PCC
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 49 kali

“Awak awak kudu gak gedheg-gedheg yok apa, masiya pemerintah wis tegas mbrantas sing arane obat-obatan terlarang tapine ndhuk tengah masyarakat isih akeh sing kendel wani gae obat-obatan niku barek ngedharna pisan obat-obatan sing wayahe kudu nggae resep dhokter. Bayangna ndhuk pinggiran Sidoarjo, ndhuk desa Wonoayu entas ae BNN barek Polisi isok nggrebeg gudhang gae nyimpen barang terlarang niku sing siap diedharna ndhuk saindenging nusantara. Jumlahe gak baen-baen sampek 5 yuta pil koplo. Mbok, tapine ya niku sing duwe barang niku gurung kecekel, sing kecekel muk buruhe. Terus ndhuk Tangerang ya onok kabar omah sing digae pabrik obat-obatan niku kasil digrebeg terus sing gae wong loro kecekel. Aku setuju kok nek sing arane Bandar artine sing gae barek sing ngedharna niku diukum sing abot nek perlu diukum mati, supayane sing liyane gak wani usaha obat terlarang niku,” kandhane Ning Sumeh ndhuk bala-balane ndhuk warunge.

Cak Bedjo sing nyauti, “Niku ndhuk Purworejo ya sing arane kepala rutan dicekel mergane mbekingi bandar sing dikukum ndhuk kono gae bisnis narkoba. Lha sing koyok ngono niku sing nggarahi sing arane edare pil setan niku dadi mudal gak karuan mergane aparat sing kudune nyegah melok melok mulusna sing arane edare pil laknat niku.”

“Sing arane paracetamol caffeine carisoprodol (PCC), Somadril, barek DMP (dextromethorphan) sing disita ndhuk Sidoarjo niku encene pil koplo sing etungane regane murah, dadi akeh sing isok tuku, cilakane akeh remaja sing saniki doyanane ngepil, lha niku gae ngurangi edare pil niku kudu onok pencegahan,” cak Ari nyauti.

Pak Lik Dur aweh rembug, “Prasaku sing penting gae nyegah tambah nyebare pil setan niku kudu digiatna maneh ngaji ndhuk kampung-kampung. Terus pemerintah ya kudu jemput bola, arek-arek sing seneng kluyuran ndhuk embong tah kumpul-kumpul ndhuk geng, ya kudu digiring diwenehi wawasan agama ojok muk diobraki tapi dijarna ngono ae, sing jelas ndhuk kota niku wis akeh kampung sing gak onok nggone gae ngaji, akhire arek-areke ya urip gedhe sakarepe dhewe, gak terarah lha niku sing gampang klebon obat setan.”

(Sing prihatin saya bantere playune obat setan ndhuk masyarakat: Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh).

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Akeh wong kang nindakake bab kang padha ing nalikane kowe ora. Kuwi ora ateges kowe salah.

Klik

GROJOGAN PEDHUT-

Yen grojogan umume sing mili yakuwi banyu, nanging grojogan ing Islandia iki sing mili pedhut. Pedhut ksb mbentuk pola kaya banyu kang nggrojog saka gunung menyang segara. Pranyata uga ana suwarane banyu gembrojog ing segara mau, saengga kaya banyu kang nggrojok temenan ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Nangkis hoaks, publik perlu ndhi-sikake rasionalitas

Benci nganti tekan unyeng-unyeng kuwi mutawatiri

DPR ora kesusu ngrembug RUU HP

Ora kaya RUU MD3 ya?

Partai Demokrat njaluk syarat kanggo nyengkuyung Jokowi

Ora ana mangan awan gratis pancen…