Ndandani Memory Card kang Rusak
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Aiti - Dibaca: 219 kali

Kartu SD (SDCard) utawa sing biasa diarani memori eksternal mujudake salah sijine perangkat kang paling dibutuhake dinane iki. Sena­jan wis akeh gadget kang nduweni me­mori internal gedhe, tetep wae kita mbu­tuhake memori eksternal (MicroSD) kang­go nyimpen data-datane.

Mungkin kita tau ngalami masalah memori ora kawaca (damage) ya. Kanthi memori kang ora bisa diwaca jelas wae bakal ngrepotake kita mindhahake data-data kang ana ing njero memori mau. Nanging aja sumelang, kanggo ngatasi masalah memory card ora kawaca ing Android iki, iki ana patang cara kang bi­sa ditindakake kanggo ndandani memori mau.

 

Cara 1: Ngresiki Kartu Memori

·  Pertolongan pertama kanggo nga­tasi masalah memory card kang ora bisa ndeteksi yakuwi kanthi ngetokake kartu memori saka gadget. Pesthekna yen gad­get-e wis dipateni dhisik lo.

·  Resikana lempengan tembaga (war­na kuning keemasan) kang ana nganggo penghapus pensil (kang warna putih). Gosok alon-alon nganti resik. (gbr 1)

·  Yen yakin wis resik, lebokna maneh kartu memori mau menyang slot memori banjur periksa apa wis kawaca apa du­rung.

 

Cara 2: Nindakake Format

saka Android

·  Mlebu menyang menu Setting > Storage. (gbr 2)

·  Ing njero menu ksb ana pilihan Erase SD card. Kanthi mbusak SD Card, bisa ndadekake memori resik kaya anyar.

 

Cara 3: Cek Error saka PC

·  Sambung Android menyang lap­top utawa PC nganggo kabel data.

·  Pesthekna Android mau nyam­bung ing Mass storage mode (MSC), dudu Media transfer mode (MTP).

·  Bukak Windows Explorer, klik kanan ing Drive kartu memori, pilih Properties > Tools > Error Checking, entena­na nganti kabeh proses rampung. (gbr 3)

·  Eject kartu memorine, banjur cek apa wis kawaca apa durung.

 

Cara 4: Format saka PC

Yen kartu memori (MicroSD) kawaca lan katon apik-apik wae ing komputer nanging tetep ora kawaca ing Android. Coba gunakna cara iki:

·  Nggawe folder anyar ing HardDisk, wenehana jeneng sembarang asal kita bisa eling yen folder anyar iki bakal dadi panggonan nyimpen sementara alias backup isi kartu memori kang rusak mau.

·  Copy kabeh isi kartu memori ban­jur Paste menyang folder kang wis digawe iki.

·  Yen wis yakin kesalin kabeh, format kartu memori ksb.

·  Banjur balekna  kabeh data-data kang ana ing folder menyang njero me­mori kang wis diformat ksb.

·  Saiki cek maneh, isih gagal apa ora. Yen isih gagal uga, coba dibaleni maneh langkah-langkahe.

Sugeng nyoba! (d)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!