Soal Macapat
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 5 kali

Soal Macapat

Nuwun, Pak M.BACHRUN, B.Sc / KI JALANIDI, sutresna. Maturnuwun paringipun kawigatosan, ingkang gegayutan bab LSW – PS  13/ 2O18. Atur uninga, bilih ngantos sapriki,  dereng wonten kadang ingkang paring tuladha cakepan Sekar Macapat kasebat.

Pramila, manawi panjenengan badhe kintun cakepan Sekar kasebat lumantar LSW – PS,  sanadyan namung kalih pada (Sekar SINOM + PANGKUR). Sokur bage, manawi panjenengan kengetan / kagungan cathetan cakepan Sekar Dhandhanggula, ingkang purwaning cakepan makaten :

1). LUWIH LARA LARANINGKANG ATI, ORA KAYA WONG TIINGGAL ARTA .... LSL.

2). SIWA PATIH MARMA SUN TIMBALI,INGSUN PARING WERUH M ARANG SIRA .... LSL.          

DR.KP. Setyadji Pantjawidjaja Kusumanagara.

 



Nambahi Iformasi Bab “ Curug Panglebur Gongso”

Lewat “LSW” aku kepingin banget ngaturake gunging panuwun marang Panyebar Semangat (PS), mligine P. Kusuma sing wis kersa nyerat lan ngemot reportase papan wisata “Curug Panglebur Gongso (CPG)”. .

Kanthi “layang” iki, aku kepengin nambahi inforansi, bab CPG. Mengkene:

1. CPG mono mapan ing alur iline Kali Gongso sing sumbere seka Gunung Ungaran siring kulon. Kali iku minangka garis wates Kabupaten Kendal lan Kabupaten Semarang. Dadi, kompleks CPG sisih kidul kali pancen klebu tlatah Dusun Seseh Desa Keseneng Kecamatan Sumowono Kabupaten Semarang, wondene sisih lor kali klebu Desa Gondang Kecamatan Limbangan Kabupaten Kendal.

2. Sesambungan karo bab iku, akses dalan menyang CPG kejaba liwat kidul kali (Dusun Seseh Desa Keseneng), uga bisa ditempuh seka lor kali, Desa Gondang Kecamatan Limbangan. Informasi kagem wisatawan sing arep mirsani eloking alam CPG, yen seka arah Bandungan Ambarawa, luwih cepak lewat Sumowono Seseh. Wondene, wisatawan sing seka arah Kendal lan Semarang, bisa liwat Boja, Limbangan, terus jujug Desa Gondang. Lapangan parkir cukup amba ing sacedhake masjid Desa Gondang. Jarak papan parkir menyang lokasi cepak banget ora nganti 500 meter.Nuwun Roso Titi Sarkoro, 2/RW.04 Nglarangan            Temanggung, Jawa Tengah.

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan