Sabunan Samadya, Resik tanpa Lelara
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Anyar Katon - Dibaca: 119 kali

Kanggone kabeh uwong, nduweni raga sing saras pancen wigati. Apamaneh ing organ vital, salah sijine yaiku alat kelamin. Mula, wis mesthi kudu dijaga kasarasane. Bisa diwiwiti kanthi ngupaya amrih tansah resik. Lan sing ora kena lali, aja lena manganggo bahan kosmetik kang mbebayani.

Isih kerep keprungu ukara sing ngandhakake yen alat kelamin wanita prayogane dijaga amrih resik, keset (peret), lan wangi. Umume pancen ing pariwara sing nawakake sabun utawa kosmetik. 

Dhokter spesialis kulit lan kelamin, Novita Damayanti, negesake yen sejatine ing perangan alat kelamin para estri ana enzim sing wis samesthine njalari anane lendir. 

Sing perlu digatekake, imbuhe Novita, bab pangrumate organ vital kanggo para estri, wiwit cilik nganti diwasa. “Sing baku, yaiku ngresiki alat kelamin sawise seni, lan penere saka ngarep memburi,” kandhane. 

Dhokter kang praktik ing Profira lan National Hospital Surabaya iku negesake, kanggone bocah wadon, “cawik” sawise pipis iku wajib. “Banjur dilap nganggo andhuk utawa tisu, nganti keset,” ujare. 

Dene kanggo nom-noman, kang wis masa puber, umume wis wiwit nggarap sari (menstruasi). “Kejaba tansah reresik sawise seni, nalika nggarap sari uga kudu nggatekake karesikan,” kandhane. Yaiku, kanthi ngganti tampone saora-orane pindho. “Yen pas lagi deres ya bisa luwih seka pindho,” imbuhe. Umume ana nom-noman kang ajeg nganggo tampon tipis (pantyliner) saben dinane. “Kena wae, yen pancen ora alergi. Lan pilih sing ora nganggo parfum/ora wangi,” kandhane.

Kanggone wanita diwasa, kahanan alat kelamin wis saya mateng. Tegese, wis siyap kanggo ngandhut lan bakale nglairake. “Saperangan ngrasa yen alat kelamine rada bengkak. Ora susah kuwatir, iku bab kang lumrah,” ujare Novita. Olehe njaga karesikan padha karo sadurunge. 

Ngenani akehe pariwara sabun khusus alat kelamin, Novita ora nampik. “Kena wae nganggo, nanging aja kerep-kerep,” kandhane. Amarga cairan kasebut bisa nyuda tingkat keasaman (pH) ing alat kelamin. Kamangka, keasaman (pH) iku dibutuhake kanggo njaga fungsine. Yen banjur ilang, malah bisa njalari iritasi, kang ngrangsang keputihan. Keputihan dhewe, bisa njalari kajangkit jamur, bakteri, utawa virus. “Yen ketaman kaya mangkono, pangrumate malah luwih larang tinimbang regane sabun,” Novita ngelingake.

(prili)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Ana Gusti papane se­mendhe kang kukuh, geneya wedi tiba. Ana Gusti kang kagu­ngan tresna sejati, ge­­neya wedi kela­ngan. Ana Gusti pang­gonane nyenyuwun, geneya wedi kentek­an? Pasrahna saka­behe marang Gusti Kang Murbeng Dumadi.

Klik

60 TAUN ORA ADUS

Adus saben dina penting banget kanggo njaga kesehatane awak. Nanging ora mangkono tumrape Amou Haji, priya tuwa asal Iran iki malah lara kabeh kulite yen kena banyu. Mula dheweke ora tau adus sasuwene 60 taun iki. Nganti-nganti dijuluki priya paling kotor sadonya. Kepriye ora, werna kulite wis padha karo wernane lemah, semono uga teksture atos kaya semen saengga kerep dikira patung yen lagi lungguh meneng wae. (d/ist)

Pethilan

Pirembugan cawapres durung rampung

Dudu mung ngomongi ban serep

Disiapake rekayasa lalu lintas kanggo Asian Games

Jalur zig-zag sepedhah uga ana

Penduduk desa bisa saya miskin

Nah, kena kanggo bahan adol kam­panye