Bos First Travel Dituntut 20 Taun
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Dredah Masalah - Dibaca: 15 kali

Anniesa Hasibuan, salah sawijining kadakwa kasus apus-apus nganggo kedhok biro haji lan umrah First Travel (FT), ora kuwagang ndhelikake rasa susahe. Luhe kembeng nalika jaksa macakake tuntutane marang sidhang ing Pengadi­lan Negeri (PN) Depok Senin (7/5) ke­pungkur.

Anniesa dalah sisihane Andika Su­rachman, dituntut ukuman kunjara 20 taun lan dhendha Rp 10 miliyar subsider kurungan setaun patang sasi. “Kadakwa Andika Surachman lan Anniesa Hasibuan kabukten nindakake TPPU (tindak pidana pencucian uang) kanthi bebarengan lan terus-terusan,” kandhane Heri Jerman, koordinator jaksa penuntut umum (JPU), ing sidhang.

Kadakwa siji liyane, yaiku Siti Nu­raidah Hasibuan alias Kiki Hasibuan-adhine Anniesa, dituntut JPU klawan ukuman kunjara 18 taun lan dhendha Rp 5 miliyar subsider kurungan setaun. Kiki dianggep kabukten nindakake tindak pidana kanthi bebarengan slaras pasal 378 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 ke-1 KUHP juncto pasal 64 ayat 1 KUHP utawa pasal 372 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 ke-1 KUHP juncto pasal 1 KUHP lan pasal 3 UU Nomer 8 Taun 2010 ngenani Pen­cegahan dan Pemberantasan Tindak Pen­cucian Uang (TPPU). “Kadakwa (Siti) dituntut klawan ukuman kunjara 18 taun,” jlentrehe Heri.

Sawise sidhang, Heri nerangake yen tuntutane marang Kiki luwih entheng tinimbang kadakwa liyane jalaran dhe­weke dudu pelaku utama.

Heri nambahake, pasal kang dicakake ora adoh bedane karo kadakwa Andika lan Anniesa. Nanging, mligi kanggone Kiki, pasal alternatif 372 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 KUHP juncto pasal 64 ayat 1 KUHP kang didakwakake wis ora digunakake maneh.

Nanggapi marang tuntutan kasebut, Andika ngandhakake yen tuntutan iku kedhuwuren. Dene kuasa hukum telu-telune kadakwa, yaiku Wawan Ardianto, bakal migunakake wektu rong minggu kanggo nyusun kabotane marang tun­tutan kasebut.

“Aku sakanca minangka kuasa hukum bakal mbuktekake klawan kabotan tun­tutan kasebut. Mulane, muga-muga sa­jro­ne rong minggu bisa rampung,” ujare.

Dheweke nambahake, engga saiki ora ana sipat tindak pidana apus-apus saka kliene tumrap kurban Dirst Travel. “Ora ana bukti kang ngarah mrono (tin­dak pidana). Rerangken kedadeyane ana, nanging buktine ora ana,” tandhese. (Tim)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya