Supaya ora lemu, Sawise Kakehan Mangan Perlu Detoks
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 152 kali

Terkadhang merga panganane enak-enak, kita lali yen wis mangan akeh. Kewaregen uga gawe padaran lara. Durung maneh klawan resiko ba­dan dadi lemu jalaran kakehan numpuke kalori njero badan.

Nah, supaya ora lemu merga kakehan mangan, wis wayahe kanggo nindakake detoksifikasi. Detoksifikasi iki perlu ditindak­ake kanggo netralake toksin (racun) njero badan. Mesthine uga kanggo mbiyantu nja­ga sistem pencernaan lan kasarasane ba­dan tetep seger. Sekabehane, kaya kang katur ing ngisor iki:

Jam 06.00-07.00

Sawise tangi turu, sethithike ngunjuk banyu putih sagelas. Dicuplik saka boldsky. com, klawan nginum banyu putih iki, kabu­tuhan cairan badan bakal kecukupan lan mbiyantu nglancarake sistem pecernakan sing sadurunge wis dikebaki dening sakeh­ing jinis panganan. Nginum banyu putih sadurunge sarapan iki uga wigati supaya uwal saka rasa muneg.

Sadurunge utawa pas jam 09.00

Sanajan dhek wingi wis kakehan ma­ngan, sarapan esuk kuwi aja nganti dilir­wakake ngono wae. Kita bisa memangan buah utawa panganan enthengan kang ora maregake banget kanggo ngrangsang sistem pencernakan bisa bali normal.

Antarane jam 12.00-13.00

Kanggo njaga gula darah tetep stabil lan njaga napsu mangan, wigati kanggo mangan saben 3 utawa 4 jam sepisan. Kita bisa me­mangan panganan kang ngandhut protein lan sayur sehat klawan karbohidrat sethithik kanggo nyukupi kabutuhan badan kita.

Jam 15.00-16.00

Ing jam-jam iki menawa wae kita bakal krasa ngelih maneh. Aja diumbar ngono wae, coba nggramih kacang-kacangan uta­wa woh-wohan kang ngawekani rasa ngelih.

Jam 17.00-18.00

Diprayogakake banget kanggo nin­-dak­ake olahraga ing jam-jam kasebut. Ora kudu olahraga sing abot-abot, cukup mla­ku-mlaku sante wae wis dadi salah siji cara kang ndayani kanggo ngebong kalori.

Jam 18.00-19.00

Mangan wengi  uga kudu digatek-ake. Pilih menu kang kalorine sethithik, ngan­dhut banyu akeh, lan akeh serat. Sup sa­yur samangkok bisa dadi pilihan kang trep.

Jam 21.00

Nah, saiki kang kita butuhake yaiku turu sing cukup. Badan kita diistirahatake kang­go mbalekake fungsi organ lumaku normal.

Njaga pola mangan wigati banget ditin­dakake kanggo njaga bobote badan tetep stabil lan kesehatan bisa jinaga kanthi be­cik. Muga-muga kawruh iki migunani. Di­eling-eling, uga aja nganti kewaregen lan kakehan mangan maneh ing dina-dina can­dhake. (Ist)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja gumedhe mung merga ayu-ne rupa, amarga kuwi bakal luntur dening wektu. Nanging elinga, ayune kridha ora bakal luntur senajan digawa mati pisan...

Klik

NGANTUK

Ora kober ndlosor, semendhe ing tembok uga ora apa-apa. Mangkono mbokmenawa ujare si meong iki. (d/sit)***

Pethilan

Trilyunan rupiah dhuwit negara mili menyang desa

Koruptore aja nganti katut keli

Lumantar gerakan #2019Pilpres Ceria, Mahfud MD ngajak publik milih kanthi cerdas

Amarga kecerdasan kita wis saya ilang akibat memusuhan

Golkar ngukuhi caleg mantan koruptor

Ngajab para pemilihe padha pikun!