Iki Target Timnas Indonesia ing Piala AFF 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 212 kali

Federasi sepak bola Indonesia ngajab skuat Garuda bisa dadi kang paling apik ing turnamen rong taunan sepisan iki.

Ing Piala AFF 2016, timnas Indonesia mung bisa nggayuh final sawise dikalahake Thailand kanthi agregat 2-3 jroning rong pertandhingan.

Asil iki ndadekake timnas Indonesia dadi negara paling akeh kang ngrasakake runner up nganti kaping papat.

Ing Piala AFF 2018, oleh-olehan dadi runner up kudu enggal dilalekake dening timnas Indonesia.

Skuat Merah Putih kudu tampil entek-entekan dhimen bisa nggayuh target ksb.

“Piala AFF 2018 kudu juara,” tandhese Sekretaris Jenderal (Sekjen) PSSI, Ratu Tisha, nalika ditemoni wartawan sarampunge drawing babak penyisihan Grup Piala AFF 2018 ing Hotel Mulia, Senayan, Jakarta Pusat, rebo kepungkur (2/5/2018).

Ing babak penyisihan, timnas Indonesia kagabung menyang Grup B bebarengan karo Thailand, Filipina, Singgapur, lan Brunei Darussalam utawa Timor Leste.

Skuat Abang Putih bakal nindakake pertandhingan laga kandang kaping pindho lawan Filipina lan Brunei Darussalam utawa Timor Leste.

Sisane rong pertandhingan maneh bakal kanthi status tandhang lawan Singgapur lan juara Piala AFF 2016, Thailand.

Sauntara ing Grup A ana Vietnam, Malaysia, Kamboja, Laos, lan Myanmar.

Kekarone negara paling apik ing saben grup iki nduweni hak lolos menyang semifinal kang mengkone tandhing kanthi sistem kandhang tandhang.

Pemenang semifinal bakal maju menyang final kang mengkone uga digelar kanthi sistem home lan away.

Piala AFF 2018 bakal wiwit digelar ing tanggal 8 November nganti 15 Desember 2018.

Thailand isih dadi negara kang nyekel predikat juara paling akeh kanthi limang gelar sajage turnamen iku digelar taun 1996.

“Kita pancen kudu bali menyang negara gedhe ing sakabehing bab ing Asia Tenggara” ujare Tisha. (d)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih