PCC
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 7 kali

“Awak awak kudu gak gedheg-gedheg yok apa, masiya pemerintah wis tegas mbrantas sing arane obat-obatan terlarang tapine ndhuk tengah masyarakat isih akeh sing kendel wani gae obat-obatan niku barek ngedharna pisan obat-obatan sing wayahe kudu nggae resep dhokter. Bayangna ndhuk pinggiran Sidoarjo, ndhuk desa Wonoayu entas ae BNN barek Polisi isok nggrebeg gudhang gae nyimpen barang terlarang niku sing siap diedharna ndhuk saindenging nusantara. Jumlahe gak baen-baen sampek 5 yuta pil koplo. Mbok, tapine ya niku sing duwe barang niku gurung kecekel, sing kecekel muk buruhe. Terus ndhuk Tangerang ya onok kabar omah sing digae pabrik obat-obatan niku kasil digrebeg terus sing gae wong loro kecekel. Aku setuju kok nek sing arane Bandar artine sing gae barek sing ngedharna niku diukum sing abot nek perlu diukum mati, supayane sing liyane gak wani usaha obat terlarang niku,” kandhane Ning Sumeh ndhuk bala-balane ndhuk warunge.

Cak Bedjo sing nyauti, “Niku ndhuk Purworejo ya sing arane kepala rutan dicekel mergane mbekingi bandar sing dikukum ndhuk kono gae bisnis narkoba. Lha sing koyok ngono niku sing nggarahi sing arane edare pil setan niku dadi mudal gak karuan mergane aparat sing kudune nyegah melok melok mulusna sing arane edare pil laknat niku.”

“Sing arane paracetamol caffeine carisoprodol (PCC), Somadril, barek DMP (dextromethorphan) sing disita ndhuk Sidoarjo niku encene pil koplo sing etungane regane murah, dadi akeh sing isok tuku, cilakane akeh remaja sing saniki doyanane ngepil, lha niku gae ngurangi edare pil niku kudu onok pencegahan,” cak Ari nyauti.

Pak Lik Dur aweh rembug, “Prasaku sing penting gae nyegah tambah nyebare pil setan niku kudu digiatna maneh ngaji ndhuk kampung-kampung. Terus pemerintah ya kudu jemput bola, arek-arek sing seneng kluyuran ndhuk embong tah kumpul-kumpul ndhuk geng, ya kudu digiring diwenehi wawasan agama ojok muk diobraki tapi dijarna ngono ae, sing jelas ndhuk kota niku wis akeh kampung sing gak onok nggone gae ngaji, akhire arek-areke ya urip gedhe sakarepe dhewe, gak terarah lha niku sing gampang klebon obat setan.”

(Sing prihatin saya bantere playune obat setan ndhuk masyarakat: Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh).

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa ngajeni, mula aja tau ngina.

Klik

KENYA MAIN TONG SETAN

Pemain tong setan biyasane wong lanang, nanging ing kene sing main sawijining wanita yakuwi kang jenenge Karmila Purba. Kenya umur 18 taun asal Pematang Siantar, Sumatra Utara iki cukup kondhang ora mung ing Indonesia, nanging uga ing donya. Iki gara-garane merga aksine diliput dening media asing yakuwi Guardian lan Metro. (d/ist)***

Pethilan

Presiden mundhut motor Royal Enfield Bullet 350 cc

Dadi kelingan esemka…

Tata kelola anggaran olahraga ala

Sabandhing lurus karo prestasine

Kabeh calon kepala daerah nyerahake LHKPN

Perkara datane bener apa ora uru­san mburi