Narkoba
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 8 kali

“Awak dhewe niki prihatin nemen. Sing arane narkoba niku saniki wis ngembrah nemen ndhuk masyarakat, wis mrasuk ndhuk ngendi-endi, dhilik-dhilik berita sing onok gandhengane barek narkoba rame ndhuk media massa, entes ae sing arane artis akeh sing ditangkep merga narkoba, sampek anake raja barek ratu ndhangdhut ya kenek masalah narkoba. Terus sing gae awak dhewe mrinding entas ae kecekel penyelundupan narkoba sing bobote sampek 1,6 ton, gak baen-baen, te­rusan onok informasi penyelundupan narkoka te­lung ton, cuma sampek saniki gurung kecekel sing nganggkut narkoba akehe samono niku. Bayangna narkoba sing abote sampek tontonan niku, awak dhewe yakin sasuwene niki  akeh pe­nyelundupan sing lolos. Cobak bayangna dulur sing akeh kecekel pengguna narkoba paling cumak nggawa setengah gram tah sak gram, mbok nek sampek ton-tonan niku dhuwike apa gak triliunan, terusan pira ae sing dirusak barek narkoba niku,” omonge Ning Sumeh ndhuk bala-balane.

Cak Bedja nyauti, “Lha niku ning makane sing arane Indonesia niki lak wis ditetepna minangka darurat narkoba  artine bahaya narkoba wis ndhuk puncak, sayange masiya wis ditetepna darurat narkoba, tapi peredaran narkoba tambah rame.”

“Ya niku cak, artine sing arane pemberantasan narkoba ndhuk Indonesia isik perlu ditingkatna maneh, supayane anak anak ojok sampek kena jahate narkoba. Sing ngonsumsi narkoba niku gak muk wong tuwa tah remaja, tapi wis kit cilik sampek tuwek, akeh sing wis kenek narkoba,” tambahe  Cak Ari.

Pak Lik Dur melok omong, “Gae mbrantas naskoba kudu ditindakna barek sapa ae, padha ngawasi ndhuk lingkungane dhewe-dhewe, nek awak dhewe eruh ya terus ae dikandhani, terutama anak-anak, kudu terus dipantau nek onok sing aneh kudu dijinglengi nemen, nah tandha-tandhane wong sing ngonsumsi narkoba niku wong ya kudu eruh, macaa ndhuk internet tah ndhuk buku. En­cene awale cumak gae gaya-gayaan tah cik ketok gaul tah modern, tapine nek wis suwe-suwe kecanduan, nek wis kecanduan niku, akibate gak isok lepas saka narkoba. Narkoba sing diserang utege sing ngonsumsi. Utege dadi koplak. Nah dulur-dulur awak dhewe kudu waspada, gatekna lingkungan.”

(Sing anti narkoba: Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…