P I L
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 161 kali

Basa Krama

Pak Guru mlebet kelas banjur ngendika marang murid-muride.

Pak Guru : “Bocah-bocah saiki wulangan basa dhaerah ngrembug bab basa krama.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Coba ukara iki kramakna nganggo krama alus sing bener.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Bapak turu, aku adus. Coba Budi kramakna sing bener.”

Budi mikir-mikir banjur matur,

Budi         : “Bapak sare kula siram.”

Pak Guru : “Lho apa ora mesakne, wong bapak lagi sare kok disiram. Rak ya kebloh kabeh.”

Pak Guru ngendika karo mbujeng. Murid sakelas ngguyu kabeh. (kir: Nini Io Ponorogo)

 

Kuping

Parno :        “Kuping yen dijewer utawa dicengkiwing mesthi krasa lara. Ana lho sing ora ngrasakake lara.”

Pardi   :        “Wis tak coba, kupingku tetep krasa lara?”

Parno :        “Kae lho kuping panci!  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Tangan

Parno :        “Upama aku nabok/ngaplok, rak tanganku sing lara. Nanging iki ora?!”

Pardi   :        “Sing ngrasa lara ya sing ditabok ta!”

Parno :        “Kae lho nabok nyilih tangan.”

Pardi   :        “Ooo, jebule paribasan?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Bokong

Parno :        “Ana unen-unen obah bokong, obah kanthong.”

Pardi   :        “Kuwi tegese, yen duwe karep, kudu metu dhuwit!”

Parno :        “Yen iki ora, malahan nampa dhuwit.”

Pardi   :        “Ya mesthi wae, sing obah bokonge jarane, amarga kon mlayu, sing nampa dhuwite kusire, ya ta?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

P I L

Parno :        “Wong lara mertamba, dokter maringi obat pil. Nanging ana lho, pil sing marahi ribet?”

Pardi   :        “Mbok manawa pil ekstasi, kae?!”

Parno : “Isih salah! Sing bener Pilpres, Pilkada sing ribet wong sa-Indonesia!”

Pardi    :           “Oh iya, bener lho! Kok lali aku, wis meh wancine jare!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…