Nalika ‘Alhamdulillah’ Keprungu ing Arena UFC
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Olahraga - Dibaca: 97 kali

Tukang gelut Rusia, Khabib Nurmagomedov, mbukak kalodhangan dhuel lawan Conor McGregor jroning ajang rebutan sabuk Ultimate Fighting Championship.

Kondisi iki kacipta sawise Nurmagomedov kasil nga­lahake Edson Barboza jroning dhuel ‘perbaikan’ peringkat kelas ringan ing UFC 219, Minggu 31 Desember 2017 kepungkur.

Nurmagomedov menang jroning etungan angka saka Arboza. Sarampunge gelut, Nurmagomedov ngandhakake komentare gegandhengan klawan kemenangane ing UFC 219 mau.

Priya kanthi julukan The Eagles iku ngandhakake yen kemenangane atas Barboza dadi spesial banget. Sebab, dina kuwi ngepasi karo dina laire anake.

“Alhamdulillah, aku pengin ngucap syukur marang Allah. Gusti kang maha agung, zat kang ora ana tandhingane. Aku muji syukur marang sakabehing kabagyan iki,” ujare Nurmagomedov.

Pancen, Nurmagomedov mujudake atlet kang ngrasuk agama Islam. Dheweke kuwi sawijining petarung muslim pisanan ing UFC. Lan, Nurmagomedov dikenal minangka muslim kang taat.

 

Kirim Tantangan kanggo McGregor

Kemenangan kasil dipethik Khabib Nurmagomedov nalika ngadhepi Edson Barboza jroning dhuel UFC 219. Jago gelut 29 taun iki kasil menang angka 30-25, 30-25, 30-24, Minggu mentas iki.

Kemenangan ing T- Mobile Arena Las Vegas, Amerika Serikat mau, ndadekake Nurmagomedov percaya diri. Mula ora nggumunake yen dheweke banjur nelakake tantangane marang Tony Ferguson lan Conor McGregor.

Satemene, Nurmagomedov du­rung mesthi langsung bisa ketemu McGregor. Bisa wae, dheweke kudu ngadhepi juara interim kelas ringan, Tony Ferguson. Nanging sajake kuwi ora masalah kanggone Nurmago­medov yen kudu dhuel lawan Fer­guson luwih dhisik.

“Tony, utawa Conor, ora masalah. Utawa bisa wae aku ngadhepi Ferguson lan Conor jroning sewengi. Kuwi yen UFC setuju. Aku istirahat sedhela kira-kira 30 menit, banjur sawise kuwi tarung karo Conor, mesthi wae sawise ngalahake Ferguson. Aku serius, ora guyonan iki,” ujare Nurma­go­medov kaya ditulis situs resmi UFC.

“Nanging mbokmenawa aku kudu andhap asor. Bengi iki, aku perlu ngalahake kekarone lan bali methik ajining dhiri. Sebab, kekarone kuwi akeh omong nalika aku nan­dhang lara,” imbuhe petarung asal Rusia ksb.

Rekor kemenangan Nurmagomedov ana 25-0 ing MMA lan 9-0 ing UFC. Dene Ferguson nduweni rekor 24-3 ing MMA lan 14-1 ing UFC. Rekor McGregor yakuwi 21-3 ing MMA lan 9-1 ing UFC.

“Miturutku Tony Ferguson duwe sabuk kang satemene. Conor, dheweke mung sepisan tarung ing UFC ing kelas ringan lan dheweke juara,” bacute Nurmagomedov.

“Conor kuwi petarung apik. Nanging, dheweke dudu juara. Dak kira akeh wong sing bisa ngalahake dheweke ing umur 155 taun…,” panutupe. (d)

Berita Terkait

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Wong kang nglarani awakmu, yen dudu luwih kuwat ya luwih ringkih saka awakmu. Tumrape sing luwih ringkih saka awakmu, apu-ranen. Lan kang-gone kang luwih kuwat, apuranen awakmu dhewe.

Klik

PATUNG RASEKSA MAO ZHEDONG

Patung emas raseksa tilas pemimpin Cina, Mao Zedong ing desa Tongxu, Henan, Cina. Patung kang dhuwure 36,6 meter mawa cet emas iki madeg ing sandhuwure pategalane warga, ing desa Tongxu, provinsi Henan, Cina. Ragad kang dientekake kanggo mbangun patung iki kurang luwih Rp 6,3 milyar. Mao Zedong mujudake presiden pisanan negara pandha kang kuwasa suwene 27 taun. (d/ist)***

Pethilan

Rega pangan ngadhepi pasa dijamin

Pengin murah, tuku nang koran ae!

Gaya ngadibusanane Pres. Jokowi mujudake strategi komunikasi

Ana sing nggaya ote-ote uga

Legislator kena OTT KPK maneh. Ketua DPR Bambang Soesatyo nga¬jab iku kang pungkasan

Pungkasan sing korupsi apa pung­kasan sing konangan?