HUT Surabaya ka-725 luwih regeng
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 123 kali

Panase surya kang ngen­thak-enthak sajak ora dipaelu dening warga Surabaya khu­suse kanggo ndeleng Surabaya Vaganza. Warga ngebaki dalan trotoar ndeleng iring-iringan parade bunga, karnaval, engga marching band iku. Acara sing digelar kanggo mahargya hari ulang tahun (HUT)ne Surabaya kang ka 725 kasebut diwiwiti jam 08.00.

Wali Kota Surabaya Tri Ris­maharini nglepas budhane para peserta saka Tugu Pahlawan, kang kaperang dadi telung klom­pok. Klompok wiwitan diisi pawai masyarakat saka mawar­na-warna kabudayan. Ana kang saka Nias engga Papua.

Dheweke kabeh mujudake warga neka sing saiki urip ing Surabaya, becik sing lagi kuliah, nyambutgawe apadene sing melu keluwarga. “Dheweke di­te­kakake jalaran dheweke uga minangka perangan saka Su­rabaya,” jlentrehe Risma.

Sawise iku, diterusake rom­bongan marching band lan ken-dharaan hias. Gunggunge ana 83 peserta saka sakehing instansi apadene kelompok. Dalan sing diliwati dawane 6,6 km, wiwit saka Jalan Pahlawan, Kramat Gan­tung, Gemblongan, Tunju­ngan, Gubernur Suryo, Panglima Sudirman, Urip Sumo­harjo, lan pungkasan ing Taman Bungkul.

Merga kanggo kebutuhan pawai, kegiyatan car free day ing Jalan Tunjungan lan Jalan Raya Darmo ora dianakake. Sa­watara iku, Jalan Panglima Sudirman sisih wetan ditutup.

Marang para peserta, Risma ngelikake yen tujuwan peraya­an iki yaiku ngajak warga tan­sah nyipta karya tanpa ken­dhat. “Iki mujudake kutha per­juwangan. Aja kandheg berju­wang kanggo bangsa,” tan­dhese.

Slaras instruksi, para pe­nonton karnaval mung dioleh­ake ndeleng saka dalan pedestrian. Bab kasebut ditetepake jalaran taun kepungkur akeh warga kang nekat njupoki kem­bang-kembang ing kendharaan hias. Akibate, durung nganti tekan panggonan pungkasan, hiasan kendharaan iku wis padha bodhol kabeh.

Pengawasan ditindakake kan­thi rapet banget dening pe­tugas gabungan. Kejaba iku uga ana tali wates kang dipa­sang. Ewasamono, uga isih ana sing nekat nrobos. Tujune, bab kasebut ora nganti nuwuhake regejegan.

Rombongan pungkasan te­ka ing papan tujuwan pas ing wektu kang wis ditemtokake, yaiku jam 12.00.

Satekane ing Taman Bung­kul, saperangan peserta nga­nakake atraksi, salah sijine, kelompok warga Nias. Dhe­weke mamerake kesenian lom­pat batu lan tari perang. Pen­dheta Seniman Laowo, ketua kumpulan kasebut ngandhak­ake yen pehake nyiyapake ton­tonan iku suwene rong sasi. Watu replika kang digunakake dhuwure 160 cm. “Nanging aku kabeh bisa mlumpat dhu­wure nganti rong meter,” ujare.

Sawatara iku, jenenge acara kasebut diowahi dadi Surabaya Vaganza supaya gampang die­ling-eling penonton. Utamane sing saka manca. Kebeneran, dina iki Surabaya dadi tuan ru­mah acara diskusi internasional Gro­wing Up Urban kang dianak­ake United Nations Children’s Fund (Unicef).

Acara iku nyangkudake wali kota saka sakehing kutha ing Indonesia lan negara sace­dhake. Kayadene Malaysia, Vi­etnam, Filipina, Thailand, Myan­mar, Kamboja, lan Tiongkok. Minangka salah siji cara pemkot kanggo mromosekake wisata Surabaya, para delegasi sing wis teka iku diajak nunggu rom­bongan pawai ing garis finis.

Sanajan nyangkudake ewon­an uwong, kebersihan dalanan ku­tha tetep jinaga. Tim Dinas Ke­bersihan dan Ru­ang Terbuka Hijau (DKRTH) dadi rombongan panu­tuping parade bunga kasebut. Klawan truk siji lan puluhan petu­gas ana ing mburine peserta pa­wai kang­go resik-resik sampah. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…