Hilda dan Deedee kasil Nelukake Pucuke Gunung Everest
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 183 kali

Indonesia dinane iki nduweni tim pendaki gunung putri kang kawitan dhewe sukses nglebatake gendera Abang Putih ing pitung pucuk donya.

Kasuksesan iki diukir dening Fransisca Dimitri Inkiriwang (24) lan Mathilda Dwi Lestari (24), saka Mahitala Universitas Katolik Parahyangan Bandung sawise kasil nggayuh pucuke Gunung Everest (8.848m), Kemis mentas iki (17/5/2018).

Ngunggahi Everest ngrampungake misi pendakian pitung pucuk donya kang sasuwene iki ditindakake lumantar program The Women of Indonesia’s Seven Summits Expedition Mahitala Unpar (WISSEMU).

Jroning rong taun iki, kekarone mahasiswa jurusan Hubu­ngan Internasional FISIP Unpar Bandung angkatan 2011 mau pancen wis ngunggahi Gunung Carstensz Pyramid (4.884m), Elbrus (5.162m), Kilimanjaro (5.132m), Aconcagua (6.962m), Vinson Massif (4.190m), lan Denali (6.190m).

Presiden Joko Widodo paring apresiasi atas prestasi iki. Semono uga Rektor Universitas Katolik Parahyangan Bandung, Mangadar Situmorang.

Mangadar Situmorang ngandhakake, prestasi iku nuduhake yen kaum mudha Indonesia sanggup ngadhepi maneka tan­tangan kanggo nggayuh tujuane ing laladan internasional.

“Kuwanenane wis aweh inspirasi bangsa kita amrih ora wedi ngadhepi maneka tantangan, klebu teror kang keri-keri iki ngganggu bangsa kita kanthi aksi kang nuwuhake kerugian keluarga lan kita kabeh” tuture Situmorang.

Pucuk Everest ora digayuh Hilda lan Deedee (julukan akrabe kekarone) kuwi kanthi gampang.

Saka Camp 3 (8.225 meter) kekarone ngunggahi pereng watu lan es kang kudu dipenek utawa diliwati kanthi cara mlipir.

Paling ora ana telung perangan alangan alam kang kudu diliwati (step 1-3) kang dhuwure 8.500-8.800 m.

Saka kono lagi kekarone tekan gegere gunung tumuju piramid pucuk Everest kang disebut Chomolungma utawa Dewi Langit kuwi.

Kanthi tekanan udara kang kadar oksigene endhek (30%), menek pereng watu lan es kuwi cukup angel.

Ing Step 2, pancadan sepatu salju kang dipepaki crampon (cakar es) luwih sering ucul ing daerah wewatuan lan kerep ndadekake pendaki keplorot.

Sauntara kuwi menek pereng ing Step 3 kang dhuwure 8.800 meter ora mung nuntut anane kekuwatan lan kese­imbangan fisik, nanging uga determinasi personal pendaki.

Hilda lan Deedee nyoba tetep fokus marang pidakan-pidakane tumuju pucuk kanthi diampingi Sherpa loro.

Deedee ngakoni, angel ambegan ing kene lan ngerigake kabeh tenagane ing Step 3.

Nanging ketenangan ngatur napas mbiyantu banget dheweke bali fokus lan oleh cekelan apadene pidakan kang manteb.

Sawise berjuang suwene wolu setengah jam munggah gunung, Hilda lan Deedee wusanane bisa tekan pucuk kang diwenehi tandha tripod alumunium kanthi centhelan lungta (gendera donga Budha Tibetan) warna warni.   

Kasuksesan iki mepaki prestasi kang diukir Mahitala Unpar kang sadurunge kasil ngirim mahasiswa papat minangka pendaki Indonesia pisanan ing pitung pucuk donya taun 2012.

Pendakian pitung pucuk benua utawa The Seven Summits dadi kayadene grandslam kanggone pendaki gunung ing donya.

Indonesia dhewe dadi negara ka-53 kang kasil mapanake pendakine minangka the seven summitters.

Nganti saiki lagi ana 416 pendaki pitung pucuk donya kang dumadi saka 345 pendaki putra lan 71 pendaki putri. (d/ist)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…