Sabunan Samadya, Resik tanpa Lelara
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 73 kali

Kanggone kabeh uwong, nduweni raga sing saras pancen wigati. Apamaneh ing organ vital, salah sijine yaiku alat kelamin. Mula, wis mesthi kudu dijaga kasarasane. Bisa diwiwiti kanthi ngupaya amrih tansah resik. Lan sing ora kena lali, aja lena manganggo bahan kosmetik kang mbebayani.

Isih kerep keprungu ukara sing ngandhakake yen alat kelamin wanita prayogane dijaga amrih resik, keset (peret), lan wangi. Umume pancen ing pariwara sing nawakake sabun utawa kosmetik. 

Dhokter spesialis kulit lan kelamin, Novita Damayanti, negesake yen sejatine ing perangan alat kelamin para estri ana enzim sing wis samesthine njalari anane lendir. 

Sing perlu digatekake, imbuhe Novita, bab pangrumate organ vital kanggo para estri, wiwit cilik nganti diwasa. “Sing baku, yaiku ngresiki alat kelamin sawise seni, lan penere saka ngarep memburi,” kandhane. 

Dhokter kang praktik ing Profira lan National Hospital Surabaya iku negesake, kanggone bocah wadon, “cawik” sawise pipis iku wajib. “Banjur dilap nganggo andhuk utawa tisu, nganti keset,” ujare. 

Dene kanggo nom-noman, kang wis masa puber, umume wis wiwit nggarap sari (menstruasi). “Kejaba tansah reresik sawise seni, nalika nggarap sari uga kudu nggatekake karesikan,” kandhane. Yaiku, kanthi ngganti tampone saora-orane pindho. “Yen pas lagi deres ya bisa luwih seka pindho,” imbuhe. Umume ana nom-noman kang ajeg nganggo tampon tipis (pantyliner) saben dinane. “Kena wae, yen pancen ora alergi. Lan pilih sing ora nganggo parfum/ora wangi,” kandhane.

Kanggone wanita diwasa, kahanan alat kelamin wis saya mateng. Tegese, wis siyap kanggo ngandhut lan bakale nglairake. “Saperangan ngrasa yen alat kelamine rada bengkak. Ora susah kuwatir, iku bab kang lumrah,” ujare Novita. Olehe njaga karesikan padha karo sadurunge. 

Ngenani akehe pariwara sabun khusus alat kelamin, Novita ora nampik. “Kena wae nganggo, nanging aja kerep-kerep,” kandhane. Amarga cairan kasebut bisa nyuda tingkat keasaman (pH) ing alat kelamin. Kamangka, keasaman (pH) iku dibutuhake kanggo njaga fungsine. Yen banjur ilang, malah bisa njalari iritasi, kang ngrangsang keputihan. Keputihan dhewe, bisa njalari kajangkit jamur, bakteri, utawa virus. “Yen ketaman kaya mangkono, pangrumate malah luwih larang tinimbang regane sabun,” Novita ngelingake.

(prili)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?