Muga-muga tansah pinaringan slamet
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Surabayan - Dibaca: 59 kali

“Awak dhewe wis mlebu ndhuk taun 2018, nek nontok taun 2017 kepungkur jan encene cukup medeni, apane sing arane bencana niku prasaku komplit-plit, onok lindhu, onok gunung mbledhos, onok banjir, onok angin barat, longsor barek liyane maneh gurung tragedhi merga po­lahe menungsa. Makane ayo dulur mumpung 2018 lagek ae mancep, ayok sing akeh-akeh anggone donga su­payane ndhuk taun 2018 mengko niki awak dhewe barek kabeh warga Indonesia tansah diparingi keslametan barek Gusti Allah SWT. Supayane awak dhewe tansah diparingi keslametan wayahe kudune ya ngleksanakna apa sing da­di prentahE Gusti, barek ninggalna apa sing dadi lara­nganE. Sing doyan korupsi ayo rek dirampungi, niku mono dosane guedhe merga mangan dhuwike wong akeh, dhuwike rakyat kabeh. Iku njalari Gusti duka terus pa­ring balak rupa-rupa gak muk sing korupsi thok sing ngra­sakna, tapi awak dhewe kabeh pulih melok kecipratan balake,” kandhane  Ning Sumeh  ndhuk bala-balane

“Apa maneh dulur taun 2018 niki barek para politikus diarani taun politik, mergane ndhuk taun niki akeh gae politik sing nglibatna masyarakat. Lha nek masyarakat gak dhewasa terus kenek hawane politk niku mbok isok dadi gawe, apane akeh gegeran ndhuk masyarakat sing wayahe gak perlu kelakon,” imbuhe Cak Bedjo.

“Lha niku dulur sing kudu diwaspadani.  Awak dhewe niki perkara pilihan kenek-kenek ae beda pendapat, ta­pine ati niki sing ayem ae, tiwas-tiwas dibelani bengke­rengan, engkuk nek calon niku dadi apa ya katene eling rek barek awak dhewe niki. Makane ati tetepa digawe adhem, ojok sampek katut barek panase suhu politk. Dadia pemilih sing cerdas. Artine milih barek pertim­bangan sing mateng apa untung rugine pilihane mau, gak perlu barek didhasari emosi,” Cak Ari melok omong.

“Contone salah pilih akeh, tontoken tah pira ae pilihan sing nyolong pethek, marine ngotot nemtokna pilihane ee tibake sing dipilih niku ngglethek dicekel barek KPK, terus pira ae pejabat politik sing ndhuk tengah dalan urusan barek KPK, gak muk Gubernur, Bupati, walikota tah anggota DPR barek DPRD sing urusan barek hukum merga kelakuane sing gak tepak, nah niku kudu isok gae pertimbangan nggae ati sing bening, ojok kenek ojok-ojokan, apamaneh diojok-ojoki nggae dhuwik, wis jelas engkuk nek dadi mesthi telek gantine, apa maneh nek gak korupsi, mbok ajur,”  pak Lik Dur urun rembug.

(Sing melok partisipasi ndhuk pilkada barek ati adhem ayem: Cak Ari, Cak Bedja, Pak Lik Dur barek Ning Sumeh)

 

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Aja nganggep awakmu tansah salah, uga aja nganggep awakmu tansah bener.

Klik

KAYA JELI

Iki dudu plastik utawa ager-ager jeli, nanging iki bangsane iwak. Jelase iki Plankton kang wujude bening. Jeneng latine yakuwi Salp (Salpingo-oophorectomy) mujudake kewan kang nduweni kaunikan kanthi kulit transparan. Saking transparane, akeh wong ngira yen plankton iki plastik bening kang ngambang ing laut. (d/ist)***

Pethilan

Saperangan gedhe kabutuhan bawang putih diimpor

Petani wis biasa nangis bawang Bombay kok!

Sertifikasi tanah kuwi program nyata, dhawuhe Presiden

Dadi sing apus-apus sapa iki?

Wakil rakyat saya adoh saka rakyat

Saya adoh, menyang segara wae!