Wali Kota Surabaya ngajap Aja Nganti Kesangkud Radikalisme
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 59 kali

Minangka upaya kanggo nyegah kesangkude bocah ing tumindak radikalisme, wali kota Surabaya Tri Rismaha­rini, ge­gancangan ngumpul­ake kabeh kepala sekolah SD/MI, SMP/MTs, PKBM Madin lan Pondok Pe­santren (Pon­pes).

“Tumindake teror ing Su­rabaya iki kurbane anak-anak. Mulane, bapak lan ibu kepala  sekolah dakkumpulake supa­ya mengko bisa aweh pren­tah ma­rang guru utawa wali kelas kang­go ngawat-awati bocah-bocah sing beda,” ujare Risma, ing Convention Hall, Re­bo mentas iki.

Manut Risma, bocah-bocah mesthi kedheseg marang aja­ran bab dhasar-dhasare aga­ma (doktrin)-e wong tuwane. Sa­engga, sekolah kudu bisa nga­wat-awati lan mbiyantu.

Kepala Dindik Surabaya, Ikhsan nambahake, Wali Kota Surabaya wis paring prentah supaya sekolah ngawat-awati kahanane bocah-bocah. Utama­ne nalika dheweke sesambu­ngan ing njaban kelas.

“Bisa manfaatake BK, guru kelas utawa guru liyane, na­lika jam ngaso lan ing sanja­bane jam pelajaran, menawa wae akeh pawarta gegayutan panguripan padinan utawa ing omah. Ana bedane ing kelas sing dirembug mung pelaja­ran,” jlentrehe Ikhsan.

Sekolah, bacute, bisa nga­nakake program karo kelu­war­ga siswa, program beba­rengan karo anak-anak.

Gegayutan bab kasebut, Dindik Surabaya wis nganak­ake sesambungan karo sa­kehing pehak gegayutan tra­uma center. Kanggo pen­dhampingan marang kurban anak sasuwene ing Rumah Sakit, ing omah, engga ing sekolahan, bareng kanca-kancane.

“Saben anak ana sing ndhampingi dhewe, banjur kancane sing sakelas uga di­wenehi pendhampingan,” ujare.

Penanggung jawab Uliyah Ponpes Darul Barokah, Se­mampir, Muhammad Rifai ngan­dhakake, sasuwene iki gu­ru, kepala sekolah, ustadz lan ustadzah, sarta pimpinan ponpes wis aweh prentah su­paya luwih rapet.

“Anak ora mulih. Yen metu uga kanthi syarat wong tuwa­ne kudu kandha. Upamane, ana pengajian sing ora ana kerja barenge karo lembaga ora diidini. Merga ngendhani pemikiran radikal kang mle­bu,” ujare Mu­hammad Rifai.

Liwat Forum Komunikasi Pon­dok Pesantren (FKPP), pehak sing duwe idin Ponpes lan Ke­menterian Agama tan­sah nga­nakake koordinasi.

“Aku sakanca udakara 26 ponpes wis padha tepunge, sa­engga bisa nyumurupi apa kang diwulangake slaras sya­reat apa ora,” kandhane.

Kanggo nyegah paham ra­dikal sing diwulangake wong tuwa, saben taun dianakake silaturahim karo wali santri.

“Dadi sing dadi pemaham­ane bisa disumurupi yen ana sing radikalisme,” tandhese Rifai.

Kepala SMP 17 Agustus 1945 Surabaya, Wiwik Wah­yu­ningsih ngandhakake, bu­bar kedadeyan teror bom ing Surabaya, sekolah ngumum­ake marang wong tuwane murid supaya ngawat-awati putra-putrine aja diolehi metu ngomah sawise mulih seko­lah.

“Minggu ngarep, saduru­nge miwiti ujian unggah-unggahan (UAS), bocah-bocah dakjak nga­ji dhisik. Sinambi nyisipake bab-bab kang ge­ga­yutan karo anti te­rorisme,” ujare Wiwik. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…