Siap-siap Kate Pasaan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 146 kali

“Alhamdulillah awak dhewe isik diparingi ke­sempatan ketemu barek wulan Ramadhan maneh, artine ketemu barek wulan sing ndhuk kono akeh bonus-bonuse gae insan sing ndhepe-ndhepe barek Gusti Allah. Ibadah apa ae tah perbuatan apa ae sing intine nindakna dhawuhe Gusti gan­jarane tikel tekuk. Barek onok bonus gedhe pisan yaniku sing diarani Lailatul Qodar, ganjaran sewengi koyok ganjaran sewu wulan, koyok ganjaran se­lawase urip. Makane ngadhepi wulan pasa niku kudune awak dhewe kudu wis cepak-cepak wiwit saniki, cepak jasmani barek rohanine. Saengga engkuk nek wis wayahe ketemu barek wulan Ramadhan isok ngibadah barek maksimal, gak muk sekadar pasa ae, tapi ya isok njalanna kegiatan ibadah liyane. Sholat-sholat sunah, shodaqah, maca Al Qur”an barek liyane maneh,” ujare Ning Su­meh nduk bala balane.

“Setuju encene gawe ngadhepi gawe gedhe tumrap umat Islam niki, sing bener ya kudu onok persiapane, upamane, sadurunge wis nyelengi dhu­wik, lha engkuk pas wayahe  pasa isok shodaqoh mbantu kaum dhuafa utawa gae bukaan digawa ndhuk mesjid tah langgar. Nyantuni anak yatim tah wong-wong sing mbutuhake supayane wong-wong mau iya bisa padha pasa kanthi maksimal,” tambahe Cak Bedja.

Cak Ari nimbrung “Nek sak suwene niki awak dhewe niki encene ya wis pasa ndhuk wulan Ramadhan  sewula nutug, tapine tak akoni encene kurang gae ibah liyane, padhahal niu wulan sing kebak bonus, dadi aku ya termasuk rugi. Sing be­ner encene kudu onok persiapane.”

“Kanjeng Nabi Muhammad ae nek katene mlebu wulan pasa nduk wulan sadurunge wis siap-siap upamane ngakeh-akeh pasa ndhuk wulan ruwah, dadine pas wayahe pasa Ramadhan wis isok dilakone entheng, soale ndhuk wulan Rama­dhan niku lak onok sholat istimewa yaniku  sholat tarweh sing gak onok ndhuk wulan liyane. Nek sadurunge wis kulina  tangi bengi saur pasa sunat lha ndhuk wulan Ramadhan wis entheng, dadi gak kuwatir mokel. Merga rumangsa abot barek gak tau latihan. Ndhuk kesemaptan niki awak dhewe sakanca ngaturna Sugeng Siyam kagem dulur Islam sing padha nindakna pasa Ramadhan,”  Pak Lik Dur nambahi omongan.

(Sing kepengin isok pasa Ramadhan sewulan jangkep: Cak Ali, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!