Ndandani Memory Card kang Rusak
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Aiti - Dibaca: 6 kali

Kartu SD (SDCard) utawa sing biasa diarani memori eksternal mujudake salah sijine perangkat kang paling dibutuhake dinane iki. Sena­jan wis akeh gadget kang nduweni me­mori internal gedhe, tetep wae kita mbu­tuhake memori eksternal (MicroSD) kang­go nyimpen data-datane.

Mungkin kita tau ngalami masalah memori ora kawaca (damage) ya. Kanthi memori kang ora bisa diwaca jelas wae bakal ngrepotake kita mindhahake data-data kang ana ing njero memori mau. Nanging aja sumelang, kanggo ngatasi masalah memory card ora kawaca ing Android iki, iki ana patang cara kang bi­sa ditindakake kanggo ndandani memori mau.

 

Cara 1: Ngresiki Kartu Memori

·  Pertolongan pertama kanggo nga­tasi masalah memory card kang ora bisa ndeteksi yakuwi kanthi ngetokake kartu memori saka gadget. Pesthekna yen gad­get-e wis dipateni dhisik lo.

·  Resikana lempengan tembaga (war­na kuning keemasan) kang ana nganggo penghapus pensil (kang warna putih). Gosok alon-alon nganti resik. (gbr 1)

·  Yen yakin wis resik, lebokna maneh kartu memori mau menyang slot memori banjur periksa apa wis kawaca apa du­rung.

 

Cara 2: Nindakake Format

saka Android

·  Mlebu menyang menu Setting > Storage. (gbr 2)

·  Ing njero menu ksb ana pilihan Erase SD card. Kanthi mbusak SD Card, bisa ndadekake memori resik kaya anyar.

 

Cara 3: Cek Error saka PC

·  Sambung Android menyang lap­top utawa PC nganggo kabel data.

·  Pesthekna Android mau nyam­bung ing Mass storage mode (MSC), dudu Media transfer mode (MTP).

·  Bukak Windows Explorer, klik kanan ing Drive kartu memori, pilih Properties > Tools > Error Checking, entena­na nganti kabeh proses rampung. (gbr 3)

·  Eject kartu memorine, banjur cek apa wis kawaca apa durung.

 

Cara 4: Format saka PC

Yen kartu memori (MicroSD) kawaca lan katon apik-apik wae ing komputer nanging tetep ora kawaca ing Android. Coba gunakna cara iki:

·  Nggawe folder anyar ing HardDisk, wenehana jeneng sembarang asal kita bisa eling yen folder anyar iki bakal dadi panggonan nyimpen sementara alias backup isi kartu memori kang rusak mau.

·  Copy kabeh isi kartu memori ban­jur Paste menyang folder kang wis digawe iki.

·  Yen wis yakin kesalin kabeh, format kartu memori ksb.

·  Banjur balekna  kabeh data-data kang ana ing folder menyang njero me­mori kang wis diformat ksb.

·  Saiki cek maneh, isih gagal apa ora. Yen isih gagal uga, coba dibaleni maneh langkah-langkahe.

Sugeng nyoba! (d)***

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?