Lungguh kang Ewuh (4)
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Cerita Sambung - Dibaca: 149 kali

Kanthi dandanan kang prasaja, clana jeans, kaos putih kombinasi biru tuwa lan pupuran manda-manda, Martini sore kuwi siyap budhal ngamen bareng Sayunah. Meruhi dandanane Martini, Sayunah uga ngimbangi dandan sing ora nguciwani, kanthi pamrih dimen katon yen pancen sapaguyuban. Senadyan umur wis ngan­cik sirah papat, bareng dandan ngemper Martini kok ya isih katon ayu. Ora kalah adoh karo Martini sing umure udakara telungpuluh loro taun.

Ing pucuke dalan Malioboro sisih kidul, persise ana ngarep Gedhung Agung, we­ngi kuwi ana sesawangan anyar. Wong wadon loro ayu-ayu kanthi piranti gitar akustik loro mbarang amen kanthi cara dhuet saut-sautan. Penampilane wanita loro kuwi cukup nyedhot kawigatene wong-wong sing pating sliri ing Malioboro wayah wengi. Ora sethithik sing ngober­ake mandheg saperlu nonton, ngematake lagune wanita loro iku banjur nyemplungi dhuwit saeklase ing kerdhus sing dice­pakake.

Krasa anyar mungguhing Sayunah we­ngi iku ngamen bareng Martini. Sing wis lumrah dilakoni dening Sayunah, dhe­weke mlaku saurute Malioboro lan meng­gok ing warung kang disedya dingameni. Wengi iki saka iguhe Martini, anggone nga­men digawe magrok ana papan sing kawawas setrategis lan bisa katonton sa­ka maneka arah. Sayunah duwe sawa­ngan panggonan sing dikarepake Martini, yaiku ana trotoar sisih kulon, cedhak lampu bang-jo, ngarep Gedhung Agung lan Senisana.

Sanadyan lagu-lagune kalebu lawas, nyatane akeh banget kang merlokake mandheg kanggo nonton kiprah lan ka­prigelane wanita loro kuwi. Lanang, wa­don, nom, setengah tuwa, padha kadudut kawigatene. Ora sethithik sing nglodhang­ake wektu kanggo njaluk lagu kanthi aweh dhuwit saweran lan ngematake lagu sing dijaluk. Entuk kawigatene sing kaya ngono njalari Sayunah lan Martini rumangsa bom­bong. Tumrap Martini, iki pengalaman sepisanan sajroning uripe.

Kothak kerdhus kang dicawisake kanggo wa­dhah dhuwit wengi kuwi cukup maremake isine. Martini apadene Sayunah wis ora nggagas dhuwit kuwi saka wong sing ngajeni kabisane apa saka wong sing welas ndulu kahanane. Sing baku iku dhuwit  khalal.  Mungguh­ing Martini wigati dibe­dakake endi dhuwit khalal lan endi sing karam, awit selawase urip ya lagi we­ngi kuwi dheweke…………

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Yen kita ora bisa ngajeni, mula aja tau ngina.

Klik

KENYA MAIN TONG SETAN

Pemain tong setan biyasane wong lanang, nanging ing kene sing main sawijining wanita yakuwi kang jenenge Karmila Purba. Kenya umur 18 taun asal Pematang Siantar, Sumatra Utara iki cukup kondhang ora mung ing Indonesia, nanging uga ing donya. Iki gara-garane merga aksine diliput dening media asing yakuwi Guardian lan Metro. (d/ist)***

Pethilan

Presiden mundhut motor Royal Enfield Bullet 350 cc

Dadi kelingan esemka…

Tata kelola anggaran olahraga ala

Sabandhing lurus karo prestasine

Kabeh calon kepala daerah nyerahake LHKPN

Perkara datane bener apa ora uru­san mburi