P I L
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 82 kali

Basa Krama

Pak Guru mlebet kelas banjur ngendika marang murid-muride.

Pak Guru : “Bocah-bocah saiki wulangan basa dhaerah ngrembug bab basa krama.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Coba ukara iki kramakna nganggo krama alus sing bener.”

Murid-murid :        “Inggih pak guru.”

Pak Guru : “Bapak turu, aku adus. Coba Budi kramakna sing bener.”

Budi mikir-mikir banjur matur,

Budi         : “Bapak sare kula siram.”

Pak Guru : “Lho apa ora mesakne, wong bapak lagi sare kok disiram. Rak ya kebloh kabeh.”

Pak Guru ngendika karo mbujeng. Murid sakelas ngguyu kabeh. (kir: Nini Io Ponorogo)

 

Kuping

Parno :        “Kuping yen dijewer utawa dicengkiwing mesthi krasa lara. Ana lho sing ora ngrasakake lara.”

Pardi   :        “Wis tak coba, kupingku tetep krasa lara?”

Parno :        “Kae lho kuping panci!  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Tangan

Parno :        “Upama aku nabok/ngaplok, rak tanganku sing lara. Nanging iki ora?!”

Pardi   :        “Sing ngrasa lara ya sing ditabok ta!”

Parno :        “Kae lho nabok nyilih tangan.”

Pardi   :        “Ooo, jebule paribasan?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Bokong

Parno :        “Ana unen-unen obah bokong, obah kanthong.”

Pardi   :        “Kuwi tegese, yen duwe karep, kudu metu dhuwit!”

Parno :        “Yen iki ora, malahan nampa dhuwit.”

Pardi   :        “Ya mesthi wae, sing obah bokonge jarane, amarga kon mlayu, sing nampa dhuwite kusire, ya ta?!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

P I L

Parno :        “Wong lara mertamba, dokter maringi obat pil. Nanging ana lho, pil sing marahi ribet?”

Pardi   :        “Mbok manawa pil ekstasi, kae?!”

Parno : “Isih salah! Sing bener Pilpres, Pilkada sing ribet wong sa-Indonesia!”

Pardi    :           “Oh iya, bener lho! Kok lali aku, wis meh wancine jare!”  (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya