Pasar Tujungan Mrihatinake
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 213 kali

Rencana ndadani bali (revitalisasi) Pasar Tujungan wis diprogramake wiwit sawatara taun kepungkur, nanging nyatane nganti tumekaning saiki isih tetep durung kaleksanan. Apa sebabe? Feasibility study (FS-e) isih durung genah.

Pembangunan Pasar Tun­jungan sing diajap bisa maujud taun iki sajak du­rung bisa kla­kon. Kahanan iku kawiyak saka dengar pendapat komisi B DPRD Surabaya sing ngundang wakil saka Perusahaan Daerah (PD) Pasar, pedagang, lan Pem­kot Surabaya nalika dina Selasa (9/1) kepungkur.

Rapat sing kaleksanan su­wene karo tengah jam kasebut durung nemokake pasarujukan; kapan revitalisasi Pasar Tunju­ngan iki bisa diwujudake.

Direktur Teknis dan Usaha Pasar Surya Zandi Ferryansa Hadi ngandhakake, revitalisasi Pasar Tunjungan ora bisa eng­gal dileksanakake. Sing dadi se­babe, saiki PD Pasar Surya durung antuk katemtuan saka pemkot gegayutan asil feasibility study (FS) bab rencana revitalisasi. “Wis dak pasrahake. Lan saiki aku kari ngenteni,” kandhane Ferry.

Ora genahe kahanan ka­sebut ndadekake PD Pasar Surya ora bisa timindak apa-apa. Sebab, yen ora ana katemtuan FS, nglengkara PD Pasar ngo­mongake bab rencana kerja anggaran perusahaan (RKAP).

Sanajan nyebutake revita­lisasi durung bisa enggal ditin­dakake, Ferry mesthekake pe­hake tetep duwe tanggung ja­wab kanggo mbecikake fasilitas ing Pasar Tunjungan. Upamane bab parkir lan bocore payon sing kerep disambatake para pedagang. “Isih ana anggaran udakara Rp 500 yuta,” jlen­trehe Ferry.

Sawatara iku, Kepala Bagian Perekonomian Pemkot Sura­baya Khalid ngandhakake, saiki pemkot gawe rancangan mba­ngun Jalan Tunjungan. Klebu ing njerone Pasar Tunjungan.

Rancangan iku nerangake bab produk apa wae sing bisa didol kanggo dadi ‘ikon’-ne Surabaya. Upamane, Pasar Tun­jungan dikhususake minangka pusat oleh-oleh Surabaya.

Rencanane Jalan Tunju­ngan didadekake panggonan pariwisata sing bisa bukak 24 jam. Jalaran tetimbangan kase­but, pemkot ngajap proyek Pasar Tunjungan aja nganti gagal. “Saiki pemkot isih golek pehak sing ahli nggarap iki,” jlentrehe. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan