Silating “Danau Toba”ne Pemalang !
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Plesir - Dibaca: 246 kali

Minangka obyek wisata kondhang Tlaga Silating ana ing Desa Sikasur Kec. Belik Kab. Pemalang, Jateng, sing loka­sine kang gampang dituju, sekitar 33 km menyang ngidul saka kutha Pemalang,  saliyane ora adoh saka dalan gedhe/aspal uga akeh angkutan kendharaan kang bisa kanggo tumpangan, menawa ora nggawa montor utawa mobil dhewe.

Kanggo pinuju menyang tlaga Sila­ting, ancer-ancere saka kutha Pemalang bisa numpak bis umum jurusan Pemalang-Purwokerto lan mudhun ing Desa Sikasur, iki kanggo nyepetake  teka menyang Telaga Silating, bisa nyewa ojeg utawa numpak becak kanthi dalan desa kang aspalan adohe kurang saka sa- kilometeran. Nanging menawa ke­pengin aloh-alon utawa santai, nganggo kendharaan dhewe mau kanthi langsung pinuju papan kang pancen enak kanggo plesiran kuwi.

Kanggo dingerteni, tlaga Silating yaiku papan kang unik, merga ing lokasi iku ana jare (konon) tilas  tlapak sikile Bima, salah siji tokoh jrone carita pewa­yangan kuwi. Tlapak sikil mau dawane 50 meter. Sisih ngarep amba 25 meter lan sisih mburi luwih cilik. Pancen mirip tlapak sikil nanging ora ketok tilas  driji-drijine.

Jare iku tlapak sikil sisih tengen. Wondene tlapak sisih kiwa ana kurang luwih 500 meter ing sisih kulone. Adhe­dhasar jroning crita pemayangan, tilas  tlapak sikil loro mau nggambarake ga­gah lan perkasane Bima. Ing kalangan warga (masyarakat) Sikasur percaya ana­ne legenda kasebut, menawa tlaga Silating kedaden akibat pidekane  sikil Bima.

Kepala Desa Sikasur Kusin mra­telake, ing tilas sikil Bima kasebut metu tuke lan saiki dadi tlaga. Dene sumber banyu kang metu diarani Banyu Kamul­yan. Kang pinercaya  menawa  raup  nganggo banyu kasebut praupane bakal  kethok luwih enom lan sumunar. 

“Wondene tla­pak sikil Bima kang sisih kira esih di­delengna (dibiar­kan) arupa sen­dang, ora di­man­faatake kang­go objek wi­sata,’’ je­lase Ku­sin men­tas iki, sing  piyambake,  ora diterangake ge­ne­ya saiki ara­ne tlaga Silating, dudu tlaga Tapak Bima.

Mengkono uga miturut ahli Budaya lan Kepa­ri­wisataan ing Pemalang, Mundofir, jare anane tlaga Silating kuwi mawujud merga sikil tokoh wayang kang jeneng Bima. Telapak sikile tokoh kang pera­wakane dhuwur lan gedhe mau ngidek lemah banjur ninggalake tilas blum­ba­ngan  banyu kang jero lan amba kuwi kang saiki dadi telaga.

“Mula telaga Silating iku dijenengi Tlaga Telapak Bima. Nanging merga papane ana ing Dukuh Silating Desa Si­ka­sur, warga Pemalang gampang bae nyebute Telaga Silating,” tuture Mun­dofir.

Sekda Pemalang Budhi Rahardjo marang wartawan sawetara wektu ke­pungkur, negasake, tlaga Silating mi­nangka andalan wisata tlaga ing Kab. Pemalang wis dikemas kanggo daya tarik wisatawan, becik lokal apadene wisatawan asing, bisa teka mrene.

“Minangka andalan wisata banyu tlaga Silating ing Sikasur pancen dikem­bangkan dadi andalan wisata plesiran, merga jroning RPJMD Kab. Pemalang ana desa telu kang diploting minangka desa wisata ing Kec. Belik, yaiku Desa Sikasur, Desa Mendelem lan Desa Gombong,’’ tandhese Budhi Rahardjo.

Mula ora kaluwihan, menawa tlaga Silating sing dadi andalane wisata banyu ing Kab. Pemalang iku minangka “Danau Toba”ne Pemalang.

(Imam As)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saupamane wae kabagyan iku bisa dituku, mesthi wong-wong sugih bakal nuku kabagyan mau. Lan kita bakal kangelan oleh kabagyan ksb merga wis diborong wong kang sugih mau. Nanging tujune ka­bagyan kuwi anane mung ing njero  ati lan pikiran. Ka­bagyan iku mung bisa didu­weni dening wong kang pin­ter nindakake sukur.

Klik

ARIF WICAKSANA

Grengsenge mbabat alas kanggo kabutuhan pembangunan kanthi ngurbanake sakehing warna-warna ijo ing alam, pranyata isih ana uga kang gelem ngalah lan ngajeni banget marang ‘pabrik’ oksigen ksb. Iki salah siji contone, dimen nylametake wit siji-sijine, panggawene dalan nasional lila dienggokake. Dadi, ayo ndadekake wit-witan minangka karib kita, ing ngendi wae. (d/ist)***

Pethilan

Amandemen gumantung keputusan politik

Gumantung kepentingane uga

Koalisi padhadene ngenteni capres cawapres

Intip-intipan rupa lawas

Lobi-lobi politik saya kerep

Kasak kusuk, nyang-nyangan…