Gelas lan Botol Plastik dadi Barang Ciamik
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sekar Arum - Dibaca: 26 kali

Sapungkure riyaya wingi, lumrahe akeh gelas lan botol plastik tilase inuman sing dirahabi nalika Lebaran.

Yen arep dibuwang, prayogane dipisahake saka uwuh liyane. Amarga kaya sing wis dikawuningani, uwuh plastik rak ora bisa ajur. Nanging yen kepengin migunakake maneh, ana saperangan cara kreatif sing bisa dipraktikake.

Gelas plastik bekas sing gunggunge akeh bisa diolah dadi barang migunani, kaya ta tas, piring wadhah panganan, kembang, lsp. Saengga ora muspra, malah bisa dimupangatake maneh kanggo wektu sing suwe. Carane uga ora patiya angel, semono uga pirantine gampang golekane.

Yen arep nggawe tas utawa kranjang, uga piring wadhah panganan, cepakake gunting, cutter, lem tembak, uga tari kur utawa senar. Gelas diiris perangan ndhuwure (lambene). Ya perangan iki sing bakale dironce didadekake piring utawa tas. Sawise nglumpuk akeh lan resik tur rapih, irisan sing awujud buderan/bolongan-bolongan iku ditata jejer. Contone ana ing gambar. Sabanjure, ditaleni perangan tengahe. Yen wis kenceng, kena diimibuhi maneh kiwa tengene, miturut sing dibutuhake. Sawise cukup, ditata lan dironce mengisor mendhuwur, nganti maujud tas sing dikarepake. Umume kanggo perangan awake tas, mung perlu dironce mengisor. Banjur sing rada beda, perangan ngisor/dhasare. Kanggo cangkingane bisa migunakake roncen tali kur utawa cangkingan tas sing bisa dituku ing toko bahan kerajinan.

Yen arep digawe piring ya banjur ditata mlungker. Wernane bisa saemper, bisa uga campur, utawa gradasi, manut senenge sing nggawe. Sawise cukup, di-raketake nganggo lem tembak.

Kreasi liyane yaiku digawe kembang. Iki bisa migunakake turahan saka sing digawe piring lan tas mau. Yaiku, sangisore lambe gelas nganti tekan tatakane. Diukur sing padha, kena digarisi, banjur diguntingi mengisor ngarah tatakan. Contone ana ing gambar. Yen wis mangkono, saben irisan dilunthung metu, mudhun, nganti dadi klopak kembang. Keba diraketake nganggo lem, utawa dijiret nganggo tali, mesisan ditemplekake ing biting utawa kawat sing dinggo pang.

Yen gelem rada njlimet sithik, bisa uga nggawe wujud liyane. Perangan gelas diblat wujud klopak kembang mbaka siji, banjur diguntingi. Sawise cukup, dironce ing biting/kawat sing minangka pang-e, diraketake lem utawa ditaleni. Bisa sakpang kem-bange siji, bisa uga pang siji kembange pating tremplek. Sawise iku, yen ana gelas werna ijo, bisa diguntingi lan ditemplekake minangka gegodhongane.

Yen lagi dadi siji pancen kayane kurang mitayani. Nanging yen wis ana saora-orane limang kembang, ditata, wis mesthi dadi merak ati. Lha, sing kanggo vas utawa wadhahe, bisa uga mupangatake botol plastik bekas sing dikethok lan dicet utawa dibungkus kertas/gombal werna-werna.

Botol plastik bekas inuman uga bisa disulap dadi celengan. Putra putri sing padha entuk angpao, bisa nyimpen dhuwite ing kono. Contone, celengan wujud celeng kaya ing gambar, kang migunakake botol bekas siji wae. Mung kari dicet kanthi werna sing disenengi, diwenehi rerenggan mata, irung, kuping. Lan aja lali diiris sethithik kanggo nlesepake dhuwite. Dhuwit salam tempel ora amblas kanggo jajan, semono uga botol bekas bisa digunakake kanthi mirunggan. (nn)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan