Menpora Protes Keras, Cabor Angkat Besi 62 Kg Dicoret
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 77 kali

Menteri Pemuda lan Olahraga, Imam Nahrawi, protes keras kanthi dicorete ca­bang olahraga angkat besi nomer 62 kilogram. Sebab, ujare Imam, ing ra­pat Koordinasi Komite Olimpiade Asia (Korkom) bab iku ora tau direm­bug babarpisan.

“Mesthi wae iki keputusan kang banget-banget kita getuni lan nga­getake kita kabeh, merga ing Korkom wingi ora ana pirembugan bab iku lan malah wis dikunci, apa kuwi nomer even apadene kelas kang ditandhing­ake,” jlentrehe Imam ing sela-sela ra­pat Peningkatan Kapasitas Keproto­kolan lan Kehumasan ing Ubud, Kabu­paten Gianyar, Bali, durung suwe iki (23/2).

Atlet angkat besi Indonesia, ba­cute Menpora, uga wis padha nin­dak­ake test event kanggo ajang Asian Games. “Kok saiki ujug-ujug federasi angkat besi Asia ngowahi iku. Mesthi wae iki ing sanjabane kesepakatan Korkom, pemerintah nulak lan aku wis kirim surat menyang OCA lan federasi Asia angkat besi amrih ora nerusake sikape iku” tandhese Imam.

Manut Mempora, sikap protes pe­merintah iku penting minangka bagi­an saka komitmen kanggo njaga sa­ben keputusan kang ditindakake de­ning Korkom.

“Lan Korkom iku isine saliyane saka OCA uga delegasi saka cabang olahraga kang ana. Kok ana keputu­san sapihak? Mesthi wae kudu kita tolak” tandhese maneh. Keputusan iku, Imam mbacutake, wis mesthi ba­kal ngurangi oleh-olehan medhali kontingen Indonesia.

“Kabeh ngerti yen kita duwe kalo­dhangan ing nomer iki. Wingi ing Olim­piade wae kita oleh perak ing nomer iki. Mesthi wae yen iki dicoret bakal ngurangi target oleh-olehan medhali kita. Lan, aku ora pengin iku dicoret merga wingi ing Korkom ora dibahas,” ujare.

Nanging Imam ngakoni durung ma­ngerteni detail alasan nomer 62 kilogram cabang angkat besi dicoret.

“Alasane kita durung ngerti sing detail, nanging jarene wis dadi kese­pakatan federasi Asia lan anggota fe­de­rasi. Iki sepihak banget. Ing Kor­kom iku ora tau dirembug” mangkono Imam. (d)***

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!