Siap-siap Kate Pasaan
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 158 kali

“Alhamdulillah awak dhewe isik diparingi ke­sempatan ketemu barek wulan Ramadhan maneh, artine ketemu barek wulan sing ndhuk kono akeh bonus-bonuse gae insan sing ndhepe-ndhepe barek Gusti Allah. Ibadah apa ae tah perbuatan apa ae sing intine nindakna dhawuhe Gusti gan­jarane tikel tekuk. Barek onok bonus gedhe pisan yaniku sing diarani Lailatul Qodar, ganjaran sewengi koyok ganjaran sewu wulan, koyok ganjaran se­lawase urip. Makane ngadhepi wulan pasa niku kudune awak dhewe kudu wis cepak-cepak wiwit saniki, cepak jasmani barek rohanine. Saengga engkuk nek wis wayahe ketemu barek wulan Ramadhan isok ngibadah barek maksimal, gak muk sekadar pasa ae, tapi ya isok njalanna kegiatan ibadah liyane. Sholat-sholat sunah, shodaqah, maca Al Qur”an barek liyane maneh,” ujare Ning Su­meh nduk bala balane.

“Setuju encene gawe ngadhepi gawe gedhe tumrap umat Islam niki, sing bener ya kudu onok persiapane, upamane, sadurunge wis nyelengi dhu­wik, lha engkuk pas wayahe  pasa isok shodaqoh mbantu kaum dhuafa utawa gae bukaan digawa ndhuk mesjid tah langgar. Nyantuni anak yatim tah wong-wong sing mbutuhake supayane wong-wong mau iya bisa padha pasa kanthi maksimal,” tambahe Cak Bedja.

Cak Ari nimbrung “Nek sak suwene niki awak dhewe niki encene ya wis pasa ndhuk wulan Ramadhan  sewula nutug, tapine tak akoni encene kurang gae ibah liyane, padhahal niu wulan sing kebak bonus, dadi aku ya termasuk rugi. Sing be­ner encene kudu onok persiapane.”

“Kanjeng Nabi Muhammad ae nek katene mlebu wulan pasa nduk wulan sadurunge wis siap-siap upamane ngakeh-akeh pasa ndhuk wulan ruwah, dadine pas wayahe pasa Ramadhan wis isok dilakone entheng, soale ndhuk wulan Rama­dhan niku lak onok sholat istimewa yaniku  sholat tarweh sing gak onok ndhuk wulan liyane. Nek sadurunge wis kulina  tangi bengi saur pasa sunat lha ndhuk wulan Ramadhan wis entheng, dadi gak kuwatir mokel. Merga rumangsa abot barek gak tau latihan. Ndhuk kesemaptan niki awak dhewe sakanca ngaturna Sugeng Siyam kagem dulur Islam sing padha nindakna pasa Ramadhan,”  Pak Lik Dur nambahi omongan.

(Sing kepengin isok pasa Ramadhan sewulan jangkep: Cak Ali, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik