SL 17 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 174 kali

Semprul

Tangguh :     “Yul, awakmu ngerti, sapa sing mateni Calon Arang?” 

Yulio     : “Aku lali Ngguh.”

Tangguh :     “Masak gak ngerti, Yul?”

Yulio     :       “Gak ngerti, Ngguh. Lha sapa sing mateni Calon Arang?”

Tangguh :     “Ya musuhe ta Yul.”

Yulio     : “Oo... semprul!” (kir: Achmad EG)

 

Bedug

Bono : “Don, bedhekan yuk, yen esuk srengengene nang wetan, yen bedhug nang ndi???”

Dono : “Ya nang ndhuwur!”

Bono : “Ya salah!”

Dono : “Lha kok salah?”

Bono : “Sing bener ya nang mesjid ta, wiwit biyen nganti saiki ora pindhah-pindhah!”

Dono : “Oh ya, rika bener!” (kir: Mukhrisotun Khasanah)

 

Kucing

Narto   :       “Par, rika kan seneng ngingu kucing, nganti turu be dikeloni. Jal saiki takbedheki, nangapa kucing nek digodha nylinguk meng mburi?”

Parto   :       “Ora mung takkeloni, sepiring berdua mbarang. Amarga sing nggodha kuwi wong gagah. Jajal nek sing nggodha wong elek, ora nylinguk malah langsung mlayu.”

Narto   :       “Sepiring berdua? Kaya lagu bae. Jawabanmu ngawur! Kuwi lho kowe sing seneng nggodha prawan nganti padha mlayu, kowe kan wong elek. Haha….”

Parto   :       “Wah ngenyek banget. Adhimu be dhemen karo aku.”

Narto   :       “Lha apa iya?”

Parto   :       “Ya mbuh ya… Trus jawabane apa bedhekanmu kuwi?”

Narto   :       “Amarga kucing ora duwe spion. Jajal nek duwe, mesthi ora nylinguk.”

Parto   :       “Motor lha duwe spion. Haha….”

(kir: Hidayatul Mukaromah-Kebumen)

 

Upil lan Apel

Susi   :          “Ti, takbedheki ya. Apa bedane upil karo apel?”

Tuti   :          “Apa sih ya? Ora ngerti lhu. Aku senenge mangan apel karo ngupil. Haha…”

Susi   :          “Ihh…kemproh banget sih. Jawabane, nek apel kuwi ana ing ndhuwur wit, upil nang ngisor meja.”

Tuti   :          “Kuwi penggaweyanmu jaman SMP !”

Susi   :          ???? (kir: Hidayatul Mukaromah-Kebumen)

 

Basa Korea

Parno :        “Jare kabare kowe lagi ajar basa Korea?”

Pardi   :        “Iya bener, jalaran ditawani gaweyan nang kana!”

Parno :        “Saiki aku takon, nek tembung Hungdang nakdhuk dangpi nakger, apa artine?”

Pardi   :        “Oh iku artine, pohung diedang enak medhuk, wedang kopi enak seger.”

Parno   :           “Wah pinter lho?” Wis ayo diserbu, iki pohung karo kopine!” (kir: Pakne Andi)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih