Basa India
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 133 kali

Basa India

Parno :       “Aku duwe tangga asal saka India, pawongane  semanak, blater banget.”

Pardi : “Banjur dadi akrab banget?”

Parno :       “Lha iya, malah sok ngomong nyang aku, gungkar nisnas pihé-pihé!”

Pardi : “Wangsulanmu kepriye?”

Parno :       “Aku banjur wae wangsulan, arep/gelem banget!”

Pardi : “Kok wangsulanmu ngono, kepriye ta?”

Parno :       “Witikna, ditawani jagung bakar manis panas, kopi jahé-kopi jahé, apa arep ditolak?”

Pardi : “Aku melu nggabung ah!!” (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Macan

Darto :        “Jo, yen kowe bisa njawab bedhekanku, tak akoni kowe pancen pinter banget.”

Darjo   :        “Oke, bedhekan apa wae tak ladeni.”

Darto :        “Bedhekan iki isih ana gegayutane karo fauna alias donyaning kewan. Iwak paus kuwi kewan mamalia, baya kewan reptilia, wedhus kewan herbivora, yen macan?”

Darjo   :        “Kewan karnivora!”

Darto :        “Jawabanmu bener, kowe pancen pinter, nanging isih durung diarani pinter banget.”

Darjo   :        “Ora ana jawaban liyane sing luwih bener, To! Aku wis yakin karo jawabanku dhewe.”

Darto :        “Miturutku jawaban sing paling pas yakuwi: MACAN kewan sing paling MEDENI...!”

Darjo  :        ????? (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

 

Sing Luwih Lara

Barjo : “Min, kanggo ngisi wektu malem minggu, ayo bedhekan! Mumpung durung ngantuk.”

Barmin :       “Ayo, lho. Bedhekane apa?”

Barjo : “Ana wesi abote 60 kg lan kapuk 60 kg, ngendi sing luwih abot?”

Barmin :       “Ya, mesthi padha abote.”

Barjo : “Banjur ngendi sing luwih akeh?”

Barmin :       “Kapuk.”

Barjo : “Yen nibani sikil, ngendi sing luwih lara?”

Barmin :       “Jo, kowe menehi bedhekan kok gampang banget, cocoge bedhekan iki kanggo bocah SD.”

Barjo : “Yen pancen gampang kudune kowe cepet olehe njawab. Apa hayo?”

Barmin :       “Ya luwih lara ditibani wesi.”

Barjo : “Salah!”

Barmin :       “Sing bener piye, lho?”

Barjo : “Sikile sing lara. Iya ta?”

Barmin            :           ?????  (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kowe ma­ngerteni anane watu cilik ing da­lan kang kira-kira ngganggu wong liya, mula singkir­na… Sapa ngerti iku dadi sebab di­gangsarake da­lan­­mu nuju su­warga.

Klik

JEBAKAN PIKIRAN

Atusan wedhus kanthi tertib metu saka kandhange (ranch) ngliwati regol gerbang, mangka ing kandhange mau ora ana pager kang matesi lakune. Ujare ngakeh, iki sing diarani ‘jebakan pikiran’. (d/ist)***

Pethilan

Jokowi karo keluarga ing kebun raya Bogor

Rukun agawe santosa crah agawe bu­brah.

Dibutuhake panggung interaksi kang toleran

Panggung kampanye malah ana in­toleran.

Korupsi mbegal karaharjane rakyat

Metu pakunjaran wae koruptor isih raharja.