Jl.Dinoyo Ganti Dadi Jl.Sunda?
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 7 kali

Niyat Gubernur Jatim Soekarwo ngganti jenenge da­lan loro ing Surabaya antuk tanggapan maneka warna. Jalan Dinoyo dadi Jalan Sunda lan Jalan Gunungsari dadi Ja­lan Prabu Siliwangi. Wakil Ke­tua DPRD Surabaya Masduki Toha nerangake yen ngowahi jenenge dalan iku kudu liwat pasarujukane DPRD Sura­baya.

Bab iku diatur ing Peratu­ran Daerah (Perda) Nomer 2 Taun 1975 ngenani pawewe­he jeneng-jeneng kanggo da­lan, papan plesir, taman, lan panggonan kanggo umum li­yane. “Ora bisa ujug-ujug di­owahi. Kudu liwat Perda, lah,” kandhane politikus PKB iki, Rebo (7/3) kepungkur.

Ing perda kasebut, dise­but­ake yen saben menehi uta­wa ngowahi jenenge dalan ing wewengkon Surabaya ku­du ditetepake dening kepala daerah sawise antuk pasaru­jukane dewan. Masduki ne­rang­ake, perda iku isih mlaku jalaran engga saiki durung ana owah-owahan apa-apa tum­rap peraturan kasebut.

Pansus owah-owahan je­nenge dalan nate didhapuk taun 2012. Nalika iku Masduki melu dadi anggota pansus ka­sebut. Ana Jalan Darmo Per­mai III, Jalan Darmo Baru Barat 12, lan Sukomanunggal Jaya kang diowahi dadi Jalan Pattimura. Warga uga kudu diajak rembugan ngenani ren­cana owah-owahan kasebut, jalaran alamat omahe dhe­weke uga bakal owah.

Wakil Ketua Komisi A DPRD Surabaya Adi Sutarwi­jo­no sarujuk karo panemune Masduki. Pansus kudu didha­puk sadurunge jeneng iku di­owahi. Tugase pansus ngum­pulake panemune warga ma­rang usulan kasebut. “Ora mung alamat ing KTP sing owah, alamat usaha lan ke­perluwan masyarakat liyane uga owah,” jlentrehe politikus PDIP iki.

Adi nambahake, masyara­kat bisa wae nulak marang usulan iki. Apamaneh anggo­ne menehi jeneng dalan ing Surabaya ana gandheng ce­ne­nge karo sejarah lan sosi­ologi. Yen Pemprov kepengin menehi jeneng, ana becike yen menehi jeneng marang dalan anyar. Klawan mangko­no, akibate ora sepira gedhe.

Manut Adi, alesan ngo­wahi jenenge dalan kudu ku­wat. Yen niyate iku mung crita Perang Bubat, dheweke ngan­dhakake kurang kuwat. Pe­rang kasebut dumadi taun 1357 antarane Kerajaan Ma­ja­pahit lan Kerajaan Sunda. “Yen alesane iku, ya digeguyu dening kanoman saiki. Wong Bonek karo Bobotoh lan Viking wae akur, kok nyandhak-nyan­dhak perang kang wis suwe banget? Sesambungane Pem­ prov Jatim lan Pemprov Jabar rak uga becik banget,” tan­dhese ketua badan pemena­ngan pemilu DPC PDIP Sura­baya iki.

Kuncarsono Prasetyo mi­nangka pehak sing nggateka­ke sejarah mratelakake, upa­ya ngowahi jenenge dalan sa­ru ditindakake. Sebab, pawe­wehe jeneng dalan iku dila­irake saka pasarujukan beba­re­ngan masyarakat lan ana crita dawa kang nyartani.

Malah, tambahe, Walanda ora wani ngowahi jenenge da­lan sing wis nduweni brand lokal. Kayadene, Jalan Tunju­ngan, Gemblongan, Bubutan, Keputran, Kedungdoro, Un­daan, Kramat Gantung, lsp. “Iguh pratikelku sih, yen ora bisa gawe dalan anyar, ya aja gawe gara-gara ing dalan la­was,” tandhese.

Pemprov Jatim ngandhak­ake yen rencana ngowahi je­nenge dalan loro ing Sura­baya iku wis liwat sakehing ba­bakan. Rencana kasebut uga antuk pasarujukan wiwi­tan saka pemkot. Ewasamo­no, isih ana sawatara babak­an sabanjure kang kudu dili­wati. “Perencanaane wis cu­kup suwe lan isih kudu liwat babakan sabanjure,” ujare Kepala Dinas PU Binamarga Jatim, Gatot Sulistyo Hadi.

Salah siji tujuan utama ngowahi jenenge dalan iku “harmoni budaya” antara­provinsi ing Pulo Jawa. Uta­mane Jatim, Jabar, lan DIJ. Saka kono, kandhane Gatot, Pemprov banjur aweh usulan marang pemkot. Asile, wis arep diolehi. “Nanging, ang­gone ngowahi jeneng dalan iku kudu liwat perda. Saiki anggone nyusun dipasrahake marang Pemkot lan DPRD Su­rabaya,” ujare. (Bsh)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!