Risma Nyepakake Lahan Kanggo Rumdin Kajati Jatim
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 6 kali

Wali Kota Surabaya Tri Rismaharini nindakake peletakan batu pertama pembangunan rumah dinas (Rumdin) Kepala Kejaksaan Tinggi (Kajati) Jawa Timur ing Jalan Ngagel 215-217 Surabaya, Selasa (3/4) kepungkur.

Rumah dinas iku manggoni lahan duweke PDAM Surya Sembada Surabaya jembare 1.100 meter pesagi.

“Dakucapake matur nuwun marang kejaksaan kang wis mbalekake aset-e Pemkot Surabaya,” kandhane Risma-paraban akrabe Tri Rismaharini-, kang didhampingi Kepala Dinas Pekerjaan Umum Bina Marga Jawa Timur, Gatot Hadi Sulistyo, makili Pemprov Jatim lan Kajati Jatim Maruli Hutagalung, sing bakal manggoni rumah dinas iki.

Sakehing aset, yaiku Gelora Pancasila ing Jalan Indra Giri, Jalan Kenari lan Kolam Renang Brantas, saiki isih lagi diupayakake supaya aset kasebut bisa bali.

Risma mratelakake, ora mung Kejaksaan Tinggi kang dibiyantu digolekake lahan. “Aku uga mbiyantu Komisi Yudicial kang durung duwe kantor. Jalaran ora ana kantore, mengko dakgolekake lahane,” ujare Risma.

Kanggo rumah dinase Kajati iki, dikandhakake, pehake mung nyepakake lahane. Dene ragade kanggo mbangun gedhong saka Pemprof Jatim. Mengko mung pinjam pakai,” tandhese Rasma.

Hibah

Ing tembe, yen ngarepake proses hibah menyang Kejaksaan Tinggi Jatim kudu liwat pasarujukane DPRD Surabaya.

“Dakajap omah jabatan sing sipate pinjam pakai enggal dihibahake wae menyang kejaksaan,” kandhane Kajati Jatim Maruli Huyagalung.

Malah, dheweke nambahake, sadurunge diresmekake pangajape omah jabatan iku wis dihibahake.

Wiwit taun 1962, manut Maruli, Kajati Jatim manggoni rumah dinas ing Jalan Jimerto 16. Omah iku mujudake silihan saka pamarentah.

“Mosok aku kudu ngenteni gantine Kajati anyar nduweni omah dinas nganti kaping 29,” pratelane.

Maruli dhewe kandha, satemene wis ana dhuwit kanggo rencana mbeciki gedhong lawas. Nanging, saka asil kerjasame Pemkot Surabaya lan Pemprov Jatim, akhire dipindhahake menyang gedhong anyar.

n (Bsh)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!