Sabunan Samadya, Resik tanpa Lelara
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 189 kali

Kanggone kabeh uwong, nduweni raga sing saras pancen wigati. Apamaneh ing organ vital, salah sijine yaiku alat kelamin. Mula, wis mesthi kudu dijaga kasarasane. Bisa diwiwiti kanthi ngupaya amrih tansah resik. Lan sing ora kena lali, aja lena manganggo bahan kosmetik kang mbebayani.

Isih kerep keprungu ukara sing ngandhakake yen alat kelamin wanita prayogane dijaga amrih resik, keset (peret), lan wangi. Umume pancen ing pariwara sing nawakake sabun utawa kosmetik. 

Dhokter spesialis kulit lan kelamin, Novita Damayanti, negesake yen sejatine ing perangan alat kelamin para estri ana enzim sing wis samesthine njalari anane lendir. 

Sing perlu digatekake, imbuhe Novita, bab pangrumate organ vital kanggo para estri, wiwit cilik nganti diwasa. “Sing baku, yaiku ngresiki alat kelamin sawise seni, lan penere saka ngarep memburi,” kandhane. 

Dhokter kang praktik ing Profira lan National Hospital Surabaya iku negesake, kanggone bocah wadon, “cawik” sawise pipis iku wajib. “Banjur dilap nganggo andhuk utawa tisu, nganti keset,” ujare. 

Dene kanggo nom-noman, kang wis masa puber, umume wis wiwit nggarap sari (menstruasi). “Kejaba tansah reresik sawise seni, nalika nggarap sari uga kudu nggatekake karesikan,” kandhane. Yaiku, kanthi ngganti tampone saora-orane pindho. “Yen pas lagi deres ya bisa luwih seka pindho,” imbuhe. Umume ana nom-noman kang ajeg nganggo tampon tipis (pantyliner) saben dinane. “Kena wae, yen pancen ora alergi. Lan pilih sing ora nganggo parfum/ora wangi,” kandhane.

Kanggone wanita diwasa, kahanan alat kelamin wis saya mateng. Tegese, wis siyap kanggo ngandhut lan bakale nglairake. “Saperangan ngrasa yen alat kelamine rada bengkak. Ora susah kuwatir, iku bab kang lumrah,” ujare Novita. Olehe njaga karesikan padha karo sadurunge. 

Ngenani akehe pariwara sabun khusus alat kelamin, Novita ora nampik. “Kena wae nganggo, nanging aja kerep-kerep,” kandhane. Amarga cairan kasebut bisa nyuda tingkat keasaman (pH) ing alat kelamin. Kamangka, keasaman (pH) iku dibutuhake kanggo njaga fungsine. Yen banjur ilang, malah bisa njalari iritasi, kang ngrangsang keputihan. Keputihan dhewe, bisa njalari kajangkit jamur, bakteri, utawa virus. “Yen ketaman kaya mangkono, pangrumate malah luwih larang tinimbang regane sabun,” Novita ngelingake.

(prili)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen saperangan gedhe urip kita en­tekake kanggo mu­lang, mula kita bakal dikenal mi­nangka guru nali­ka kita ma­ti. Yen kita entekake wek­tu kita kang­go main, kita mati mi­nangka gamers.

Klik

PERANG TOPAT

Ing Lombok Barat, NTB, ana tradhisi unik kang arane Perang Topat. Tradisi iki digelar sasi November-Desember, utawa sawise panen lan sadurunge mangsa tandur maneh. Masyarakat suku Sasak lan warga keturunan Bali ing Lombok Barat nggelar ritual iki bebarengan ing Pura Lingsar. Puncake perayaan ditindakake kanthi tradhisi pujawali perang topat utawa padhadene nyawatake kupat ing antarane warga. Ora ana rasa mangkel utawa memungsuhan ing acara kang wis umur atusan taun iki, sing ana malah rasa sukacita tumrap warga kang beda-beda agamane ksb. (d/sit)***

Pethilan

Hoaks luwih ngrusak ing negara berkembang

Ana sing seneng rusak-rusakan

Wajib njaga legitimasi Pemilu 2019

Sauger menang, apa wae ditindakake

Pradebat capres batal, paslon gela

Sabar… ngenteni kasus dagangan 80 yuta iku lerem dhisik