Akhire Zumi Zola ditahan KPK
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Dredah Masalah - Dibaca: 12 kali

Sawise luwih saka rong sasi nandhang status tersangka gratifikasi, Gubernur Jambi Zumi Zola Zulkifli akhire ditahan Komisi Pemberantasan Korupsi (KPK), Senin (9/4) kepungkur. Penahanan iku ditin-dakake sawise penyidik KPK nitipriksa tilas pemain sinetron lan aktor film ka-sebut suwene nggayuh sangang jam.

Zumi Zola teka ing gedhong KPK jam 09.58. Politikus Partai Amanat Nasional (PAN) iku langsung mlebu ruwang pemeriksaan ing gedhong KPK.

Bojone Sherrin Tharia kasebut nalika dipriksa didhampingi sawatara advokat. Agenda iku mujudake jadwal ulang pemeriksaan Zola nalika Senin minggu kepungkur (2/4).

Nanging, nalika iku pejabat kelairan 1980 kasebut ora nekani panggilan KPK kanthi alesan durung nampa surat panggilan. Kamangka, surat iku wis dikirim KPK menyang omah dhinese Zola seminggu sadurunge pemeriksa-an iku dijadwalake. Tim penyidik uga njadwal ulang pemeriksaan iku kepungkur.

Nah, sawise dipriksa suwene meh sangang jam, Zola metu saka ruwang pemeriksaan. Nalika jam 18.49, Zola mlebu kendharaan tahanan KPK lang-sung menganggo rompi oranye. Kaya nalika wiwitan mlebu gedhong KPK, Zola ora akeh omong. Dheweke mung mesam-mesem nalika ditakoni para wartawan sing nunggu ing lobi Gedhong KPK.

Juru Wicara KPK Febri Diansyah ngandhakake, penyidik nahan Zola kanggo 20 dina mengarep. Gubernur sing dilantik taun 2016 iku ditahan ing Rutan KPK ing Jalan HR Rasuna Said (gedhong lawas KPK). Penahanan ditindakake kanggo kabutuhan penyi-dikan. “ZZ (Zumi Zola, Red) ing rutan KPK sing mapan ing gedhong KPK kavling C-1,” ujare Febri.

Febri nambahake, penahanan ditindakake kanthi alesan subyektif lan obyektif slaras pasal 21 ayat (1) lan (4) KUHAP. Katemtuwan iku nyebutake, antara liya, penahanan ditindakake jalaran tersangka dinuga nindakake tindak pidana lan dikuwatirake mlayu, ngrusak barang bukti, lan/utawa mbaleni tindak pidana sing disangkakake. “Penahanan iku tamtu ana wates wektune,” ujare Febri.

Dheweke uga ngajap marang para saksi sing mengko dipanggil kanggo kasus kasebut asikep kooperatif. Klawan mangkono, proses hukume Zola bisa ditindakake kanthi cepet lan efisien. Pangajap iku nganggo pa­thokan marang ora tekane Zola ing papriksan sadurunge kanthi pawadan durung nampa surat panggilan. “Aku ngajap saksi-saksi sing liyane asikep kooperatif.”

Perlu kawuningan, Zola ditetepake minangka tersangka merga perkara panampane gratifikasi saka sakehing kontraktor proyek ing Jambi. Pane-tepan tersangka iku mujudake pe-ngembangan perkara beselan (suap) ‘kethog palu’ rancangan APBD Provinsi Jambi 2018, KPK uga netepake tilas Plt Kepala Dinas Pekarjaan Umum dan Perumahan Rakyat (PUPR) Jambi, Arfan minangka tersangka ing perkara kasebut. (Ist)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?