Underpass Bunderan Satelit Juni Kudu wis Dadi
Diposting oleh : Administrator
Kategori: Yak Opo Kabare - Dibaca: 209 kali

Lakune kendharaan ing bunderan Satelit bisa lancar yen underpass ing wewengkon kono rampung dibangun. Kemacetan sing dawa ula saka sakehing arah bakal bisa diunggar. Gampange akses uga bakal nyengkuyung pengembangan wilayah Surabaya sisih kulon kasebut.

Proyek iki ditargetake rampung taun iki. Dhudhukan trowongan wis dibangun separo. Malah, overpass minangka infrastruktur kanggo mindhah liwate kendharaan ya wis rampung. Emane, ana sawatara rintangan sing ndadekake proyek kasebut ora enggal dadi.

Proyek pengaji Rp 74,8 miliyar iku danane murni saka para pengembang ing Surabaya. Malah, pemkot babar blas ora ngetokake dhuwit. Dhuwit sing disumbangake iku bakal dietung minangka prasarana, sarana, lan utilitas (PSU). Nanging, dhuwit asil urunan iku durung cukup kanggo nerusake proyek iki.

Manajer proyek PT Pembangunan Perumahan (PP) Saleh Hendro ngandhakake, kemajuwan proyek wis nggayuh 50 persen. Angka iku ora uwah wiwit November kepungkur. “Kanggo pekerjaan sanjabane bunderan, isih ngenteni siyape dana,” terang priya asal Jawa Tengah iki.

Pekerjaan sing dikarepake yaiku ngeruk dalan. Sisih kulon lan wetane bunderan kasebut rencanane ditutup merga arep didhudhuk. Kendharaan bakal diarahake liwat overpass sing rampung dibangun.

Klawan kahanan dhuwit sing mung sethithik, kontraktor ora wani nerusake garapane. Engga saiki dana sing wis ngumpul Rp 23 miliyar. Sawatara iku, pekerjaan sing digarap wis ngentekake dhuwit Rp 32 miliyar.

Para pekerja mung bisa nggarap pekerjaan sampingan kayadene nata lan ngrampungake capping beam (CB) kanggo mikuwati cagak-cagak pondhasi sing wis dipasang.

Yen ora ana alangan, pembangunan underpass Satelit kira-kira rampung suk Juni 2018. Realeastat Indonesia (REI) percaya bakal rampung pas ing wektune, sauger cicilan bisa dicukupi.

Ketua REI Jatim Danny Wahid nerangake, ragad saka pengembang durung ngumpul 100 persen. Proyek sing wiwitane ditargetake rampung Pebruari 2018 sajake bakal mundur. “Pengembang isih nyicil, sawatara proyek kudu rampung tengahe taun 2018,” jlentrehe Danny.

Danny nambahake, satemene komonikasi karo Pemkot Surabaya ora angel. Patemonan karo pemkot wis dianakake nganti kaping telu sasuwene dheweke dadi pimpinan REI Jatim. “Pangajape, pemkot bisa enggal gawe gathering pengembang REI ing Sura-baya Barat,” tandhese Danny.

Liwat gathering kasebut, para pengembang bisa diyakinake kanggo ngram-pungake wragad. Mangkono uga, pemkot bisa nggam-pangake idin-idine para pengembang iki.

Adhedhasar pengawasan pungkasan, pembangunan underpass isih terus dikerjakake. Danny percaya pembangunan underpass iki bisa rampung pas ing wektune. “Yen REI lan pemkot padha duwe kekuwatan, bismillah rampung,” ujare. (Bsh)

Berita Terkait

img

Samak Minggu Ini

img

img

Sumber Semangat

Saya tambah umur saya kabur mripat kita...Iki ora liya merga satemene Gusti Allah lagi madhangake mata batin kita kanggo ndeleng akhirat.

Klik

PASRAH DIPRIKSA DOKTER CILIK

Saperangan ing antarane kita ana kang duwe ingon-ingon ing omah. Apa kuwi asu, kucing, manuk, bebek, pitik lsp. Kerep kewan-kewan ksb nganti dianggep minangka perangan kulawargane dhewe. Malah saking rakete karo kewan ingon-ingone, kerep kewan ingon-ingone ksb pasrah nalika arep diapakake wae dening sing duwe. Kaya ing gambar iki contone. (d/ist)***

Pethilan

Ewonan seniman bakal dikerigake menyang sekolahan

Ngasah uteg tengene siswa

Uji materi nyalon presiden kemungkinan gagal

Calon akeh, patut ora?

Parpol ngerigake kekuwatan penuh ing Pilkada 2018

Ana sing pengin ngganti presiden pisan