Esuk-esuk Wis Budhal Sekolah
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Wacan Bocah - Dibaca: 196 kali

Iki isih esuk banget. Srengenge durung metu saka panggone turu. Nanging Mita wis tangi lan wis adus. Wis nganggo seragam sekolahe pisan. Ibune katon gumun. Ora biasane Mita sregep kaya ngene.

“Geneya esuk-esuk kok wis siyap, ndhuk?” pitakone Ibu.

“Ben ora telat bu” sumaure Mita sake­candhake.

Ibu niliki jam sing cemanthel ing tembok. Saiki isih jam lima luwih seprapat. Apa Mita budhal esuk amarga tugas piket kelas?

“Bu, pundi sarapane?” Mita nyuwun sarapan.

Ibune gage nyeplokake endhog gawe sarapan Mita.

“Bu, dhik Tio kok durung tangi? Aku selak telat mengko” ujare Mita karo mecucu weruh adhine isih mlungker ing kasur.

Ibune enggal nggugah Tio. Sing digugah isih kriyap-kriyip wegah tangi.

“Geneya esuk-esuk arep budhal sekolah mbak?”

“Wis ayo, cepetan ndang adus dhik!” bengoke Mita. “Yen ora cepetan, tak tinggal mengko!”

Tio njenggirat tangi. Dheweke wedi yen ditinggal mbakyune. Sepedhahe mung siji, digawe boncengan bocah loro. Yen Mita budhal dhisik, mengko Tio budhal karo sapa? Mlaku menyang sekolahan kuwi lumayan adoh.

“Ayo, cepetan maeme!” Mita ora sabar nunggoni adhine sarapan. Nganti-nganti meh wae Tio keselak.

Ibune lan Tio tambah bingung weruh polahe Mita. Sajake ana sing penting banget. Mula Mita arep mangkat luwih esuk menyang sekolahane. Bola-bali ibune takon ana apa, nanging Mita mung mesem wae. Jarene rahasia.

Mita nggenjot sepedhahe banter banget. Tio sing dibonceng ing mburi nganti bengok-bengok amarga wedi.

“Sstt... menenga wae dhik” kandhane Mita.

“Aja banter-banter mbak. Aku wedi….”

“Ssstt... meneng wae. Sedhiluk engkas tekan nggone.”

Tio gumun. Sedhiluk engkas tekan ngendi? Iki dudu dalan menyang sekolahan. Lhah, piye iki? Mita arep menyang ngendi?

“Lha, kae, wis arep tekan,” kandhane Mita semangat.

Ing ngarepan, pinggir dalan, Mita ngendhekake sepedhahe. Tio mudhun karo isih katon gumun. Iki lak panggonane Yu Jum adol bubur?

“Nah, yen ngene kumanan bubure” Mita mesam-mesem karo ndhodhok ngarepe Yu Jum, pesen bubur. “Yu Jum, bubur sumsum kalih bungkus nggih!”

“Iki kanggo awakmu siji, dhik,” Mita ngulungake bubur sakbungkus gawe Tio.

Tio mlongo.

“Dadi, mbak Mita budhal esuk-esuk iki mung arep tuku bubure Yu Jum, to?”

Mita ngguyu.

Iya. Wis pirang-pirang dina iki Mita kepingin bubur sumsume Yu Jum. Bubure enak, lembut, legi. Sayange, bubure Yu Jum cepet payu. Rada awan sithik, mesti wis gusis alias entek laris.

“Sesuk maneh aja nyusahke wong esuk-esuk, ya” kandhane Tio jengkel atine.

Mita isih ngguyu.

“Ora dhik. Kan, wis keturutan olehe pengin maem bubur….” * (BE. Priyanti)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan