Ndandani Memory Card kang Rusak
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Aiti - Dibaca: 192 kali

Kartu SD (SDCard) utawa sing biasa diarani memori eksternal mujudake salah sijine perangkat kang paling dibutuhake dinane iki. Sena­jan wis akeh gadget kang nduweni me­mori internal gedhe, tetep wae kita mbu­tuhake memori eksternal (MicroSD) kang­go nyimpen data-datane.

Mungkin kita tau ngalami masalah memori ora kawaca (damage) ya. Kanthi memori kang ora bisa diwaca jelas wae bakal ngrepotake kita mindhahake data-data kang ana ing njero memori mau. Nanging aja sumelang, kanggo ngatasi masalah memory card ora kawaca ing Android iki, iki ana patang cara kang bi­sa ditindakake kanggo ndandani memori mau.

 

Cara 1: Ngresiki Kartu Memori

·  Pertolongan pertama kanggo nga­tasi masalah memory card kang ora bisa ndeteksi yakuwi kanthi ngetokake kartu memori saka gadget. Pesthekna yen gad­get-e wis dipateni dhisik lo.

·  Resikana lempengan tembaga (war­na kuning keemasan) kang ana nganggo penghapus pensil (kang warna putih). Gosok alon-alon nganti resik. (gbr 1)

·  Yen yakin wis resik, lebokna maneh kartu memori mau menyang slot memori banjur periksa apa wis kawaca apa du­rung.

 

Cara 2: Nindakake Format

saka Android

·  Mlebu menyang menu Setting > Storage. (gbr 2)

·  Ing njero menu ksb ana pilihan Erase SD card. Kanthi mbusak SD Card, bisa ndadekake memori resik kaya anyar.

 

Cara 3: Cek Error saka PC

·  Sambung Android menyang lap­top utawa PC nganggo kabel data.

·  Pesthekna Android mau nyam­bung ing Mass storage mode (MSC), dudu Media transfer mode (MTP).

·  Bukak Windows Explorer, klik kanan ing Drive kartu memori, pilih Properties > Tools > Error Checking, entena­na nganti kabeh proses rampung. (gbr 3)

·  Eject kartu memorine, banjur cek apa wis kawaca apa durung.

 

Cara 4: Format saka PC

Yen kartu memori (MicroSD) kawaca lan katon apik-apik wae ing komputer nanging tetep ora kawaca ing Android. Coba gunakna cara iki:

·  Nggawe folder anyar ing HardDisk, wenehana jeneng sembarang asal kita bisa eling yen folder anyar iki bakal dadi panggonan nyimpen sementara alias backup isi kartu memori kang rusak mau.

·  Copy kabeh isi kartu memori ban­jur Paste menyang folder kang wis digawe iki.

·  Yen wis yakin kesalin kabeh, format kartu memori ksb.

·  Banjur balekna  kabeh data-data kang ana ing folder menyang njero me­mori kang wis diformat ksb.

·  Saiki cek maneh, isih gagal apa ora. Yen isih gagal uga, coba dibaleni maneh langkah-langkahe.

Sugeng nyoba! (d)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan