Bos First Travel Dituntut 20 Taun
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Dredah Masalah - Dibaca: 39 kali

Anniesa Hasibuan, salah sawijining kadakwa kasus apus-apus nganggo kedhok biro haji lan umrah First Travel (FT), ora kuwagang ndhelikake rasa susahe. Luhe kembeng nalika jaksa macakake tuntutane marang sidhang ing Pengadi­lan Negeri (PN) Depok Senin (7/5) ke­pungkur.

Anniesa dalah sisihane Andika Su­rachman, dituntut ukuman kunjara 20 taun lan dhendha Rp 10 miliyar subsider kurungan setaun patang sasi. “Kadakwa Andika Surachman lan Anniesa Hasibuan kabukten nindakake TPPU (tindak pidana pencucian uang) kanthi bebarengan lan terus-terusan,” kandhane Heri Jerman, koordinator jaksa penuntut umum (JPU), ing sidhang.

Kadakwa siji liyane, yaiku Siti Nu­raidah Hasibuan alias Kiki Hasibuan-adhine Anniesa, dituntut JPU klawan ukuman kunjara 18 taun lan dhendha Rp 5 miliyar subsider kurungan setaun. Kiki dianggep kabukten nindakake tindak pidana kanthi bebarengan slaras pasal 378 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 ke-1 KUHP juncto pasal 64 ayat 1 KUHP utawa pasal 372 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 ke-1 KUHP juncto pasal 1 KUHP lan pasal 3 UU Nomer 8 Taun 2010 ngenani Pen­cegahan dan Pemberantasan Tindak Pen­cucian Uang (TPPU). “Kadakwa (Siti) dituntut klawan ukuman kunjara 18 taun,” jlentrehe Heri.

Sawise sidhang, Heri nerangake yen tuntutane marang Kiki luwih entheng tinimbang kadakwa liyane jalaran dhe­weke dudu pelaku utama.

Heri nambahake, pasal kang dicakake ora adoh bedane karo kadakwa Andika lan Anniesa. Nanging, mligi kanggone Kiki, pasal alternatif 372 KUHP juncto pasal 55 ayat 1 KUHP juncto pasal 64 ayat 1 KUHP kang didakwakake wis ora digunakake maneh.

Nanggapi marang tuntutan kasebut, Andika ngandhakake yen tuntutan iku kedhuwuren. Dene kuasa hukum telu-telune kadakwa, yaiku Wawan Ardianto, bakal migunakake wektu rong minggu kanggo nyusun kabotane marang tun­tutan kasebut.

“Aku sakanca minangka kuasa hukum bakal mbuktekake klawan kabotan tun­tutan kasebut. Mulane, muga-muga sa­jro­ne rong minggu bisa rampung,” ujare.

Dheweke nambahake, engga saiki ora ana sipat tindak pidana apus-apus saka kliene tumrap kurban Dirst Travel. “Ora ana bukti kang ngarah mrono (tin­dak pidana). Rerangken kedadeyane ana, nanging buktine ora ana,” tandhese. (Tim)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!