Pil Koplo 4,8 Yuta Kasil Digagalake
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 101 kali

Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini nesu marang tersangka

Wali Kota Surabaya Tri Ris­maharini sajak nesu banget. Ka­nepsone katon cetha nalika dhe­weke ngadhepi tersangka komplotan ubenge pil koplo wong enem kang ditangkep ang­­gota Polsek Tegalsari men­tas iki. Risma nakoni kepriye rasa-pangrasane para tersangka yen sing dadi kurbane anak-anake dheweke dhewe. Ana 4,8 yuta iji pil sing dibeslah petugas saka tangane para tersangka.

“Hey, yen namani adhimu utawa anakmu dhewe, kowe gelem?” ujare karo nuding pa­suryane salah sawijining tersang­ka nalika ‘rilis ungkap kasus’ ing Mapolrestabes Surabaya, Senin (23/4) kepungkur. Pitakonan iku diambali makaping-kaping. Para tersangka bisane mung ndhingkluk. Saperangan ana sing nutupi mripate. “Hey, wang­sulana!” panyentake Ris­ma. Nanging tersangka enem iki panggah mingkem.

Unit Reskrim Polsek Tegalsari mbutuhake wektu meh sesasi kanggo nangkep komplotan ke­las kakap kasebut. Kapolrestabes Surabaya Kombespol Rudi Se­tiawan ngandhakake, pangung­kape kasus kasebut sakawit saka pengembangan tangkepan BNNK Surabaya dhek Maret ke­pungkur. “Alhamdulillah bisa nylametake atusan ewu nyawa­ne anak,” ujare.

Kepala BNNK Surabaya AKBP Suparti ngandhakake, sasuwe­ne Januari engga April ana 84 bocah ing Surabaya kang dire­habilitasi. Dheweke mlebu dhaf­tar pasien kang ditangani BNNK merga ngosumsi narkoba. “Wi­wi­tane tansah ngosumsi pil ko­plo. Saiki sing dirawat jalan ana bocah 19,” ujare.

Ora beda karo Suparti, Risma nelakake keprihatinane marang kasus pil koplo sing kerep dite­mokake marang anak-anak iki. Dheweke nyritakake, petugas Satpol PP kerep nganakake ope­rasi marang anak sing lagi teler. Sawise dipriksa, pranyata dheweke ngosumsi pil sing ma­wa kodhe dobel L iku. “Mesak­ake anak-anak kira iki,” ujare.

Dheweke nambahake, anak Surabaya ora perlu wedi nga­dhepi masalah apa wae. Uta­mane masalah keluwarga. Bab iki dikandhakake jalaran sing nganggo pil koplo iku akeh-akehe lagi ngadhepi masalah keluwarga. “Kowe kabeh ora susah wedi. Ana aku lan Pak Ka­polrestabes sing bisa mbiyantu,” tandhese.

Pangungkapan kasus iki mu­judake rekor anyar ing Suraba­ya. Pangungkapan gedhe pung­kasan dianakake BNNK klawan barang bukti 588 ewu iji pil ko­plo. Saiki Polsek Tegalsari adoh ngliwati iku.

Rudi nyebutake, dheweke kagabung ing komplotan Jakar­ta kang nyangkutake komplo­tan lapas.

Sing ngiderake iku migunak­ake para napi minangka sales lan penghubunge para kurir. Para napi kang kesangkud ana ing Lapas Sidoarjo, Lapas Porong, lan Lapas Madiun. “Carane kerja temen-temen tumata banget,” ujare.

Kanitreskrim Polsek Tegalsari Iptu Zainul Abidin nyritakake, dheweke kanthi urut kasil nang­kep Edo, Endri Wijanarko, Mu­ham­mad Alimin, Ahmad Taufiq, Orlando Sanjaya, lan Stepvans Setiawan. Dheweke kabeh ditangkep ing kutha beda-beda. Yaiku, ing Tangerang, Jakarta, lan Surabaya. “Sesasi wutuh penyelidhikan iki ditindakake,” tandhese.

Komplotan kelas kakap iku kulinane ngirim pil koplo me­nyang Jawa Timur liwat dalan dharat. Jasa pengiriman sing digunakake duwe peraturan kang nguntungake. Sebab, ora ana pengecekan babar blas. “Nganti saiki anggotaku ana sing isih ing Jakarta kanggo pengem­bangan kasus,” ujare Kapolsek Tegalsari Kompol David Triyo Prasojo. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!