Basa India
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 109 kali

Basa India

Parno :       “Aku duwe tangga asal saka India, pawongane  semanak, blater banget.”

Pardi : “Banjur dadi akrab banget?”

Parno :       “Lha iya, malah sok ngomong nyang aku, gungkar nisnas pihé-pihé!”

Pardi : “Wangsulanmu kepriye?”

Parno :       “Aku banjur wae wangsulan, arep/gelem banget!”

Pardi : “Kok wangsulanmu ngono, kepriye ta?”

Parno :       “Witikna, ditawani jagung bakar manis panas, kopi jahé-kopi jahé, apa arep ditolak?”

Pardi : “Aku melu nggabung ah!!” (kir: Pakne Andi, Purwokerto)

 

Macan

Darto :        “Jo, yen kowe bisa njawab bedhekanku, tak akoni kowe pancen pinter banget.”

Darjo   :        “Oke, bedhekan apa wae tak ladeni.”

Darto :        “Bedhekan iki isih ana gegayutane karo fauna alias donyaning kewan. Iwak paus kuwi kewan mamalia, baya kewan reptilia, wedhus kewan herbivora, yen macan?”

Darjo   :        “Kewan karnivora!”

Darto :        “Jawabanmu bener, kowe pancen pinter, nanging isih durung diarani pinter banget.”

Darjo   :        “Ora ana jawaban liyane sing luwih bener, To! Aku wis yakin karo jawabanku dhewe.”

Darto :        “Miturutku jawaban sing paling pas yakuwi: MACAN kewan sing paling MEDENI...!”

Darjo  :        ????? (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

 

Sing Luwih Lara

Barjo : “Min, kanggo ngisi wektu malem minggu, ayo bedhekan! Mumpung durung ngantuk.”

Barmin :       “Ayo, lho. Bedhekane apa?”

Barjo : “Ana wesi abote 60 kg lan kapuk 60 kg, ngendi sing luwih abot?”

Barmin :       “Ya, mesthi padha abote.”

Barjo : “Banjur ngendi sing luwih akeh?”

Barmin :       “Kapuk.”

Barjo : “Yen nibani sikil, ngendi sing luwih lara?”

Barmin :       “Jo, kowe menehi bedhekan kok gampang banget, cocoge bedhekan iki kanggo bocah SD.”

Barjo : “Yen pancen gampang kudune kowe cepet olehe njawab. Apa hayo?”

Barmin :       “Ya luwih lara ditibani wesi.”

Barjo : “Salah!”

Barmin :       “Sing bener piye, lho?”

Barjo : “Sikile sing lara. Iya ta?”

Barmin            :           ?????  (kir: Sulispriyanto, Surabaya)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…