Oplosan Maut
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 55 kali

“Lagu oplosan nek digatekna temen asline apik isine nuturi gae sing doyan mendem, apa ora eman dhuwite gae tuku banyu setan, tutupun botolmu tutupen oplosanmu emanen nyawamu aja mbok teruske mergane gak onok gunane. Emanen nyawamu aja mbok terus teruske mergane gak ana  gunane. Kae kanca-kancamu akeh sing padha gelimpangan ditumpakna ambulan.Tapine masiya wis kulina nyanyekna lagu niku wong-wong niku nek wis kadhung karem, ya gak direken. Akhire korban miras oplosan kelakon maneh ndhuk Jawa Barat, barek DKI gak baen-baen sing matek sampek onok wong 81. Encene asline nek ngeman rakyate kudune pemerintah kudu sing tegas, ojok diuber sing seneng  mendem-mendem tapine sing gae  sing kudu dicekel, terusan peredaran miras sing gak jelas niku temen-temen kudu diawasi. Artine ojok sampek onok sing ngedol barang haram niku,” omonge Ning Sumeh.

“Aku salut barek Wakapolri sing mrentahna ndhuk anak buah supaya “meratakan tanah” sing arane inuman ngandhut methanol niku. Diprentahna  kabeh Kapolda kudu meratakan dengan tanah kabeh prodhusen barek sing dodol miras oplosan,” kandhane Cak Bedja.

“Encene sing arane minuman keras niku wis ana kit kuna-makuna. Dibrantas tuntas ya gak isok  cumak sing arane miras oplosan niku kudu ilang saka  Indonesia. Nek jare Wakapolri korban miras oplosan niku asline luwih akeh tinimbang sing katon, ndhuk jabar 51 terusan ndhuk DKI wong 30 durung  sing ndhuk luar Jawa. Wakapolri mrentahna  Ramadhon sing arane miras niku kudu wis bersih”, sauté Cak Ari.

“Iya aku maca ndhuk Koran sing nggarahi wong-wong niku mati merga ndhuk miras oplosan niku ngandhung methanol, methanol niku ngrusak  organ lambung usus barek ati, paru paru, ngrusak fungsi pernafasan. Ya niku sing ngakibatna wong mati lemes. Jare campuran oplosan niku antara liya minuman energy, minuman ringan kang ngandhut karbon, sirup, banyu putih barek alcohol. Lha campuran niku sing nggarahi metune methanol, niki gak disadhari barek sing gae.” Pak Lik Dur melok urun rembug barek nyruput kopi.

(Sing gak arep miras : Cak Ari, Cak Bedjo, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh).

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip iki cekak banget yen mung trima diisi karo rasa gela lan benci.

Klik

TRADHISI KAUL LAN ABDA’U ING MALUKU TENGAH

Iki sawijining tradhisi mbeleh wedhus ngarepake Idul Qurban. Ditindakake kaping pindho, yakuwi sing umum sawise shalat idul adha, lan ana maneh sing khusus. Sing khusus kanthi mbeleh wedhus 3. Sadurunge dibeleh, tetelune wedhus iki digendhong jarit dening tetuwane adat lan diarak keliling sinambi sholawatan nuju pelataran masjid Negeri Tulehu sawise Ashar. Tujuane ritual iki kanggo tolak balak lan nyenyuwun panga-yomane Gusti Allah kanggo masyarakat Tulehu. (d/ist)

Pethilan

Polri wiwit ngrasakake anane konflik pemilu

Digulung wae pak

Pasangan capres-cawapres setuju pemilu dhame

Pendhukunge sing dikon gontok-gon­tokan

Capres-cawapres nyiapake tim sukses

Sukarelawan, nanging ana pamrih