Siap-siap Kate Pasaan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 138 kali

“Alhamdulillah awak dhewe isik diparingi ke­sempatan ketemu barek wulan Ramadhan maneh, artine ketemu barek wulan sing ndhuk kono akeh bonus-bonuse gae insan sing ndhepe-ndhepe barek Gusti Allah. Ibadah apa ae tah perbuatan apa ae sing intine nindakna dhawuhe Gusti gan­jarane tikel tekuk. Barek onok bonus gedhe pisan yaniku sing diarani Lailatul Qodar, ganjaran sewengi koyok ganjaran sewu wulan, koyok ganjaran se­lawase urip. Makane ngadhepi wulan pasa niku kudune awak dhewe kudu wis cepak-cepak wiwit saniki, cepak jasmani barek rohanine. Saengga engkuk nek wis wayahe ketemu barek wulan Ramadhan isok ngibadah barek maksimal, gak muk sekadar pasa ae, tapi ya isok njalanna kegiatan ibadah liyane. Sholat-sholat sunah, shodaqah, maca Al Qur”an barek liyane maneh,” ujare Ning Su­meh nduk bala balane.

“Setuju encene gawe ngadhepi gawe gedhe tumrap umat Islam niki, sing bener ya kudu onok persiapane, upamane, sadurunge wis nyelengi dhu­wik, lha engkuk pas wayahe  pasa isok shodaqoh mbantu kaum dhuafa utawa gae bukaan digawa ndhuk mesjid tah langgar. Nyantuni anak yatim tah wong-wong sing mbutuhake supayane wong-wong mau iya bisa padha pasa kanthi maksimal,” tambahe Cak Bedja.

Cak Ari nimbrung “Nek sak suwene niki awak dhewe niki encene ya wis pasa ndhuk wulan Ramadhan  sewula nutug, tapine tak akoni encene kurang gae ibah liyane, padhahal niu wulan sing kebak bonus, dadi aku ya termasuk rugi. Sing be­ner encene kudu onok persiapane.”

“Kanjeng Nabi Muhammad ae nek katene mlebu wulan pasa nduk wulan sadurunge wis siap-siap upamane ngakeh-akeh pasa ndhuk wulan ruwah, dadine pas wayahe pasa Ramadhan wis isok dilakone entheng, soale ndhuk wulan Rama­dhan niku lak onok sholat istimewa yaniku  sholat tarweh sing gak onok ndhuk wulan liyane. Nek sadurunge wis kulina  tangi bengi saur pasa sunat lha ndhuk wulan Ramadhan wis entheng, dadi gak kuwatir mokel. Merga rumangsa abot barek gak tau latihan. Ndhuk kesemaptan niki awak dhewe sakanca ngaturna Sugeng Siyam kagem dulur Islam sing padha nindakna pasa Ramadhan,”  Pak Lik Dur nambahi omongan.

(Sing kepengin isok pasa Ramadhan sewulan jangkep: Cak Ali, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih