembudayaan Olahraga Kemenpora Raden Isnanta kang langsung mbukak pagelaran iki ngandhakake estafet kang diwenehake pemerintah pusat diyakini bakal sukses digelar ing Jambi. Gelaran FOT iki ing Provinsi Jambi mengkone bakal dibarengi karo gelaran  Liga Santri Nusantara tingkat Provinsi JAmbi.

“Muga-muga olahraga tradisional dadi budaya, merga olah raga tradisional olahraga kang durung popular,ayo digrengsengake amrih dikenal ing ngendi wae,” ujare.

Ada-ada digelare olahraga iki, tambahe,  mangkat saka riset 20 persen wong tuwa kang ngarahake marang olah­raga tradisional. Kanthi teges, wong tuwa melu partisipasi.

“Kita dhudhah kang kurang populer , kang punah bakal kita uripake maneh” panutupe.

(d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Apa gunane kasuksesan yen bab kuwi ora mupangati tumrap kita, keluarga lan wong liya.

Klik

Omah Teko

Kaya apa omah impenmu? Apa sing gaya Eropa kanthi maneka saka ing njerone? Utawa pengin sing gaya minimalis nanging tetep nyaman? Kanthi ndeleng maneka inspirasi ing majalah utawa internet, para maos bisa nggathukake maneka desain saengga muncul gaya omah kang unik lan beda saka sing liyane. Salah sijine yakuwi kaya omah kang modhel teko iki? Mbokmenawa kanthi model teko iki para maos bisa nemokake ‘kehangatan’ ing njerone. (d/ist)***

Pethilan

Korupsi proyek mesjid, bupati Solok Kidul resmi ‘tersangka’

Koruptor Indonesia pancen kendel mesisan keblinger!

Prioritas masyarakat jroning blanja ritel nggeser

Dhuwite dicelengi nggo mudhik

Wong cacah 5 kang dinuga teroris dirangket ing Bekasi

Aja lena…