LSW 13 / 2018
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Layang Saka Warga - Dibaca: 20 kali

Waluyan Bab: Ngleresaken Ukara Ingkang Lepat

Katur Mbah Kasnohoedojo, ing Gedung Mulyo RT. 03, RW 03, lasem Rembang! Matur nuwun banget, dene panjenengan paring panyaruwe, ngleresake cakepan-cakepan sekar Macapat pupuh Pangkur, ing irah-irahan tulisanku kanthi irah-irahan; MANJING AJUR AJER. Ya maklum, mbah. Lha wong tembang mau wis “kawak awu”. Pangkur kang purwaning gatra kanthi cakepan: PARA KANCA SUMURUPA, lst. Iki aku mung maca tulisane kamasku RM Tridaja Kusumasardjono (suwargi) ing taun 1950. Malah kebeneran banget, sisan nggawe, aku nyuwun pirsa ganepe Tembang-tembang kuna kang cakepane mangkene:

1. DHUH WONG WADON, ANENG NGENDI NAK-ANAKMU (MEGATRUH).

2. NIMAS RATU KALINYAMAT. (PANGKUR)

3. LAMUN BENJANG YEN PALASTRA (SINOM)

Dene panjenengan ngersakake bacute tulisanku MANJING AJUR AJER (3), iki dak aturi, ndilala ngrembug bab pahargyan I M L E K. muga-muga ditampa dening Redaktur PS. Nuwun.

Rama Setyadji Pantjwidjaja – Kusumanagara Singa III/4 Semarang, Tlp. 024-6711288

HP KRT. Harta ta RK, SE: 081 5650 1942

 

 

Nggoleki Kanca Lawas

Lumantar LSW iki..aku nggoleki kancaku SMPsing jenenge Mustajab (umur kira-kira 51 th).

Alamat asale Buyutan, Banyurejo, Tempel  —  Sleman, Yogya. Biyen sekolah ing SMP Sendangsari Minggir klas C....kabare saiki manggon ng Surabaya..

Mbokmenawa ana sing kenal karo Mustajab...tulung hubungi aku.Samsul Arifin..085292955156.(sms/telp/WA)..utawa hubungi : Agus Supangkat (klas D) ing KBS (WA 081553260904)..utawa Nur Ismanto ing Sidoarjo (WA 082131355337).

Awit ing taun iki arep dianakke Reuni Alumni SMP Sendangsari th 83. Marang para kanca saangkatan sing ngerti utawa bisa sesambungan, tulung supaya bisane sesambungan karo aku, dimen lestari anggen kita kekadangan lan seduluran.

Nuwun. 

Samsul Arifin. Tobayan, Minggir, Sleman

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan