Ajar Ikhlas lan Taberi saka Jaenal Aripin
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 717 kali

Atlet Balap Kursi Roda andel-andele Indonesia

Kacilakan tragis namani sawijining nom-noman aran Jaenal Aripin taun 2006 kepungkur. Nalika lagi numpak sepeda motor ing kutha Bandung, Jaenal kanthi ora ngira ngalami kacilakan parah.

Apese maneh, kacillakan mau ora mung natoni Jaenal, nanging uga ndadekake kekarone sikile kepeksa di­am­putasi.

Mesthi wae ora gampang kanggone nom-noman iki nampa kanyatan ngono mau. Butuh wektu kang cukup suwe kanggone karyawan pabrik ksb mulihake semangat lan kapitayan awake.

Tujune, kanthi anane dukungan keluarga lan kete­mune karo olahraga atletik, Jaenal alon-alon bisa gumregah.

“Sakawit aku ora ngerti ana olahraga difabel. Banjur aku diajak menyang GOR Pajajaran, Bandung, jarene ing kana ana olahraga kanggo kaum disabilitas, kaya upamane mlayu nganti kang nganggo kursi roda,” ujare Jaenal.

“Aku dadi penasaran, wusanane aku teka mrono. Kawi­tan aku nyoba ora bisa. Nanging sawise suwe latihan, wu­sanane penak uga.”

Ketlatenane latihan ing cabang olahraga atletik, uta­mane nomer sprint kursi roda, nguntapake Jaenal mi­nangka salah sijine atlet difabel andel-andele Indonesia.

Saikine, Jaenal bisa ngenggoni peringkat 10 besar dunia kanggo nomer 100 meter T54 lan 200 meter T54.

Prestasi prestisius paling gres kang diukir Jaenal yakuwi oleh medhali emas Kejuaraan Dunia 2018 ing China kanggo nomer 100 meter.

“Alhamdulillah tak tlateni terus lan nganti saiki wis ana asile,” tuture priya kelairan taun 1988 iku.

Ora lali Jaenal pesen marang sapa wae, utamane kaum difabel, amrih tetep semangat jroning mecaki urip iki.

Ing suwalike saben prahara lan tragedi kang dialami sapa wae, Jaenal yakin tansah ana hikmah kang bisa dipethik yen kita bisa ngadhepi kanthi sabar.

“Kanggo kanca-kanca disabilitas, pesenku, aja isin yen upamane kanca-kanca duwe kekurangan,” tuture Jaenal.

“Aja isin ngetokake kaluwihan kita. Sapa ngerti, jroning kekurangan mau, ana kaluwihan kang bisa nekake prestasi,” ujare luwih omber.

Jaenal omah-omah taun 2015. Saikine, dheweke wis di­pa­ringi momongan anak lanang kang ndadekake sema­ngate saya ngambra-ambra.

Dheweke uga nelakake rasa panuwune marang keka­rone wong tuwane kang wis aweh dukungan moril, engga wusanane bisa oleh kesuksesan kaya saiki iki.

“Keluargaku tansah support. Tansah aweh pandonga kang ora tau  pedhot kanggo aku. Matur suwun,” bacute  Jaenal.

Dinane iki, Jaenal mujudake salah sijine atlet difabel kang lagi nindakake test event Asian Para Games 2018.

Ajang uji coba kanggo Asian Para Games 2018 iku di­anakake saka tanggal 27 Juni nganti 3 Juli.

Test event nggelar limang cabang olahraga, yakuwi para bulu tangkis, para renang, para atletik, para tenis meja, lan basket kursi roda. (d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Apa gunane kasuksesan yen bab kuwi ora mupangati tumrap kita, keluarga lan wong liya.

Klik

Omah Teko

Kaya apa omah impenmu? Apa sing gaya Eropa kanthi maneka saka ing njerone? Utawa pengin sing gaya minimalis nanging tetep nyaman? Kanthi ndeleng maneka inspirasi ing majalah utawa internet, para maos bisa nggathukake maneka desain saengga muncul gaya omah kang unik lan beda saka sing liyane. Salah sijine yakuwi kaya omah kang modhel teko iki? Mbokmenawa kanthi model teko iki para maos bisa nemokake ‘kehangatan’ ing njerone. (d/ist)***

Pethilan

Korupsi proyek mesjid, bupati Solok Kidul resmi ‘tersangka’

Koruptor Indonesia pancen kendel mesisan keblinger!

Prioritas masyarakat jroning blanja ritel nggeser

Dhuwite dicelengi nggo mudhik

Wong cacah 5 kang dinuga teroris dirangket ing Bekasi

Aja lena…