SL 13 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Sing Lucu - Dibaca: 51 kali

Dony Keset

Guru   :        “Don! Geneya kowe ngalamun wae?”

Dony   :        “Mboten ngalamun pripun? Bapak kula wonten kantor polisi, ibu kula wonten rumah sakit.”

Guru   :        “Ya wis muliha wae!”

Guru   :        “Ibune dhong lara apa kok neng rumah sakit?”

Siswa sakelas  :  “Ibunipun Dony dokter, lajeng bapakipun polisi.”

Guru   :        ???!!! (Kir: Aris Irianti-Kutoarjo)


Bedhekan

Budi : “Tak bedheki omongan walikan, lan basa campuran.”

Iwan   :          “Okey, ndang bedhekana.”

Budi : “Apa sammu jik halokes?”

Iwan   :          “Apa masmu jik sekolah.”

Budi : “Kera kodew iku wanyik, ya?”

Iwan   :          “Arek wedok iku ayu, ya. Ah... dhasar mata keranjang! (Kir: Soebagjo-Kota Kediri)


Romantis

Antarane Rozaq karo Agus padha crita. Mangkene critane,

Rozaq :       “Wingi aku romantisan karo cewek lho Gus!”

Agus : “Lhe romantisan piye Zaq?”

Rozaq :       “Nanging bar kuwi aku dibalang sandhal.”

Agus : “Lha iya piye?”

Rozaq :       “Lha wong cewekku tak pasang kembang.”

Agus : “Dipasang kembang ya seneng.”

Rozaq :       “Lha wong aku le masang kembang nganggo kembang api!”

Agus : ????  (Kir: Aris Irianti-Kutoarjo)



Satus Seket

Ana ing Pasar Bringharjo, Turis Bule nyang-nyangan arep tuku tas ransel.”

Pedagang : “Mangga dipundhuti mister.”

Turis manca :        “Halga belapa?”

Pedagang : “Satus seket mawon.”

Turis manca :        “Kalo selatus lima puluh boleh gak?”

Pedagang : “Nggih mpun.” (Kir: Aris Irianti-Kutoarjo)



O T W

Tumini   :      “Sakiki kowe neng ngendi kang?”

Tumino :      “OTW mulih.”

Tumini   :      “OTW wis tekan ngendi?”

Tumino :      “Dikandhani OTW kok!”

Tumini   :      “Lha iya neng ngendi?”

Tumino :      “OTW ki aja takon wae.”

Tumini   :      ????? (Kir: Aris Irianti-Kutoarjo)


Aksara Jawa

Cenet : “Pri nek ing bahasa Indonesia huruf abjad ana piro jal?”

Supri  : “Ya ana 26 ta Net, lha ujarmu pira?”

Cenet   :       “Wah pinter kowe Pri, lha nek ing aksara Jan jumlahe 20. Saupama dibuwang SA_NGA gari  pira jal?”

Supri : “Ya gari 11 ta, ujare nyong bodho pa?”

Cenet : “Ha…ha…ha… ya kurang bener ta kang Supri, nek kaya iku. Wong aksara 20 Jawa dibuwang SA lan NGA ya gari 18 ta.”

(Kir: Agus Supriyanto-Kebumen)

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!