Climbing World Cup Bakal dadi Aksine Tukang Menek
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 48 kali

Seri pertama Climbing World Cup bakal dadi ajang Aspar Jaelolo nuduhake kawegigane ing kategori speed.

Priya kanthi julukan si Raja Menek iku dadi andel-andele tanah air sawise taun kepungkur kasil nggawa mulih perak.

Dheweke mung kalah 1/100 dhetik saka lawane ing final, Aleksandre Shikov (Rusia).

Cathetan wektu kang dipethik Aspar 6,33 dhetik dene Shikov 6,32 dhetik.

“Modhal latihan patang wulan ing Yogyakar­ta wis mateng banget. Kejaba medhali emas aku uga pengin nyetak rekor dunia,” ujare putra daerah asal Sulawesi Tengah iku.

Rekor dunia paling cepet sasuwene iki di­cekel dening Reza Alipourshena asal Iran kanthi cathetan wektu 5.62 dhetik.

“Kita wis bisa mecahake satemene ing sesi latihan. Saiki kari piye kita bisa cakake ing kejuaraan dunia mengko” pangajabe priya umur 19 taun mau.

Aspar ora teka dhewe mengko, dheweke bakal diam­pingi 15 atlet liyane.

Para atlet iki mangkat dina Selasa, (17/4/2018).

Kabeh padha siap melu telung seri world cup kang digelar International Federation Sport Climbing (IFSC) sasuwene sesi April-Mei 2018.

Katelune seri iku yakuwi pertandhingan ing Moskow, Russia, tanggal 20-23 April, pertandingan ing Chongqing, Cina, tanggal 5-6 Mei, lan pertandhingan ing Tai’an tanggal 12-13 Mei 2018.

 

Somad Melu Piala Dunia ing Rusia

Sauntara kuwi, Indonesia bakal ngirim tim menyang Piala Dunia anak-anak jalanan 2018 kang bakal dianakake ing Rusia. Tim kang mawa anggota bocah-bocah pepriman umur 14 taunan iki bakal saingan karo 23 negara ing saindenge donya jroning Piala Dunia sepakbola anak-anak jalanan tanggal 19-26 Mei iki. Salah sijine kang bakal budhal yakuwi Somad. Bocah Jakarta umur 14 taun iki manggon karo wong tuwane kang dadi pemulung ing Bekasi. Ing omahe kang seseg kanthi ukuran 45 meter pesagi, keluarga Somad kudu andum panggonan karo patang keluarga liyane.

“Ora akeh bocah kang beja kaya aku” ujare Somad.

“Aku mung pengin keluargaku urip luwih becik lan ora dadi pemulung maneh.”

Saliyane melu turnamen, bocah-bocah Indonesia iki uga bakal melu ing kegiatan kesenian lan acara liyane.

“Aku pengin mbantu tim Indonesia. Nanging dudu kanggo pamer-pameran,” ujare Bayu, striker tim.

Tim iki mujudake pilihan saka 90 bocah kang disaring. Piala Dunia anak-anak jalanan iki bakal dieloni luwih saka 200 bocah saka 24 negara saindenge donya. Ing Piala Dunia 2014 kepungkur, tim Tanzania kasil dadi juara, dene tuan rumah Brasil dadi juara ing bagian puteri. Nalika pisanan digelar ing Afrika Selatan taun 2010, tim Inggris kang dadi juarane.

Pelatih tim Indonesia, Wahyu Kurniawan ngandhakake anak-anak jalanan saka perkampungan miskin uga nduwe­ni semangat kanggo dadi pemain bal-balan profesional.

“Anak-anak jalanan luwih aktif lan nduweni kekuwatan lan semangat luwih,” ujare Wahyu. (d)***

 

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan