Bocah Sangang Taun dadi sing Paling Moncer ing Honda Dream Cup 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 54 kali

Awake cilik lan durung bisa ngontrol banget tung­gangane, nanging nalika kopling diculake lan gas dibleyer, dheweke kaya-kaya berubah.

Ya, jenenge Veda-Ega lan umure lagi sangang taun. Ing bangku sekolahe dheweke uga isih kelas telu SD.

Yen tanpa motor, helm lan wearpack, Veda-Ega kaya bocah umume, polos sarta isinan.

Nanging nalika dheweke wis migunakake wearpack, helm lan nunggangi motore, Veda mungil iki berubah dadi predator ing sirkuit.

Paling ora iku kang dirasakake dening pembalap liyane ing seri pertama Honda Dream Cup (HDC) 2018 kelas 150cc standar pemula U12. Kelas U12 iki mujudake kelas anyar ing HDC 2018.

Minangka ‘predator’, Veda pancen diwedeni lan sanggup dadi kang paling banter ing kelas iki. Ora main-main, jarake uga cukup adoh saka posisi kaloro apamaneh katelu.

 

Kacang Ora Ninggal Lanjaran

Veda kudu diakoni dadi bukti yen paribasan kacang ora ninggal lanjaran iku bener. Bocah umur sangang taun iki nduweni DNA pembalap kang kenthel, utamane saka bapake, Sudarmono utawa kang akrab disapa Momon.

Momon mujudake sawijining pembalap profesional kang wis suwe ambyur ing ja­gading balap nasional apadene inter­nasional. Nanging senajan duwe DNA balap saka bapake, Veda ngaku yen babar pisan ora tau dikon bapake melu balapan utawa dadi pembalap.

“Ora tau diutus dadi pembalap” tuture Veda. Kekarepane dadi sawijining pembalap justru muncul saka Veda dhewe. Lan anggone kebut-kebutan ora langsung ambyur menyang jagading Road Race, nanging Veda luwih dhisik nyoba offroad sajege umur patang taun.

“Aku miwiti saka offroad dhisik. Pisanan nyoba nalika isih umur patang taun” ujare.

“Offroad wis akeh dadi juara lan aku nyoba offroad nganti umur wolung taun” bacute.

Lan lagi sawise dheweke cukup mahir ing offroad, bapake ngakon Veda hijrah menyang Road Race. Dinane iki Veda wis nyoba jagading Road Race kurang luwih setaun.

“Aku pindhah menyang Road Race merga diutus bapak. Aku seneng kekarone (Road Race lan Offroad)” ujare sinambi ngguyu.

Mesthi wae amrih bisa dadi juara dudu perkara gampang, utamane kanggo bocah saumurane Veda iki. Latihan fisik super abot wis mesthi dilakoni dening Veda supaya fisike tetep kejaga, apamaneh motore uga duwe beban kang cukup abot.

“Biasane yen latihan iku mlayu, ngegym, lan latihan fisik sing liyane uga kayadene sepedhahan” ujare.

Saliyane latihan fisik kang abot, Veda pranyata uga kerep ngorbanake sekolahe amrih bisa tetep melu balapan. Nalika ditakoni apa tau mbolos sekolah, Veda ngamini karo rada isin.

Sing pungkasan, Veda uga nyritakake pesene bapake yen sadurunge budhal balapan. Momon tansah wanti-wanti supaya anake kuwi tenang sarta yakin bisa dadi pemenang.

“Pesene bapak kudu tenang lan kudu yakin supaya bisa dadi juara” pungkase. (d/ist)

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih