Bal Raseksa kanggo Ngregengake Asian Games
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 17 kali

Jroning mapag tekane Asian Games 2018, Kementerian Pemuda lan Olahraga Republik Indonesia (Kemenpora RI) bakal ma­jang 34 bal raseksa. Bal kang dhu­wure 3 meter iki bakal digelindhing­ake ing 34 provinsi kang ana ing Indonesia.

Rencana iki diandharake dening Menteri Pemuda lan Olahraga RI (Men­pora RI) Imam Nahrawi ing Ja­karta, durung suwe iki.

Ragat nggawe bal raseksa ksb ora migunakake Anggaran Pendapatan Be­lanja Negara (APBN), nanging do­nasi saka Hartono Motor kang mu­judake komunitas mobil-mobil antik.

Saikine, bal-bal raseksa mau lagi di­gawe dening para pengrajin ing Ma­jalengka, Jawa Barat. Yen wis ram­pung mengko, bal bal raseksa mau ba­kal dikirim menyang 34 provinsi kang ana ing Indonesia.

“Dak ajab marang panitia amrih temen-temen nindakake prosesi kang becik. Mengko sawise ana ing 34 pro­vinsi, masyarakat oleh nandhatanga­ni bal mau, lan Presiden Joko Widodo uga tandha tangan ing bal iku kok,” ujare Imam.

“Kira-kira 15 Agustus, bal bal ra­seksa mau wis ana ing Jakarta lan bakal diseleh ing GBK. Yen ing GBK kebak, kita bakal njejer ing ngarepe Kantor Kemenpora,” imbuhe Imam Nah­rawi.

Imam mbacutake, sakabehing bal raseksa iku bakal ana ing Jakarta ngan­ti Asian Games lan Asian Para Games 2018 rampung.

Sawise iku, kabeh bal raseksa ba­kal dibalekake menyang provinsine dhewe-dhewe lan dadi monumen Asian Games 2018. “Bal-e digawe saka kulit. Bener-bener bal asli, na­nging raseksa. Yen dudu kulit bisa dicoblos,” ujare Imam.

Rencanane, peluncuran proses bal raseksa bakal ditindakake tanggal 7 April 2018 iki ing Kantor Kemenpora, Jakarta.

Kegiatan ksb minangka simbol wujud paseduluran masyarakat Indonesia jroning ngregengake Asian Games 2018.

Lan, gegandhengan klawan ngge­lindhinge bal raseksa, uga bakal dia­nakake kegiatan arak obor kang dite­kakake saka New Delhi, India tanggal 15 Juli 2018 mengko. New Delhi dhe­we mujudake panggonanan pisanan anane Asian Games.

Geni obor iki sateruse bakal diu­rub­ake ing api abadi Mrapen, Kabu­paten Grobogan, Jawa Tengah tang­gal 18 Juli, lan banjur digawa me­nyang Candhi Prambanan saperlu di­anakake seremoni.

Sawise iku, obor diarak menyang 17 provinsi lan disowanake menyang Pre­siden Joko Widodo ing Jakarta tang­gal 17 Juli jam 20.00 WIB. Esuke langsung digawa menyang Gelora Bung Karno. (d/ist)***

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!