Carane Kalibrasi Baterei HP Android Manual Tanpa kudu Root
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Aiti - Dibaca: 105 kali

Baterei mujudake komponen utama kang penting banget lan kabeh HP wiwit saka HP lawas nganti kang anyar mesthi komponen kang siji iki ora bisa dipisahake. Baterei dhewe gedhe peranane minangka su­plyer energi listrik marang komponen smartphone. Yen tumrap awak menung­sa, Baterei kuwi kayadene panganan. Tan­pa panganan menungsa bakal mati. Semono uga smartphone.

Keri-keri iki smartphone terus dicip­takake lan dikembangake, teknologi kang ditawakake terus ngalami owah-owahan saengga fitur ing njerone canggih ba­nget. Mula ora nggumunake yen saikine akeh wong kang ninggalake komputer banjur milih smartphone minangka gan­tine. Contone wae ing babagan streaming video, saiki ditindakake ing smart­phone uga bisa, saengga akeh wong kang luwih milih streaming liwat smartphone katimbang ing komputer.

Nanging ana sawijining masalah kang kerep muncul nalika nggunakake smartphone iku dhewe, ya masalah mau yakuwi daya tahan Baterei, dinane iki akeh smartphone kanthi spesifikasi kelas dhuwur nanging mung mampu tahan sa­wenehing jam wae. Senajan wis akeh smart­phone kanthi kapasitas Baterei gedhe, tetep ora bisa tahan suwe nalika terus-terusan digunakake.

Masalah liya kang sering muncul ya­kuwi Baterei kang kadhang error utawa gampang entek. Baterei kang wis suwe digunakake sering ana masalah, beda karo nalika smartphone isih tas tuku, Batereine lancar tanpa alangan. Nanging tenang wae, masalah iki saiki bisa di mi­nimalisir, yakuwi kanthi cara nindakake kalibrasi. Kanthi cara iki paling ora Bate­rei bakal bali normal utawa kondisine pulih kaya maune. Nanging, yen kondisi Baterei sadurunge wis parah banget lan dikalibrasi ulang ora kasil, mula solusine ya kudu tuku Baterei anyar kanthi kua­litas original.

Nah, kanggone kang pengin ngalibrasi Baterei sacara manual, kaya mangkene carane.

1. Charge Smartphone Android nganti  100% jroning kahanan urip, sawise kebak banjur patenana smartphone-ne.

2. Sawise Smartphone mati, charge maneh android ksb nganti kebak. Gatekna wae ing layar, indikator bakal nuduhake warna ijo utawa 100% yen Baterei wis kebak.

3. Saiki uripna maneh smartphone ksb,  banjur dicharge maneh nganti kebak 100%.

4. Sabanjure pigunakna smartphone mau, mbuh kanggo streaming, instagraman, nge-game lsp nganti smartphone ksb kentekan daya Baterei lan mati karepe dhewe.

5. Sawise mati, togna wae kira-kira 10-15 menit.

6. Langkah sabanjure yakuwi charge maneh smartphone android kuwi nganti kebak jroning kahanan mati.  Eling lo, aja diuripake yen Batereine  durung kebak.

7. Sawise kebak, saiki smartphone bisa  diuripake maneh.

Nah, kanthi cara mangkono kuwi, Baterei android kita wis kasil dikalibrasi sacara manual. Balenana maneh yen perlu nganti krasa asil lan bedane. Pan­cen kudu sabar lan disiplin. Nanging yen ora gelem repot mbolan-baleni, sajake bi­sa nyoba aplikasi kang jenenge Cur­rentWidget : Battery Monitor. Kita mung kari instal lan nindakake langkah-lang­kahe, mula Baterei bakal dikalibrasi kan­thi otomatis. (d/ist)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan