Supaya Uteg lan Jantung Sehat
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Kasarasan - Dibaca: 18 kali

Coba dikontrol maneh apa sasuwene iki kita wis njaga pola mangan kang becik kanggo uteg lan jantung? Saliyane ajeg olahraga, wi­gati uga kanggo nggatekake lebon pa­nganan inuman kita ing saben dinane. Luwih-luwih ana jinis panganan tinamtu kang becike didhahar ajeg jalaran bisa mbiyantu njaga kasarasane uteg lan jan­tung kita.

Dicuplik saka boldsky.com, ing jurnal Stroke kang diumumake dening American Heart Association and the American Stroke Association, uteg lan jantung mbutuhake ili­ne getih sing lancar. Yen ili­ne getih ora lancar, mu­la resiko keta­man se­rangan jantung lan ke­ganggune fungsi uteg bakal dhuwur. Saliyane ajeg olahraga lan ngedohi ngrokok sarta alko­hol, wi­gati kanggo njaga tekanan darah lan koles­te­rol tetep normal klawan cara ajeg memangan panganan-panga­nan ing ngisor iki:

 

Kacang-kacangan

Kacang-kacangan kayadene kacang kenari lan almond nduweni kandhutan serat lan lemak kang becik kanggo njaga kesehatane jantung. Memangan sacuku­pe kanggo ngganti menu camilan ora se­hat kanggo ngasilake manfaat kang becik.

 

Woh-wohan

Jeruk lan kates kang sugih beta karo­ten, kalium, magnesium, lan serat becik kanggo njaga kasarasane jantung. Mula memangan woh-wohan ing saben dinane wigati banget supaya jantung lan uteg kita tetep sehat.

 

Janganan ijo

Maneka janganan (sayuran) kayade­ne bayem, brokoli, lan asparagus sugih beta karoten, folat, lan serat. Memangan janganan iki kanthi ajeg uga bisa mbi­yantu njaga kasarasaning jantung.

 

Flax seed (wiji rami)

Flax seed utawa wiji rami iki uga becik kanggo mbiyantu marang kasara­sa­ning jantung. Bab iki ora liya merga kandhutan ing njerone nglimputi asam lemak omega-3, serat, lan phytoestro­gen kang apik kanggo jantung.

 

Wiji-wijian wutuh (whole grain)

Gandum wutuh, kacang-kacangan, lan maneka wiji-wijian wutuh sugih ma­rang serat uga becik didhahar kanthi ajeg. Kejaba bisa mbiyantu njaga kasa­rasaning jantung, wiji-wijian wutuh uga bisa mbiyantu nglancarake iline getih ing saranduning badan.

Pilih panganan sehat kanggo didha­har, ajeg olahraga, lan nata pola pangu­ripan kang sehat supaya kasarasaning uteg lan jantung tansah jinaga.

Sawatara iku, uteg lan jantung wis jinaga kanthi becik, kita uga kudu nata turu kita. Sebab turu iku wigati banget mungguhing manungsa urip. Turu mu­judake kabutuhan lan tandha yen badan kita merlokake wektu kanggo ngaso. Na­lika wektu turu, kabeh perangane badan kita kanthi alami nindakake becik-becik utawa regenerasi sel saka njero. Badan kita bakal gawe hormon kortisol nalikane turu. Hormon iki kang gawe badan kita luwih seger lan bebas saka rasa kesel na­lika tangi turu.

Kurang turu iku bisa nu­wuhake akibat kang mbe­bayani banget mung­guhing kasarasan. Salah siji akibat sing gawe mu­met yaiku badan da­di lemu lan angel lencir kang­gone wanita.

Pakulinan begadhang lan kurang turu aki­bate marang gangguan tingkat gula darah lan prodhuksi leptin. Leptin yaiku hor­mon kang migunani kanggo menet napsu mangan. Nalikane kita kurang turu mula badan bakal kurang ngasilake lep­tin. Iki kang bakal ndadekake kita kerep ngelih.

Nah, nalika kita kerep ngelih mula kita bakal nayogyani milih panganan kang akeh ngandhut glukosa, lemak, lan kar­bohidrat. Kurang turu uga bisa menga­ruhi marang metabolisme badan saeng­ga ndadekake pembakaran lemak suda. Akibate, kita bakal dadi lemu.

Mula iku wiwit saiki kita kudu turu sing cukup supaya badan kita tansah seger sumyah ora sayah. (Ist)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…