Iki Target Timnas Indonesia ing Piala AFF 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 9 kali

Federasi sepak bola Indonesia ngajab skuat Garuda bisa dadi kang paling apik ing turnamen rong taunan sepisan iki.

Ing Piala AFF 2016, timnas Indonesia mung bisa nggayuh final sawise dikalahake Thailand kanthi agregat 2-3 jroning rong pertandhingan.

Asil iki ndadekake timnas Indonesia dadi negara paling akeh kang ngrasakake runner up nganti kaping papat.

Ing Piala AFF 2018, oleh-olehan dadi runner up kudu enggal dilalekake dening timnas Indonesia.

Skuat Merah Putih kudu tampil entek-entekan dhimen bisa nggayuh target ksb.

“Piala AFF 2018 kudu juara,” tandhese Sekretaris Jenderal (Sekjen) PSSI, Ratu Tisha, nalika ditemoni wartawan sarampunge drawing babak penyisihan Grup Piala AFF 2018 ing Hotel Mulia, Senayan, Jakarta Pusat, rebo kepungkur (2/5/2018).

Ing babak penyisihan, timnas Indonesia kagabung menyang Grup B bebarengan karo Thailand, Filipina, Singgapur, lan Brunei Darussalam utawa Timor Leste.

Skuat Abang Putih bakal nindakake pertandhingan laga kandang kaping pindho lawan Filipina lan Brunei Darussalam utawa Timor Leste.

Sisane rong pertandhingan maneh bakal kanthi status tandhang lawan Singgapur lan juara Piala AFF 2016, Thailand.

Sauntara ing Grup A ana Vietnam, Malaysia, Kamboja, Laos, lan Myanmar.

Kekarone negara paling apik ing saben grup iki nduweni hak lolos menyang semifinal kang mengkone tandhing kanthi sistem kandhang tandhang.

Pemenang semifinal bakal maju menyang final kang mengkone uga digelar kanthi sistem home lan away.

Piala AFF 2018 bakal wiwit digelar ing tanggal 8 November nganti 15 Desember 2018.

Thailand isih dadi negara kang nyekel predikat juara paling akeh kanthi limang gelar sajage turnamen iku digelar taun 1996.

“Kita pancen kudu bali menyang negara gedhe ing sakabehing bab ing Asia Tenggara” ujare Tisha. (d)***

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?