Basa India
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 77 kali

Basa India

Parno :       “Aku duwe tangga asal saka India, pawongane  semanak, blater banget.”

Pardi : “Banjur dadi akrab banget?”

Parno :       “Lha iya, malah sok ngomong nyang aku, gungkar nisnas pihé-pihé!”

Pardi : “Wangsulanmu kepriye?”

Parno :       “Aku banjur wae wangsulan, arep/gelem banget!”

Pardi : “Kok wangsulanmu ngono, kepriye ta?”

Parno :       “Witikna, ditawani jagung bakar manis panas, kopi jahé-kopi jahé, apa arep ditolak?”

Pardi : “Aku melu nggabung ah!!” (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Macan

Darto :        “Jo, yen kowe bisa njawab bedhekanku, tak akoni kowe pancen pinter banget.”

Darjo   :        “Oke, bedhekan apa wae tak ladeni.”

Darto :        “Bedhekan iki isih ana gegayutane karo fauna alias donyaning kewan. Iwak paus kuwi kewan mamalia, baya kewan reptilia, wedhus kewan herbivora, yen macan?”

Darjo   :        “Kewan karnivora!”

Darto :        “Jawabanmu bener, kowe pancen pinter, nanging isih durung diarani pinter banget.”

Darjo   :        “Ora ana jawaban liyane sing luwih bener, To! Aku wis yakin karo jawabanku dhewe.”

Darto :        “Miturutku jawaban sing paling pas yakuwi: MACAN kewan sing paling MEDENI...!”

Darjo  :        ????? (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

 

Sing Luwih Lara

Barjo : “Min, kanggo ngisi wektu malem minggu, ayo bedhekan! Mumpung durung ngantuk.”

Barmin :       “Ayo, lho. Bedhekane apa?”

Barjo : “Ana wesi abote 60 kg lan kapuk 60 kg, ngendi sing luwih abot?”

Barmin :       “Ya, mesthi padha abote.”

Barjo : “Banjur ngendi sing luwih akeh?”

Barmin :       “Kapuk.”

Barjo : “Yen nibani sikil, ngendi sing luwih lara?”

Barmin :       “Jo, kowe menehi bedhekan kok gampang banget, cocoge bedhekan iki kanggo bocah SD.”

Barjo : “Yen pancen gampang kudune kowe cepet olehe njawab. Apa hayo?”

Barmin :       “Ya luwih lara ditibani wesi.”

Barjo : “Salah!”

Barmin :       “Sing bener piye, lho?”

Barjo : “Sikile sing lara. Iya ta?”

Barmin            :           ?????  (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya