Jula - Juli (21)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Rena-rena - Dibaca: 28 kali

SETYA Novanto sing ngutegi korupsi proyek e-KTP Rp 2,3 trilyun, divonis 15 taun penjara lan mbalekake dhuwi USD 7,3 juta. * Korupsi nganti matrilyun-trilyun, ukumane kok mung limolas taun, ing penjara pijer ma­nyun, metu-metu wis tuwa pikun.

***

TINIMBANG yen bandhing lan kasasi ukumane ditambahi, Setya Novanto pasrah divonis se­mono lan awal Mei wingi dikirim ing LP Sukamiskin. * Koruptor dibui ing  LP Su­kamiskin, ora bakal dadi miskin, ma­ngane gule iwak patin, mangsa doyana tajin.

***

SBY mantan Presiden RI runtik, awit Jokowi rikala mbandhingake rega BBM ing Papua biyen karo saiki setengahe nyindhir panjenengane. * Priyayi Jawa enggoning rasa, Jokowi saderma ngudarasa, meksa ana sing ora kapadan karsa, mangka iki sasi pasa.

***

BAPAK reformasi Amien Rais ngarani, Indonesia bangsa pekok awit UU Migas luwih miko-lehake manca timbang rakyate dhewe. * Mbah Amien Rais lenggahe ana Yogya, mangka kutha Yogya uga ana Indonesia. 

***

NGAREPAKE 20 taun reformasi, Sri Bintang Pamungkas ngarani Amien Rais pengkhianat lan ang­gota DPR Desmond Mahesa ngarani: pecundang. * Dadi paran cucuhan, amar­­ga wis golongan kasepuhan.                                                                

***

SAWISE gawe ontran-ontran ing Mako Brimob Depok, klompok teroris njeblugake bom ing li­mang papan Surabaya, sing mati 29. * Teroris penggilut paham radikalis, tin­dake kliwat wengis, lila awake ajur mu­mur dadi sosis, dhasar antheke ISIS.

***

KAPOLRI Tito Karnavian ngaku kurang merdika mbrastha teroris, awit pasal-pasal UU Teror­isme “nyrimpung” polisi. * UU Terorisme gawe kewran, arep dianakake owah-owahan, wis 2 taun mangkrak dirembug anggota dewan, wong disambi ngan­tukan.

***

ANWAR Ibrahim calon PM Malaysia sing nembe bebas saka penjara ngarani, 20 taun refor­masi ing Indonesia korupsi kok saya ndadi? * Ing kene korupsi dadi budaya, pejabat-politisi-pengusaha saekapraya, anak turune mulya, rakyate urip kasiya-siya.

***

AMAN Abdurahman sing dituntut Jaksa ukuman pati merga ndhalangi aksi terorisme, ana sing usul diukum selawase urip wae. * Teroris mono yakin matine mlebu swar­ga-di, ing kana diladeni widadari, gung­gunge 70 kurang siji, mangka salami-lami.

***

DAFTAR 200 penceramah sing direkomendasi Kementrian Agama nuwuhake pro lan kontra, akeh sing sumelang gawe crah bebrayan Islam. * Pamarentah arep matesi paham radikal, malah akeh sing ginjal-ginjal, dianggep kuwi aturan sing mokal-mokal.

***

RIKALA Presiden Jokowi nggelar buka pasa bersama karo Kementrian lan Lembaga Negara, Fahri Hamzah uga ana katon. * Minang­ka politisi dhedhengkot sing kondhang wangkot, Fahri Hamzah senajan wis nyo­kot ora bakal leren anggone nyocot.

***

SAKA Kab. Purworejo (Jateng) dikabarake, DS anggota DPRD saka PKS lan MD saka PKB ko­nangan laku sedheng dening bojo lan anake dhewe. * Wong politisi partai aga­mi, malah padha kesengsem laku juti, nguja nafsu birahi, apa kuwi jenenge koalisi?

***

ANGGOTA Komnas HAM Chairul Anam ora sarujuk TNI ngewangi Polri mbrastha teroris, wong bom ing Surabaya isih klas kampung. * Guneman waton metu saka gurung, yen brayate dhewe kadhung melu dadi gle­pung, Chairul nembe keduwung.

***

AGUS Harimurti Yudhoyono (AHY) nyontoni awake dhewe, anggota TNI yen pengin ambyur ing politik kudu metu dhisik. * Nanging yen dudu putra SBY apa ethes?

                       ***                            (GTS)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…