Sosok Guru Ingkang Njawani
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 135 kali

Sosok Guru Ingkang Njawani

Sedherek sedaya, kula sampun maca anggitanipun kadang Gunarso (PS 13, 31 Maret 2018) bab sapatemon kalayan kanca-kanca sekolahipun lan Bapak Guru Ismadi. Miturut pamanggih kula seratan punika sae basanipun lan ingkang langkung prayogi, nggambaraken lan mameraken sosok guru ingkang anjiwani marwah pendhidhikan. Guru Ismadi (kula boten tepang) ngrakit sosok GURU ingkang “njawani”. Mekaten kedahipun jiwa guru.

Artikel punika wau njurung, ngangkat, drajadipun para guru. Jer ing kala semanten guru pantes lan kedah dados panutan, tansah digugu lan ditiru sarta teras kaemut. Mugi-mugi taksih kathah malih anggitan para sedherek sanes ingkang ngemot bab Guru, ingkang pancen keleres kala semanten pantes sanget digugu lan ditiru, mboten wagu tur kuru. Guru-guru kula kinurmat sakpunika sampun mboten wonten ingkang taksih sugeng, nanging kula taksih kemutan sadaya (sakpunika umur kula, pikantuk pangestu para sepuh, sampun ngancik 84 taun) asma lan dalemipun (ing Jepara, 1942; ing Salatiga1944 ing Purwodadi  Grobogan (1947-1948). Ugi bapak tuwin Ibu Guru ing Semarang (SMP II; SMA Bag. B- taun –taun 1949-1953).

Para guru kasebat maringi sangu kawruh urip ingkang migunani. Panjenenganipun sadaya madeg kenceng tut wuri handayani.

Nuwun.

Bambang Hidayat-—Bandung

 

Amrih Dalan Kutha Yogya Ora Macet

Wiwit taun 2015 dalan-dalan ing kutha Yogyakarta macet, mligine ing dalan P. Mangkubumi mengidul tekan titik nol. Macet yen pas ana weekend (Sabtu, Minggu), mobil-mobil plat non AB, padha golek liburan ngebaki dalan Malioboro.

Dalan Jokteng sepi, dina Setu kepungkur aku dolan menyang kutha Yogyakarta saperlu njupuk HR ing Koran KR, jalan P. Mangkubumi. Sakwise rampung urusane, aku banjur mubeng-mubeng kutha Yogyakarta. Asile, ora kabeh dalan macet, malah ing pojok beteng wetan lalin-ne lancar, ora macet.

Sing macet saka dalan P. Diponegoro Jetis tekan Titik Nol Yogyakarta, yen pas dina malem Minggu dalan ing Malioboro macet total. Aku usul, becike kutha Yogyakarta ditambahi ambane dalan-dalane, amrih kendharaan rodha papat ora tabrakan lan rebutan papan kanggo parkir. Nuwun.

Tri Wahyono-Godean, Sleman

 

 

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!