Ajar Ikhlas lan Taberi saka Jaenal Aripin
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 42 kali

Atlet Balap Kursi Roda andel-andele Indonesia

Kacilakan tragis namani sawijining nom-noman aran Jaenal Aripin taun 2006 kepungkur. Nalika lagi numpak sepeda motor ing kutha Bandung, Jaenal kanthi ora ngira ngalami kacilakan parah.

Apese maneh, kacillakan mau ora mung natoni Jaenal, nanging uga ndadekake kekarone sikile kepeksa di­am­putasi.

Mesthi wae ora gampang kanggone nom-noman iki nampa kanyatan ngono mau. Butuh wektu kang cukup suwe kanggone karyawan pabrik ksb mulihake semangat lan kapitayan awake.

Tujune, kanthi anane dukungan keluarga lan kete­mune karo olahraga atletik, Jaenal alon-alon bisa gumregah.

“Sakawit aku ora ngerti ana olahraga difabel. Banjur aku diajak menyang GOR Pajajaran, Bandung, jarene ing kana ana olahraga kanggo kaum disabilitas, kaya upamane mlayu nganti kang nganggo kursi roda,” ujare Jaenal.

“Aku dadi penasaran, wusanane aku teka mrono. Kawi­tan aku nyoba ora bisa. Nanging sawise suwe latihan, wu­sanane penak uga.”

Ketlatenane latihan ing cabang olahraga atletik, uta­mane nomer sprint kursi roda, nguntapake Jaenal mi­nangka salah sijine atlet difabel andel-andele Indonesia.

Saikine, Jaenal bisa ngenggoni peringkat 10 besar dunia kanggo nomer 100 meter T54 lan 200 meter T54.

Prestasi prestisius paling gres kang diukir Jaenal yakuwi oleh medhali emas Kejuaraan Dunia 2018 ing China kanggo nomer 100 meter.

“Alhamdulillah tak tlateni terus lan nganti saiki wis ana asile,” tuture priya kelairan taun 1988 iku.

Ora lali Jaenal pesen marang sapa wae, utamane kaum difabel, amrih tetep semangat jroning mecaki urip iki.

Ing suwalike saben prahara lan tragedi kang dialami sapa wae, Jaenal yakin tansah ana hikmah kang bisa dipethik yen kita bisa ngadhepi kanthi sabar.

“Kanggo kanca-kanca disabilitas, pesenku, aja isin yen upamane kanca-kanca duwe kekurangan,” tuture Jaenal.

“Aja isin ngetokake kaluwihan kita. Sapa ngerti, jroning kekurangan mau, ana kaluwihan kang bisa nekake prestasi,” ujare luwih omber.

Jaenal omah-omah taun 2015. Saikine, dheweke wis di­pa­ringi momongan anak lanang kang ndadekake sema­ngate saya ngambra-ambra.

Dheweke uga nelakake rasa panuwune marang keka­rone wong tuwane kang wis aweh dukungan moril, engga wusanane bisa oleh kesuksesan kaya saiki iki.

“Keluargaku tansah support. Tansah aweh pandonga kang ora tau  pedhot kanggo aku. Matur suwun,” bacute  Jaenal.

Dinane iki, Jaenal mujudake salah sijine atlet difabel kang lagi nindakake test event Asian Para Games 2018.

Ajang uji coba kanggo Asian Para Games 2018 iku di­anakake saka tanggal 27 Juni nganti 3 Juli.

Test event nggelar limang cabang olahraga, yakuwi para bulu tangkis, para renang, para atletik, para tenis meja, lan basket kursi roda. (d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ana Gusti papane se­mendhe kang kukuh, geneya wedi tiba. Ana Gusti kang kagu­ngan tresna sejati, ge­­neya wedi kela­ngan. Ana Gusti pang­gonane nyenyuwun, geneya wedi kentek­an? Pasrahna saka­behe marang Gusti Kang Murbeng Dumadi.

Klik

60 TAUN ORA ADUS

Adus saben dina penting banget kanggo njaga kesehatane awak. Nanging ora mangkono tumrape Amou Haji, priya tuwa asal Iran iki malah lara kabeh kulite yen kena banyu. Mula dheweke ora tau adus sasuwene 60 taun iki. Nganti-nganti dijuluki priya paling kotor sadonya. Kepriye ora, werna kulite wis padha karo wernane lemah, semono uga teksture atos kaya semen saengga kerep dikira patung yen lagi lungguh meneng wae. (d/ist)

Pethilan

Pirembugan cawapres durung rampung

Dudu mung ngomongi ban serep

Disiapake rekayasa lalu lintas kanggo Asian Games

Jalur zig-zag sepedhah uga ana

Penduduk desa bisa saya miskin

Nah, kena kanggo bahan adol kam­panye