P I L
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 185 kali

Basa Krama

Pak Guru mlebet kelas banjur ngendika marang murid-muride.

Pak Guru : “Bocah-bocah saiki wulangan basa dhaerah ngrembug bab basa krama.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Coba ukara iki kramakna nganggo krama alus sing bener.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Bapak turu, aku adus. Coba Budi kramakna sing bener.”

Budi mikir-mikir banjur matur,

Budi         : “Bapak sare kula siram.”

Pak Guru : “Lho apa ora mesakne, wong bapak lagi sare kok disiram. Rak ya kebloh kabeh.”

Pak Guru ngendika karo mbujeng. Murid sakelas ngguyu kabeh. (kir: Nini Io Ponorogo)

 

Kuping

Parno :        “Kuping yen dijewer utawa dicengkiwing mesthi krasa lara. Ana lho sing ora ngrasakake lara.”

Pardi   :        “Wis tak coba, kupingku tetep krasa lara?”

Parno :        “Kae lho kuping panci!  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Tangan

Parno :        “Upama aku nabok/ngaplok, rak tanganku sing lara. Nanging iki ora?!”

Pardi   :        “Sing ngrasa lara ya sing ditabok ta!”

Parno :        “Kae lho nabok nyilih tangan.”

Pardi   :        “Ooo, jebule paribasan?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Bokong

Parno :        “Ana unen-unen obah bokong, obah kanthong.”

Pardi   :        “Kuwi tegese, yen duwe karep, kudu metu dhuwit!”

Parno :        “Yen iki ora, malahan nampa dhuwit.”

Pardi   :        “Ya mesthi wae, sing obah bokonge jarane, amarga kon mlayu, sing nampa dhuwite kusire, ya ta?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

P I L

Parno :        “Wong lara mertamba, dokter maringi obat pil. Nanging ana lho, pil sing marahi ribet?”

Pardi   :        “Mbok manawa pil ekstasi, kae?!”

Parno : “Isih salah! Sing bener Pilpres, Pilkada sing ribet wong sa-Indonesia!”

Pardi    :           “Oh iya, bener lho! Kok lali aku, wis meh wancine jare!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ora ana sing ora bisa diikhlasake...

Klik

OJEK MAYIT

Ojek mujudake salah sijine jasa angkut migunakake sepedhahmotor. Ing jaman modern saiki, jasa iki malah bisa dipesen liwat HP, yakuwi kang diarani Ojek Online (Ojol). Ojol ora mung ngeterake wong, nanging uga panganan, barang lan blanjan. Nanging senajan wis modern, pranyata ojol ing Indonesia isih klebu biyasa-biyasa wae. Beda karo ojek ing Kongo, Afrika. Ojek ing kene ora mung bisa ngeterake blanjan utawa panganan wae, nanging uga ngeterake mayit! Carane nggawa kanthi cara dibonceng ing mburi lan ditaleni rapet karo tukang ojeke. Maklum, mayit kuwi ora bisa nggamblok dhewe... (d/ist)***

Pethilan

Akibat anane lindhu, pegawe hotel lan restoran dikon prei

Ujian kanggo kita kabeh minangka bangsa Indonesia

Idrus Marham durung karep dadi justice kolaborator

Mbokmenawa isih bingung milih je­neng-jeneng kang pantes di-‘nya­nyek’-ake

Asil ing Asian Games 2018 dadi tetenger gumregah

Kabeh kanggo Indonesia