Sosok Guru Ingkang Njawani
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 7 kali

Sosok Guru Ingkang Njawani

Sedherek sedaya, kula sampun maca anggitanipun kadang Gunarso (PS 13, 31 Maret 2018) bab sapatemon kalayan kanca-kanca sekolahipun lan Bapak Guru Ismadi. Miturut pamanggih kula seratan punika sae basanipun lan ingkang langkung prayogi, nggambaraken lan mameraken sosok guru ingkang anjiwani marwah pendhidhikan. Guru Ismadi (kula boten tepang) ngrakit sosok GURU ingkang “njawani”. Mekaten kedahipun jiwa guru.

Artikel punika wau njurung, ngangkat, drajadipun para guru. Jer ing kala semanten guru pantes lan kedah dados panutan, tansah digugu lan ditiru sarta teras kaemut. Mugi-mugi taksih kathah malih anggitan para sedherek sanes ingkang ngemot bab Guru, ingkang pancen keleres kala semanten pantes sanget digugu lan ditiru, mboten wagu tur kuru. Guru-guru kula kinurmat sakpunika sampun mboten wonten ingkang taksih sugeng, nanging kula taksih kemutan sadaya (sakpunika umur kula, pikantuk pangestu para sepuh, sampun ngancik 84 taun) asma lan dalemipun (ing Jepara, 1942; ing Salatiga1944 ing Purwodadi  Grobogan (1947-1948). Ugi bapak tuwin Ibu Guru ing Semarang (SMP II; SMA Bag. B- taun –taun 1949-1953).

Para guru kasebat maringi sangu kawruh urip ingkang migunani. Panjenenganipun sadaya madeg kenceng tut wuri handayani.

Nuwun.

Bambang Hidayat-—Bandung

 

Amrih Dalan Kutha Yogya Ora Macet

Wiwit taun 2015 dalan-dalan ing kutha Yogyakarta macet, mligine ing dalan P. Mangkubumi mengidul tekan titik nol. Macet yen pas ana weekend (Sabtu, Minggu), mobil-mobil plat non AB, padha golek liburan ngebaki dalan Malioboro.

Dalan Jokteng sepi, dina Setu kepungkur aku dolan menyang kutha Yogyakarta saperlu njupuk HR ing Koran KR, jalan P. Mangkubumi. Sakwise rampung urusane, aku banjur mubeng-mubeng kutha Yogyakarta. Asile, ora kabeh dalan macet, malah ing pojok beteng wetan lalin-ne lancar, ora macet.

Sing macet saka dalan P. Diponegoro Jetis tekan Titik Nol Yogyakarta, yen pas dina malem Minggu dalan ing Malioboro macet total. Aku usul, becike kutha Yogyakarta ditambahi ambane dalan-dalane, amrih kendharaan rodha papat ora tabrakan lan rebutan papan kanggo parkir. Nuwun.

Tri Wahyono-Godean, Sleman

 

 

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?