Jula - Juli (27)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Rena-rena - Dibaca: 49 kali

JRONING sasi Pasa 1439 H wingi, Walikota Blitar, Bupati Buton Selatan (Sultra), Purbalingga lan Tulungagung ditangkep KPK.

* Dipercaya dadi pangarsa, kok tumindak sakersa, sasi pasa nambahi dosa, apa-apa kersa, wekasane malah rekasa.

***

SAWISE Mahatir Mohammad kasil dadi PM Malaysia maneh ing ndalem yuswa 92 taun, Amien Rais rumangsa enom maneh lan pengin bali nyapres.

* Elek-elek Mbah Amien iku bapak reformasi, emane elektabilitase biyen ora bisa mitulungi eleking nasibe.

***

KAPAL Sinar Bangun sing kerem ing Danau Toba (Sumut) tanggal 18 Juni kepungkur, niwasake penumpang 3, dene sing ilang nganti 178.

* Merga nakoda kelangan weweka, atusan wong padha kelangan nyawa, pejabat Kemen-hub bisa kelangan jabatan.

***

GUBERNUR BI Perry Warjiyo nemenake, senajan utang RI meh ngancik Rp 5.000 trilyun, ning isih aman saka rasio produk domestik bruto (PDB).

* Aman produk domestik bruto, ning utang iku apait bruto-wali, mangka rakyat pengin mangan brutu.

***

BEDA karo dhek nyapres 2014, Prabowo saiki mbukak dompet “Galang Perjuangan”, rakyat nyumbang Rp 5.000,- Rp 10.000,- tetep ditampa.

* Ben sedikit suwe-suwe dadi bukit. Nek ngono apa Prabowo saiki wis pailit, apa pancen dhasare pelit?

***

MUDIK Lebaran 2018 klebu arus balik-e, akeh sing ngarani luwih becik. Kejaba ora akeh sing ke­betheng macet, korban tiwas KLL uga akeh sudane.

* Cuti bersama diakehi, tol du­rung siap dibukaki, pensiunan THR diwe­nehi, rakyat padha mbungahi.

***

EWA semono politisi Gerindra beda panemune. Habiburahman ngarani mudik neraka, lan Fadli Zon ngang-gep pamarentah gagal ngawekani macet.

* Jenenge kaum oposisi, kabeh dianggep ngganda trasi, sruwa-sruwi dicacat, wong mung pawitan cocot.

***

CHATTING mesum sing njalari Habib Rizik pimpinan FPI “ngungsi” ing Mekah, ngarepake Lebaran wingi perkarane di-SP3 (distop) dening Polri.

* Pemerintah luber aksamane, mang­sa Lebaran, kabeh dosane dilebur, tinimbang rakyat kaya dikebur.

***

TILAS timses-e Prabowo jroning Pilpres 2014, Ali Mochtar Ngabalin, saiki ditarik Kantor Staf Presiden, didadekake Jubir Istana.

* Gunemane Mochtar Ngabalin biyen sarwa nyebelin, saiki dienggo tameng Jokowi ngadhepi wong-wong sing nyebelin.

***

JRONING debat publik ngarepake Pilkada Serentak, Cagub Jatim Khofifah lan Gus Ipul basane pating pecothot rikala guneman Jawa.

* Kepala Daerah lali karo basa daerah, ning saiki wis lum­rah, ing ngendi-endi saya mblerah, ka­dhung salah kaprah.

***

PARTAI Demokrat ngrembugi Wapres Jusuf Kalla supaya bali Nyapres kanthi Cawapres AHY, nanging Jusuf Kalla mung nanggapi karo ngguyu

* Tiwas  diudi nganti mobat-mabit, yen jagone mung mateng dikarbit, nadyan nganti jimbit JK emoh sarimbit.

***

WEWATON info saka Anies Baswedan Gubernur DKI Jakarta, Prabowo ndakwa yen proyek LRT ing Palembang di mark up nganti 500 persen.

* Sing mbisiki gubernur Anies, Pra­bowo dadi sangsaya kritis, ning yen kurang patitis, bakale malah ngenthis.

***

GEMBONG teroris Aman Abdurrahman diukum pati, ewa semono dheweke suthik banding lan ma­lah njaluk enggal dieksekusi.

* Eman-eman, jenenge Aman kok malah nggarahi ora aman, nanging saka kandele iman, siap nampa abote paukuman.

***

WAGUB DKI Jakarta Sandiaga Uno disendhu Mendagri, amarga minangka wakile pemerintah pusat kok malah nggepuki Presiden Jokowi.

* Sandiaga ora sandeya, yen lagi main sandiwara, pejabat birokrasi ngrangkep politisi, wekasane akeh sing risi.

***

JRONING pameran keris Bulan Bakti Bung Karno ing Blitar, tinemu keris aran Kyai Sabuk Inten regane nganti Rp 3 milyar.

* Manut crita silat Jawa ka­wentar, keris kuwi duweke Mahesa Jenar, menawa payu telung milyar, sing duwe uripe bakal mayar.

***

RIKALA Mendagri ngangkat Komjen M. Iriawan minangka pejabat sementara Gubernur Jabar, partai-partai oposisi arep nggelar angket. 

* Urusan pejabat Gubernur Jabar, njalari akeh wong ora sabar, ngajap pemerintahan Jokowi-JK enggal bubar.

*** 

PERTAMINA bakal ngedol gas melon 3 Kg sing bebas subsidi, regane dipathok Rp 39.000,- lan tabunge digawe rupa jambon tuwa.

* Pertamina bakal bathi matikel-tikel, rakyat bisane mung mangkel, ning Presiden Jokowi apa penggalihe uga melu sekel?

***  (GTS)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!