Grahana Rembulan Super
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 190 kali

“Malem tanggal siji Februari 2018 wingi onok grahana rembulan, gae awak dhewe sing gak eruh masalah astronomi sing koyok ngono niku biasa ae, sing arane grahana rembulan kerep methuki, tapine gae ahli astronomi, grahana rembulan niku diarani grahana rembulan super getih biru (Super Blue Blood Moon). Fenomena niki kegolong grahana perigee, yaiku grahana rembulan total kang kalakon saat bulan ndhuk  posisi paling cidhek barek bumi terusan muncul purnama. Fenomena alam koyok ngene niki kelakon ndhuk  152 taun kepungkur, pase 31 Maret 1866. Fenomena alam niki uga klebu langka merga telung  peristiwa kelakon ndhuk wektu sing bareng yaniku super moon, blue moon, barek  blood moon. Aku isok ngomong ngono cumak aku gak eruh sing dikarepna barek istilah niku, beke sampeyan eruh cobak se sampeyan terangna,” kandhane Ning Sumeh ndhuk Cak Bedjo.

“Iya sepurane Ning aku gak sepira paham barek istilah niku, engkuk nek aku nerangna tambah engkuk kliru, beke cak Ari sampeyan eruh, nek gak mumpung sampeyan nggawa laptop isok tekok ndhuk mbah Google, ayo ditontok bareng bareng,” kandhane Cak Bedjo.

Cak Ari sing pas lagek ngadhep laptop terus ae telek informasi ndhuk Google, terusan ngomong ndhuk bala-balane. “Sing diarani super moon niku merga posisi rembulan ndhuk titik paling cidhek barek bumi. Dadi bulan ketok luwih gedhe tinimbang biyasane. Terus sing diarani blue moon niku merga ndhuk wulan Januari niki klakon onok rembulan purnama sampek kaping pindho. Lha sing diarani blood moon niku merga pas grahana total, sunare srengenge sing sampek mbulan ketutup bumi, niki nggarai mbulan gak isok nampa sinar matahari. Merga pengaruh atmosfer, sunare srengenge dipantulna nggarahi ketoke abang koyok getih makane diarani Super Blue Blood Moon.”

Pak Lik Dur melok ngomong, “Ee ngono tah, paham saniki aku, cumak awak dhewe ngelingna barek dulur kabeh, ojok sampek fenomena alam niki dikaitna barek bencana alam, jare para ahli grahana bulan niku mau gak nggarahi bencana alam, paling-paling muk ana banyu segara pasang niku lumrah. Terus sing penting maneh fenomena alam niku mau dadi tandha Maha Agunge Gusti Allah sing wis nata alam saisine niki gae kemakmurane menungsa. Mula ayo disyukuri, pena wingi melok sembahyang grahana tah?”

(Sing muji syukur mring kabeh paringane Gusti Allah: Cak Ari, Cak Bedjo, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh).

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Urip ing donya iki gawe kesel, merga akeh wong kang pengin mamerake bab-bab kang satemene dheweke ora nduweni.

Klik

BUKA PALING DAWA

Rekor buka pasa paling dawa ing donya, ana ing Hanover, Jerman mentas iki. Dawane nggayuh 10.2 km. Gunggung mejane 10.200 meja, lan sing melu buka ana wong 42.100. Acara iki wis kaca-thet ing Guiness Book Record. Iki nuduhake yen wong kang nggilut agama Islam ing Jerman saya akeh wae. (d/ist)

Pethilan

Janji-janji reformasi diajab enggal dicepetake

Janji kang dilalekake

Jamane reformasi wis 20 taun

KKN durung ilang uga

Bulog mesthekake stok beras aman nganti riyaya

Bab mundhak orane rega aja takon lo ya