Galang Hendra Juara, Indonesia Raya Ngumandhang ing Brno
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 127 kali

Lagu Indonesia Raya mentas iki ngumandhang ing Brno. Iki sawise Galang Hendra Pratama bisa tampil minangka pemenang balapan WorldSSP300 seri Republik Ceko, Minggu kepungkur (10/6/2018).

Pembalap saka tim Biblion Yamaha Motoxracing ksb kasil finis paling cepet ing balapan kang dianakake ing Automotodrom Brno, Rep. Ceska kuwi.

Iki mujudake kemenangan pisanan kanggone Galang Hendra Pratama saka nem seri balapan WorldSSP300 kang wis dianakake musim iki. Galang uga kasil nyethet sejarah minangka pembalap non-Eropa pertama kang bisa menangi balapan WorldSSP300.

“Alhamdulillah aku bisa oleh posisi pertama ing race. Aku seneng banget,” ujare Galang Hendra sarampunge balapan, dinukil saka akun Instagram Yamaha Racing. Galang Hendra Pratama satemene wis bisa tampil dominan sajeke sesi latihan bebas pertama. Malahan, pembalap umur 19 taun iki miwiti balapan ing dina Minggu saka pole position sarampunge dadi kang paling cepet nalika superpole 2 (kualifikasi).

Sarampunge gendera start diklebatake, Galang Hendra Pratama satemene sempat ketinggalan saka Ana Carasco ing tikungan pertama. Nanging, Galang bali bisa ngrebut posisi sing paling ngarep maneh lan nyiptakake jarak kang cukup adoh karo pembalap ing mburine.

Balapan uga sempat ‘diramekake’ anane gendera abang kang mratandhani ana kacilakan kang kedadeyan ing kelompok mburi lan ndadekake balapan kepeksa dilereni ing lap pitu (samesthine nganti sepuluh lap).

Galang Hendra Pratama kang nalika kuwi mimpin lomba kanthi otomatis tampil minangka pemenang seri Republik Ceko. Dene kanca kompatriot Galang Hendra, Ali Adriansyah lan Imanuel Putra Pratna, nduweni nasib kang kurang apik merga gagal finis. Malahan, Ali Adriansyah Rusmiputro sempat ngalami kacilakan lan kudu digawa menyang medical center.

Kemenangan ing Brno iki ndadekake Galang Hendra Pratama munggah menyang peringkat ka-8 klasemen sementara WorldSSP300 2018 kanthi oleh 43 poin. Dheweke isih ketinggalan 35 poin saka Ana Carrasco kang mapan ing pucuk klasemen.

n (d/ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe weruh semut kepleset lan ceblok ing banyu, mula angkaten lan tulungana dheweke...  Sapa ngerti kuwi dadi sebab anane ampunan tumrapmu ing akherat mengko.

Klik

FESTIVAL CAGANARES

Caganers yakuwi sawijining festival kang dianakake saben wulan Desember ing daerah Catalunya utawa Barcelona, Spanyol. Festival iki bakal ndadekake sapa wae gedheg-gedheg. Kepriye ora, merga masyarakat ing kono ngumpulake maneka figur tokoh dunia kang lagi mbukak kathoke lan (ngapunten) bebuwang. Tokoh duniane macem-macem, kaya Ronaldinho, Albert Einstein, Michael Jackson, Donald Trump, Barrack Obama, lsp. Festival iki ngemu teges yen sapa wae satemene padha tanpa ndeleng trah utawa jabatane nalika bebuwang. (d/ist)***

Pethilan

LP Banda Aceh ribut, 113 napi kabur

Sapa sing betah nang pakunjaran?

Cawe-cawene guru ora bisa digenteni

Apamaneh sing jenenge Pak Google

600 dina kasus penyerangan Novel durung kawiyak

Aparat lagi asyik ngetung dina mbok­menawa