Supaya ora lemu, Sawise Kakehan Mangan Perlu Detoks
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 84 kali

Terkadhang merga panganane enak-enak, kita lali yen wis mangan akeh. Kewaregen uga gawe padaran lara. Durung maneh klawan resiko ba­dan dadi lemu jalaran kakehan numpuke kalori njero badan.

Nah, supaya ora lemu merga kakehan mangan, wis wayahe kanggo nindakake detoksifikasi. Detoksifikasi iki perlu ditindak­ake kanggo netralake toksin (racun) njero badan. Mesthine uga kanggo mbiyantu nja­ga sistem pencernaan lan kasarasane ba­dan tetep seger. Sekabehane, kaya kang katur ing ngisor iki:

Jam 06.00-07.00

Sawise tangi turu, sethithike ngunjuk banyu putih sagelas. Dicuplik saka boldsky. com, klawan nginum banyu putih iki, kabu­tuhan cairan badan bakal kecukupan lan mbiyantu nglancarake sistem pecernakan sing sadurunge wis dikebaki dening sakeh­ing jinis panganan. Nginum banyu putih sadurunge sarapan iki uga wigati supaya uwal saka rasa muneg.

Sadurunge utawa pas jam 09.00

Sanajan dhek wingi wis kakehan ma­ngan, sarapan esuk kuwi aja nganti dilir­wakake ngono wae. Kita bisa memangan buah utawa panganan enthengan kang ora maregake banget kanggo ngrangsang sistem pencernakan bisa bali normal.

Antarane jam 12.00-13.00

Kanggo njaga gula darah tetep stabil lan njaga napsu mangan, wigati kanggo mangan saben 3 utawa 4 jam sepisan. Kita bisa me­mangan panganan kang ngandhut protein lan sayur sehat klawan karbohidrat sethithik kanggo nyukupi kabutuhan badan kita.

Jam 15.00-16.00

Ing jam-jam iki menawa wae kita bakal krasa ngelih maneh. Aja diumbar ngono wae, coba nggramih kacang-kacangan uta­wa woh-wohan kang ngawekani rasa ngelih.

Jam 17.00-18.00

Diprayogakake banget kanggo nin­-dak­ake olahraga ing jam-jam kasebut. Ora kudu olahraga sing abot-abot, cukup mla­ku-mlaku sante wae wis dadi salah siji cara kang ndayani kanggo ngebong kalori.

Jam 18.00-19.00

Mangan wengi  uga kudu digatek-ake. Pilih menu kang kalorine sethithik, ngan­dhut banyu akeh, lan akeh serat. Sup sa­yur samangkok bisa dadi pilihan kang trep.

Jam 21.00

Nah, saiki kang kita butuhake yaiku turu sing cukup. Badan kita diistirahatake kang­go mbalekake fungsi organ lumaku normal.

Njaga pola mangan wigati banget ditin­dakake kanggo njaga bobote badan tetep stabil lan kesehatan bisa jinaga kanthi be­cik. Muga-muga kawruh iki migunani. Di­eling-eling, uga aja nganti kewaregen lan kakehan mangan maneh ing dina-dina can­dhake. (Ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih