Oplosan Maut
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 41 kali

“Lagu oplosan nek digatekna temen asline apik isine nuturi gae sing doyan mendem, apa ora eman dhuwite gae tuku banyu setan, tutupun botolmu tutupen oplosanmu emanen nyawamu aja mbok teruske mergane gak onok gunane. Emanen nyawamu aja mbok terus teruske mergane gak ana  gunane. Kae kanca-kancamu akeh sing padha gelimpangan ditumpakna ambulan.Tapine masiya wis kulina nyanyekna lagu niku wong-wong niku nek wis kadhung karem, ya gak direken. Akhire korban miras oplosan kelakon maneh ndhuk Jawa Barat, barek DKI gak baen-baen sing matek sampek onok wong 81. Encene asline nek ngeman rakyate kudune pemerintah kudu sing tegas, ojok diuber sing seneng  mendem-mendem tapine sing gae  sing kudu dicekel, terusan peredaran miras sing gak jelas niku temen-temen kudu diawasi. Artine ojok sampek onok sing ngedol barang haram niku,” omonge Ning Sumeh.

“Aku salut barek Wakapolri sing mrentahna ndhuk anak buah supaya “meratakan tanah” sing arane inuman ngandhut methanol niku. Diprentahna  kabeh Kapolda kudu meratakan dengan tanah kabeh prodhusen barek sing dodol miras oplosan,” kandhane Cak Bedja.

“Encene sing arane minuman keras niku wis ana kit kuna-makuna. Dibrantas tuntas ya gak isok  cumak sing arane miras oplosan niku kudu ilang saka  Indonesia. Nek jare Wakapolri korban miras oplosan niku asline luwih akeh tinimbang sing katon, ndhuk jabar 51 terusan ndhuk DKI wong 30 durung  sing ndhuk luar Jawa. Wakapolri mrentahna  Ramadhon sing arane miras niku kudu wis bersih”, sauté Cak Ari.

“Iya aku maca ndhuk Koran sing nggarahi wong-wong niku mati merga ndhuk miras oplosan niku ngandhung methanol, methanol niku ngrusak  organ lambung usus barek ati, paru paru, ngrusak fungsi pernafasan. Ya niku sing ngakibatna wong mati lemes. Jare campuran oplosan niku antara liya minuman energy, minuman ringan kang ngandhut karbon, sirup, banyu putih barek alcohol. Lha campuran niku sing nggarahi metune methanol, niki gak disadhari barek sing gae.” Pak Lik Dur melok urun rembug barek nyruput kopi.

(Sing gak arep miras : Cak Ari, Cak Bedjo, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh).

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan