Ngopi Bareng Gubernur Jateng
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Laporan - Dibaca: 110 kali

Gubernur Jateng Ganjar Pranowo ditodhong warga ngijinake trayek Belik-Jakarta kanggo bis AKAP nalika rawuh jrone acara Ngopi Bareng ing Pendhapa Kabupaten Pemalang, mentas iki.

Acara kang dirawuhi sakehing unsur pamarentahan Pemkab Pemalang iku dileksanakake prasaja kanthi lesehan. Becik rombongan Gubernur apadene pemkab lungguh sila ing dhuwur karpet. Rawuh  jroning acara kasebut Bupati Junaedi lan Wakil Bupati Martono sarta Sekda Budhi Rahardjo.

Sawise  acara dibukak dening Sekda, Gubernur langsung njlentrehake  maksud lan tujuwane ngleksanakake kunjungan ing dhaerah, klebu Pemalang, sarta njlen­­trehake maneka program kang dilek­sanakake sesuwene iki.

Rampung aweh paparan, dibukak sesi dialog. Saka pitakon sing diajokna antara liya  pangajap  saka warga Desa Belik Kec. Belik Kab. Pemalang kang nyu­wun  Gubernur ngijinake dibukake trayek Belik-Pemalang kanggo bus AKAP (Antar Kota Antar Provinsi), sing diaturake  dening Kades Belik Ratno. Trayek kuwi  dibu­tuh­ake banget dening warga ma­sya­rakat.

Miturute Kades Belik, sasuwene iki warga Belik kang lunga menyang Jakarta apadene sawalike cukup akeh. Saben dina bisa nyan­dhak atu­san wong. Nanging war­ga Belik kudu lunga me­nyang  kutha Pemalang dhisik kanggo numpak bis AKAP, sa­eng­ga ong­kose luwih gedhe diban­dhing­ake me­na­wa ana trayek ka­se­but.

‘’Saka Jakarta warga Belik sing arep balik/mulih numpak bus amung tekan ing Terminal Induk Pemalang. Kanggo nerusake mulih kudu numpak kendharaan liya nanging ora bisa tekan/anjog ing Belik, lan di­iudhunake ing Randudongkal,’’ tuture Ratno.

Njawab pitakon kuwi Gubernur katon remen. Panjenengane nguwuh  marang pihak sing kepengin ana trayek anyar kuwi supaya nggawe surat usulan me­nyang Gubernur. “Kejaba iku arep didelok luwih dhisik, apa kuwi wis perlu dibukak trayek anyar utawa durung kang­go ke­pentingan warga akeh,” kan­dhane Ganjar.

Nyenggol ngenani lapuran utawa pengaduan saka warga kang mlebu panjenengangane ujare Gubernur Jateng, paling akeh yaiku soal KTP, akte lan kartu keluarga (KK) kang relatif suwe prosese.

Sauntara kuwi Biro Humas Pemprov Jateng nerangake , kunjungan Gubernur menyang sawetara pemkab/kota  iki  kanggo ngecek pelaksanaan kegiyatan infrastruktur bantuan keuangan Pemprov Jateng, lan sarta nemtokake rancangan kerja taun ngarep. (Imam As)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya