Jambore PKB Kanggo Ngundhakake Semangat lan Kreatifitas
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Laporan - Dibaca: 14 kali

Mentas iki dianakake jambore kanggo kabeh Penyuluh Keluarga Berencana (PKB) Jawa Timur. Jambore kang dieloni PKB saka 38 kabupaten/kota se Jawa Timur mau dianakake telung rambahan yaiku ana Surabaya, Jember lan Batu, mapan ing pusdik militer/polisi. Ancase jambore iki kanggo ngunggar semangat lan kreatifitase para penyuluh sing kabiji katon kendho.

Mangkono pratelane Kepala Perwakilan BKKBN Jawa Timur Yenrizal Makmur nalika aweh sambutan ing pembukaan jambore mentas iki. Ditambahake, dinane iki jumlah PKB ing Jawa Timur mung kari 2.264. Jaman Pak Haryono Suyono ngasta Kepala BKKBN Pusat gunggunge PKB nyandhak wong 8000 ewunan luwih. Wiwit sepuluh taunan kepungkur PKB dilebokake dadi pegawai Kabupaten/kota, nganti seprene jumlahe ora tau tambah. Kepara akeh PKB kang dipindhah tugas ana kabupaten /kota lan pensiun. Mula ngadhepi era globalisasi iki, wiwit Januari 2018 PKB bali dikemonah dening BKKBN Pusat, nanging tugase tetep ana dhaerah.

Kanthi jumlah kecamatan ing Jawa Timur kang kehe 554 lan dumadi saka kelurahan/desa cacah 8.505, saengga saben PKB kudu mbina rata-rata patang desa/kelurahan. Kamangka umure PKB saiki rata-rata wis nyandhak seketan taun saengga yen wong siji ditugasi mbina KK cacah 5.200 katone kok dadi ora maksimal. Mula ora nggumunake manawa cakupan peserta KB saiki saya suda. Kamangka kang kudu dibina ing masyarakat kejaba masalah KB uga kelompok-kelompok kegiatan BKB (bina keluarga balita), BKR (bina keluarga remaja), BKL (bina keluarga lansia), Genre (generasi berencana) lan PIK R (pusat informasi komunikasi remaja) kejaba uga mbina kader-kader ing kelurahan lan desa minangka mitra.

Isih miturut Yenrizal Makmur, manawa migatekake asile uji kompetisi PKB se Jawa Timur kang dianakake ing wulan Nopember 2017, asile mrihatinake jalaran 61 persen PKB ing Jawa Timur ana ing kategori sangisore standar.

“Minangka salah sijine pambudi kanggo ngundhakake kreatifitas, wawasan lan mesisan aweh apresiasi lan nambah semangat para penyuluh KB, kita nganakake jambore iki. Kita sengaja milih ing papan pendidikan militer,” mangkono Yenrizal Makmur nalika aweh sambutan ing pembukaan jambore kang dianakake ing Secaba Jember mentas iki.

Jambore ing Secaba Jember kejaba dianakake seminar saka nara sumber ahli uga pendidikan kedisiplinan kang dipandu dening para pelatih Secaba Jember. Ing kalodhangan kasebut uga dianakake lomba kreatifitas penyu­luhan KB kanthi manfaatake kesenian dhaerah saengga suwasana jambore katon regeng lan gayeng. (Art).

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!